Fitnessta verimim iyice düştü

Herseyi 4 set yapmani tavsiye ederim.

Hocam karin calisirkende tavsiyem. Herseyi 30 hedef belirleyip. Ciktigi kadar yapmak. Evet zor ama hedefi 30 merdiven belirleyin ciktiginiz kadari size kar kalir.

Sevgiler Saygilar

Uyku düzeni nasıl? Ben uyku düzenimi bozdum mu 2 kilo kaldıramıyorum.

Deload yapabilirsin, 3-4 ay aralıksız devam ettikten sonra vücudun yorulmuş olabilir. Hafif ağırlıklarla 1 hafta antrenman yapabilirsin vücudu yormadan, hiç yapmayıp 1 hafta düz dinlensen de olur. Deload sonrası ağırlıklarımın arttığını bilirim, ama tabii çözüm bu olmayabilir. Çok fazla etken var.

Her antrenman çıkışı savaştan çıkmış gibi hissetmen bir zorunluluk değil, ben bazen idman sonrası daha enerjik oluyorum. Hissetmek-hamlanmak da bir zorunluluk değil, hamlandım yani kas inşa ettim diye bir çıkarım yanlış olur. Antrenman programında da bence çıkarman gereken ekstra hareketler var, özellikle dumbell fly.

Son düzenleme:
Full body atıyorsan ve yüksek tekrar yapıyorsan. Push haraketlerini daha ağır ve düşük tekrar pull haraketlerini daha hafif yüksek tekrar yap. Hala hissedemiyorum ve ağırlık arttıramıyorum diyorsan artık PPL vakti gelmiş demektir. Split Push - Pull - Legs programına geç. Ve fazla haraket atma. Eskiden de 2 yıllık tecrübem var ve son 9 aydır tekrar başladım. Şu an PPL yapıyorum Mesela göğüs çalışacaksam 2 haraket atıyorum. Bench press ve Makinede Fly. Eğer enerjim yerindeyse 2 set belki incline dumbell press atarım ama bu. Omuz çalışıcam Lateral raise atarım 4 set daha sonra 2 set shoulder press 3 set shrug atarım çünkü setleri yeterince sert girdiğin zaman yetiyor abartı set ve tekrarlara veya çok fazla haraket yapmana gerek yok.

Setler arası duruma göre nefesin düzelene kadar dinlen zor setlerde özellikle 3-4 dakika dinlenebilirsin mesela.

Özellikle biraz daha compaund egzersizlerde (bench press - squad gibi) haraketlerde ağırlık arttırmak istiyorsan yüksek tekrar yerine tam tersi 5-6 tekrar arallığında seyretmen daha iyi.

Bu arada programına baktım haraket işini abartmışsın tabi güçlenemezsin çünkü kaslarındaki güçten önce enerji kalmaz bukadar harakete.

Son düzenleme:
Bu arada programına baktım haraket işini abartmışsın tabi güçlenemezsin çünkü kaslarındaki güçten önce enerji kalmaz bukadar harakete.
Uzun yazı için teşekkürler, programa ne ekleyebilirim veya çıkartabilirim?

Mesela Göğüs atacaksan Bench press + Makine Fly bitti belki 2 set triceps kuvvetin kaldıysa incline dumbell press atılır 6-8 tekrar o kadar. Sen 4'er setten 4 hareket girersen tabii güçlenemezsin.

Mesela Göğüs atacaksan Bench press + Makine Fly bitti belki 2 set triceps kuvvetin kaldıysa incline dumbell press atılır 6-8 tekrar o kadar. Sen 4'er setten 4 hareket girersen tabii güçlenemezsin.
Salondaki Makine fly gerçekten berbat. Yanıma hoca çağırdım hocam doğru yapıyor muyum dedim doğru yapıyorsun ama bu makine çok kötü dedi siteden yeni makine talep edecekti en son. Bu yüzden onun yerine dambıl ile fly yapıyorum…

Hepsini tek günde mi yapıyorsunuz?
Karın gününü ve ısınmaları her gittiğimde yapıyorum ama bacak-omuz, göğüs-sırt şeklinde ayrı. Bir gün göğüs-sırt bir gün bacak-omuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…