Martinal
Uzman
- Pazartesi Sırt Biceps
- Salı Göğüs Triceps
- Çarşamba Omuz Bacak
- Perşembe Off
- Cuma Sırt Biceps
- Cumartesi Göğüs Triceps Omuz
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce bu program nasıl? 1.86, 89 kiloyum. 5 aydır gidiyorum ama bana fazla geliyor, acaba 4 güne düşürüp PPL mi yapsam bilemedim.
- Pazartesi sırt biceps
- Salı göğüs triceps
- Çarşamba omuz bacak
- Perşembe off
- Cuma sırt biceps
- Cumartesi göğüs triceps omuz
Evet şu anki programım yukarıdaki gibi, 4'e düşürmek istiyorum da cumartesi sırt üstüne göğüs ağır olmaz mı?Omuz ve bacak olmaz. Eğer Omuz ve Bacak beraber çalışacaksan Pazartesi ve Salı günlerinin antrenmanlarının yerini değiştir.
Çünkü omuzda itiş ve Triceps çalıştırır. Sen zaten salı günü Triceps çalışıp bir de omuz günü tekrardan triceps yoracak hareket yapmaya kalkarsan verim tam alamazsın.
Ekstra 4 gün yapmak istiyorsan Perşembe - Cuma off
Cumartesi Göğüs ve Sırt çalış ve Biceps - Triceps'i iptal et. Pazar günü Off ver.
Evet şu anki programım yukarıdaki gibi, 4'e düşürmek istiyorum da cumartesi sırt üstüne göğüs ağır olmaz mı?
Şöyle kası yormak ve kendini yormak arasında fark var. Eğer doğru antrenman yapıyosan zaten göğüs ve sırt çalışırken aktive olan kasların ayrı olduğu için antrenmanı rahat götürürsün. Ben 4 hareket göğüs atıyorum vs diyorsan o zaman yani zaten antrenman tekniğin hatalı.
Sakatlık öncesi bile 2. senemde ben hala 2 hareket göğüs 3 hareket sırt atıyordum mesela.
Bu arada göğüs ve sırt antrenmanını cumartesi değil. Cuma günü yapmak daha mantıklı. Cuma günü göğüs - sırt. Hafta sonu da off verirsin.
Şuanki programın güzel. Dediğim değişiklikleri yapsan yeterli. Pazartesi ve Salı günlerinin yerini değiştir. Cuma günü Göğüs + Sırt çalış. Cumartesi + Pazar günü Off ver gene. Haraket bazında diyorsan sana hangisi daha iyi gidiyorsa onu seç. Ben genelde makine ve serbest ağırlı karışık gidiyorum.Hocam çok teşekkür ederim. Peki bana 4 günlük program önerebilir misiniz?
Peki ben normalde göğüs 4 hareket giriyorum sırtta aynı şekilde, fazla mi çok?Şuanki programın güzel. Dediğim değişiklikleri yapsan yeterli. Pazartesi ve Salı günlerinin yerini değiştir. Cuma günü Göğüs + Sırt çalış. Cumartesi + Pazar günü Off ver gene. Haraket bazında diyorsan sana hangisi daha iyi gidiyorsa onu seç. Ben genelde makine ve serbest ağırlı karışık gidiyorum.
Peki ben normalde göğüs 4 hareket giriyorum sırtta aynı şekilde, fazla mi çok?
Evet fazla. Zaten sen hareketleri doğru çalıştığında zaten senin kendi enerjin bitmeden önce kasların bitmiş olur ve 3-4 harekete ihtiyacın olmaz. Sen demek ki antrenman yaparken kasları yormaktan ziyade programı bitireyim diyosun. Her seti bitirdiğinde ya 1 tekrar çıkar veya çıkmazdı demiyorsan o set hiçbir işine yaramamış demektir.
Mesela Bench press atıyosun. 100 kilo taktın 6 tekrar atacaksın kafanda. 6 attın ama devamı geliyor mu devam et. 8 olsun 9 olsun gittiği yere kadar. Ben kaç defa bench'in altında kaldım son tekrar çıkmadı diye. En kötü üstünden yuvarlayıp atıyosun ağırlığı. Bu şekilde çalışırsan zaten bir süre sonra sende farkediceksin 4 haraketin gereksiz olduğunu.