Selam,
İdman tarzlari bir suru. Lakin bazi seyler bakidir. Mesela yaptigin hareketlerdeki form ve acilar. Mesela lat pull down yaptin. Cok hafif kiloda 12 tekrar yapmak isine yaramaz. Guzel isindiktan sonra 4 set 12 tekrar ortalama bir kilo(orasi sende) secip devam etmeni tavsiye ederim. Benim bir sirt idmanim ornek gerekirse = Lat Pull Down 4 X 12, Row 4 X 12 (row olsun yeter), 4 X Max pull up, Lying Dumbbell Row ustune 4 set Max Shrug.
Simdi bu sirt idmani bunun ustune ya da basinda iki tane 3'er hareketten olusan karin giriyorum. Idman uzun ve yorucu oluyor. Kilo secimlerim agir. Cok agir degil. Bu megolomanlik falan icin degil. Ben 20 seneyi gecti fitness yapali. Kendi dostlarima arkadaslarimada destek oluyorum. Bu isin guzel yani bilgi herkeste sana yariyani almak senin elinde.
Kimsenin yapmadigi bir olay var yeni baslayanlar icin. O da kimse hareket tam nasıl yapilir benim formum nasıl demiyor. Sen yapiyorsun yapmiyorsun diye demiyorum sadece bu bir etken olabilir bunu da check et isterim.
Çok da kendini kasma. Uzun bir yol yavas yavas gelisirsin. Umudunu kaybetmeden motivasyonun yuksek yap antrenmanlarini. Bir ton farkli calisma prensibi ve stili var. Elinde sana verilen bir program varsa ona sadik kalmani ve kiloyu arttirmani tavsiye ederim. Forumda herkes yardimci olur. Sadece sana net bir tavsiyem, iste bu vakitlerde spora daha da baglanman lazim. Yaptigin her şeyin bir geri donusu olacak. Son olarak ben bazi hareketleri fazla kolay yaparim agir bile olsa alismisim artik hep cikabiliyor. Iste orada kilo arttirip kendimi zorlamak bana kalıyor ya da kilo hafifletip Max tekrarlara kosup failure kasmak. Kaslarinin ayni baskiya alismasi cok guzel bir şey seni tebrik ederim. Bu yolda basarilarinin devamini dilerim.
Eger istersen kendi idman prensiblerimi senin ile paylasabilirim. Bu is paylasinca guzel. Bende 20 senedir fitness yapiyorum. Belirli branslari yaptim. Lakin kickboxta profesyonel olup biraktim. Halada Pro kickbox idmanlarina devam ediyorum.
Saygilar sevgiler.