Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Vâveylâ

Başarılı
Yer
Kanada (10 Temmuz'a kadar)
"Hepsiburada İndirimleri" kategorisinde paylaştığı indirimlerin çoğu boş olduğu için gereksiz kaplama yapıyor, çoğu kişinin de dikkate aldığını düşünmüyorum. Huawei MatePad SE 11 ve Lenovo Idea Tab gibi fiyatını hak etmeyen ürünlerin de konusunu açıyor; hayır, bari indirim olsa o da yok. @Surface Area bunu söyledi ancak Fırsat Ekibi durumu kabul etmiyor.

Nadiren de olsa güzel konular açıyor (Lenovo Legion 25-10 24,5" gibi); tabii ki "nadiren" yoksa başka güzel konu açtığını ben görmedim. Sürekli indirim sayılmayacak ve alınmayacak ürünlerin de bildirimini almak istemiyoruz. "Göz ardı et" butonu eklenmeli diye düşünüyorum.

Artı 26 Eksi
@Emir yalnız sadece bir kısmını kırpmakla yetindiğiniz mesajımın başında hangi eksilerinin olduğunu da belirttim.

Uzmanlık alanı olmayan bir konuda bir kullanıcı nasıl "Fırsat" konusu açabiliyor, bu da ayrı bir soru işareti.

Açık ve net konuşmak isterim; Fırsat Ekibi hesabı bence gereksiz bir hesaptı. Biz üyeler olarak zaten paylaşımlar yapıyoruz. Yani sırf SEO için yapıldığının farkındayım ama bizde elimizden geleni yapıyoruz. Böyle bir hesap açılsın diye birisi konu açsaydı muhtemelen eksi oy alırdı. Ben artıladım. Yanlış anlaşılmasın, dediğim gibi zaten çoğu üye paylaşım yapıyor. Ben bu kategoriyi zaten aktif olarak kullanıyorum. Hani gerekli gördüğüm veya mantıklı indirimleri paylaşıyorum mesela, kafama göre paylaşım yapmıyorum.

Açıkçası fırsat ekibi diye bir hesap oluşturulmamalıydı. Zaten iyi indirim paylaşan hatta çok sıklıkla güzel indirimler paylaşan kullanıcılar var, bence o gibi kullanıcılara sıcak fırsatlarda onaysız konu açma yetkisi gibi şeyler verilebilinir. Bu sayede hem diğer kullanıcıların eleştirileri ile uğraşmazdınız,o kullanıcılarda daha fazla indirim konusu açabilir.Tabii bu benim görüşüm.

"Hepsiburada İndirimleri" yerini işgal ettiği ve üyelerin açtığı indirimleri göremediğimiz için en mantıklı önerilerden birisini sundum ancak planlanmıyor, ilginç.

Peki sormak isterim: bize burada faydası olmayan bir şeyi istemediğimiz için opsiyonel olarak karar verebileceğimiz bir durum neden reddediliyor? Ben burada olmayan indirimi görmek zorunda mıyım?

Ek olarak: Hepsiburada İndirimleri kategorisini beğenmiyorsanız eğer, direkt olarak kategoriyi göz ardı edebilirsiniz. @Fırsat Ekibi üye kimliği ile birlikte yetkili bir hesaptır. Bu sebeple engelleyemezsiniz.

İkincil olarak: Paylaşılan ürünün indirim olmadığını düşünüyorsanız ve eğer daha ucuzu var ise "RAPOR" tuşuna basarak bunu bildirebilirsiniz.
Kategoriyi değil, Fırsat Ekibi'nin paylaştığı ürünleri görmek istemiyoruz. Zaten bunu neden göz ardı edemiyoruz, bu bence saçmalık. Oya bakılırsa genel olarak saçmalık.

Kategoriyi göz ardı etsek, üyelerin paylaştığı ürünleri göremeyeceğiz. Bir amaca hizmet eden bir bot mu, yoksa başka tarafından kontrol edilen bir hesap mı, her neyse bunu göz ardı edebilmek bir haktır. Eğer yapılamıyorsa, hesabın başına ben geçeyim, sabah akşam üşenmem indirim ararım, ciddiyim.

Tuşa basmaktan günlük rapor hakkımızı dolduracağız zaten açılan konulara bakılırsa. Bu bize dayatılmak zorunda değil; amacı zaten indirim paylaşmak değil mi?

Son düzenleme:
@Vâveylâ Üstelik öneriye de 20'den fazla olumlu oy verilmiş fakat buna rağmen planlanmıyor kararı alınmış. Bana kalırsa bu tarz olumlu oy toplayıp da planlanmayan öneriler için bir açıklama yapılsaydı fena olmazdı.

"Hepsiburada indirimleri" yerini işgal ettiği ve üyelerin açtığı indirimleri göremediğimiz için en mantıklı önerilerden birisini sundum ancak planlanmıyor, ilginç.

Peki sormak isterim: Bize burada faydası olmayan bir şeyi istemediğimiz için opsiyonel olarak karar verebileceğimiz bir durum neden reddediliyor? Ben burada olmayan indirimi görmek zorunda mıyım?

Kısa sürede oy toplandı, karşıt görüşlere karşı bir sürü argüman sunuldu ama nafile. Hocam, diyorum ya, bazı şeyler asla olmuyor bu forumda. Bir gün anlarlar ama umarım bunun yanlış olduğunu. Eskiden daha kötüydü durum, sonra bazı davranışları değiştirip düzelttiler. Kullanıcıların forumu mu, kimin forumu belli değil gerçekten. :D

@Heitaus 'a katılıyorum. Burası bir forum, bir topluluk, bir ortam. Kullanıcılar genel olarak rahatsızsa ki tablo onu gösteriyor. Bu duruma göre yürütülmeli. Aktif olarak +26 oy gözüküyor ama anında planlanmıyor verilmiş. Saçmalık.

Selam,

Fırsat Ekibi hesabının göz ardı edilebilir hâle getirilmesi planlanmıyor. Bu hesap, Techolay adına fırsat/indirim paylaşımı yapan resmî bir hesaptır. Normal bir üye hesabı gibi değerlendirilmez. Forum işleyişi, fırsat paylaşımlarının düzenli şekilde sürdürülebilmesi ve sitenin devamlılığı açısından bu hesabın tamamen göz ardı edilebilir hâle getirilmesi doğru bir tercih değildir.

Burada iki ayrı konu var:

Bir ürünün gerçekten iyi indirim olup olmadığı elbette tartışılabilir. Paylaşılan ürünün indirim değeri taşımadığını düşünüyorsanız konu altında bunu belirtebilir, geri bildirim yapabilir veya uygun tepkiyi verebilirsiniz. Bu tarz geri bildirimler kalite açısından dikkate alınır. Ancak "Bu hesabın tüm paylaşımlarını tamamen görmeyelim" talebi farklı bir konu. Bu yönde bir özellik eklemeyi düşünmüyoruz.

Ayrıca şunu da netleştirelim: Öneri konularındaki oylar yönetim kararının yerine geçmez. Oylar bize topluluğun eğilimini gösterir; fakat her yüksek oy alan öneri otomatik olarak uygulanacak diye bir kural yoktur. Kaldı ki örnekleri de bulunuyor. Teknik, idari ve site işleyişi açısından uygun görmediğimiz önerileri uygulamayabiliriz.

Eklemek gerek; İlgili hesap daha çok "Hepsiburada İndirimleri" kategorisi altında paylaşım yapmakta, kategoriyi takip etmek istemeyen kullanıcılar kategori takibini/bildirimlerini kendi tercihlerine göre düzenleyebilir. Fırsat Ekibi hesabının göz ardı edilebilir olması ise planlanmıyor.

Konu bu karar üzerinden tekrar tekrar yönetim-topluluk tartışmasına çevrilirse, öneri amacından çıkmış olur. Bu nedenle kararımız net: Öneri uygulanmayacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.