1589

Üstün
Makaleler
2
Merhabalar,

4 aydır fitness yapıyorum ama son 2-4 haftadır veririm resmen 0. Yaptığım şeylerden nedense aşırı az verim alıyorum hiç memnun kalmıyorum, bu neden kaynaklanabilir? Harika verim alıyordum her spor sonrası kaslarımın yorulduğunu güçlendiğini hissediyordum artık resmen hiç gitmiyor gibi hissediyorum. Neden olabilir bu?

Merhabalar,

4 aydır fitness yapıyorum ama son 2-4 haftadır veririm resmen 0. Yaptığım şeylerden nedense aşırı az verim alıyorum hiç memnun kalmıyorum, bu neden kaynaklanabilir? Harika verim alıyordum her spor sonrası kaslarımın yorulduğunu güçlendiğini hissediyordum artık resmen hiç gitmiyor gibi hissediyorum. Neden olabilir bu?

Ağırlıklara alışmışsındır. Arttırmayı denedin mi?

Haftalık gün aralığı koymak gibiyse evet. Haftada 3 gün gidiyorum ama 4 gün gitmeye çalışıyorum bazen.

Ağırlıklara alışmışsındır. Arttırmayı denedin mi?
Verim alamıyorum dediğim şey aslında spor sonrası sanki o bölgeyi adamakıllı çalışmıyor gibi hissediyorum, kaslar yeterince büyümemiş ve hala yumuşak oluyor. Bugün sırt ve göğüs çalıştım ama sırtta gram spordan çıkmış hissi yok.

Merhaba,

4 aydır fitness yapıyorum ama son 2-4 haftadır veririm resmen 0. yaptığım şeylerden nedense aşırı az verim alıyorum hiç memnun kalmıyorum, bu neden kaynaklanabilir? Harika verim alıyordum her spor sonrası kaslarımın yorulduğunu güçlendiğini hissediyordum artık resmen hiç gitmiyor gibi hissediyorum. Neden olabilir bu?

Programınızı set sayıları ile beraber atabilir misiniz?

Haftalık gün aralığı koymak gibiyse evet. Haftada 3 gün gidiyorum ama 4 gün gitmeye çalışıyorum bazen.

Verim alamıyorum dediğim şey aslında spor sonrası sanki o bölgeyi adamakıllı çalışmıyor gibi hissediyorum, kaslar yeterince büyümemiş ve hala yumuşak oluyor. Bugün sırt ve göğüs çalıştım ama sırtta gram spordan çıkmış hissi yok.
Daha yeni başladıysan özellikle sırtını falan hissedememen normal, biraz kas kütlesi kazandıktan sonra hem antrenman sırasında hem de antrenmandan sonra daha iyi başlarsın herhalde.
Eğer form konusunda şüphelerin varsa, makine kullanımını arttırabilirsin. Makinelerde form tutturması kolay oluyor.
Setleri de hakkını vererek yapman lazım yani eğer kötü yönde ağrı olmuyorsa setleri tükenişe yakın gitmen gerek.
İlerleme görmenin tek yolu ağırlık arttırmak değil. Aynı ağırlık ve tekrarda formunu iyileştirmen, tekrar sayısı arttırman, set aralarında dinlenme süreni azaltman da ilerleme demek.
Son olarak eğer çok acelen yoksa, set arası dinlenme sürelerin uzun olsun.

Merhabalar,

Tam okulların açıldığı zamana denk geliyor herhalde? Çok normal bende de aynı durum oluyordu.

Öncelikle beslenme programını okula göre uydurman gerekiyor, evden besinler götürerek tabii. Ben evden tavuk pilav, sebze meyve, multivitamin ve maden suyu gibi besinler götürmeye başladığımda gözle görülür fark olmuştu.

Uyku konusunda okulda hiç uyumadan uykunu almış olmalısın. Yani sabah 7 gibi kalkıyorsan, akşam en kötü 22:50 gibi yatağa girmelisin. En önemli kural budur. Okulda illa uyuyacaksan taş çatlasın 1 saat olmalı. Tüm günümü mahvediyordum ben böyle.

Bugün sırt ve göğüs çalıştım ama sırtta gram spordan çıkmış hissi yok.
Buna kafanı takma. Yorulman veya o bölgede kas ağrısı olması "benim bildiğim kadarıyla" o bölgenin gelişmiş olduğu anlamına gelmiyor. Zaten ben spor yaptığım zamanlar neredeyse hiçbir yerim ağrımazdı, buna rağmen hayvan gibi büyürdüm. Yine de yatağa girdiğin zaman üzerinde tatlı bir yorgunluk olması fena olmaz.

Son vereceğim tavsiye spor programın hakkında olacak. Eğer 4 aydır aynı programı yapıyorsan değiştir artık. Machine Row yapıyorsan Barbell Row falan yap örneğin.

Selam,

İdman tarzlari bir suru. Lakin bazi seyler bakidir. Mesela yaptigin hareketlerdeki form ve acilar. Mesela lat pull down yaptin. Cok hafif kiloda 12 tekrar yapmak isine yaramaz. Guzel isindiktan sonra 4 set 12 tekrar ortalama bir kilo(orasi sende) secip devam etmeni tavsiye ederim. Benim bir sirt idmanim ornek gerekirse = Lat Pull Down 4 X 12, Row 4 X 12 (row olsun yeter), 4 X Max pull up, Lying Dumbbell Row ustune 4 set Max Shrug.

Simdi bu sirt idmani bunun ustune ya da basinda iki tane 3'er hareketten olusan karin giriyorum. Idman uzun ve yorucu oluyor. Kilo secimlerim agir. Cok agir degil. Bu megolomanlik falan icin degil. Ben 20 seneyi gecti fitness yapali. Kendi dostlarima arkadaslarimada destek oluyorum. Bu isin guzel yani bilgi herkeste sana yariyani almak senin elinde.

Kimsenin yapmadigi bir olay var yeni baslayanlar icin. O da kimse hareket tam nasıl yapilir benim formum nasıl demiyor. Sen yapiyorsun yapmiyorsun diye demiyorum sadece bu bir etken olabilir bunu da check et isterim.

Çok da kendini kasma. Uzun bir yol yavas yavas gelisirsin. Umudunu kaybetmeden motivasyonun yuksek yap antrenmanlarini. Bir ton farkli calisma prensibi ve stili var. Elinde sana verilen bir program varsa ona sadik kalmani ve kiloyu arttirmani tavsiye ederim. Forumda herkes yardimci olur. Sadece sana net bir tavsiyem, iste bu vakitlerde spora daha da baglanman lazim. Yaptigin her şeyin bir geri donusu olacak. Son olarak ben bazi hareketleri fazla kolay yaparim agir bile olsa alismisim artik hep cikabiliyor. Iste orada kilo arttirip kendimi zorlamak bana kalıyor ya da kilo hafifletip Max tekrarlara kosup failure kasmak. Kaslarinin ayni baskiya alismasi cok guzel bir şey seni tebrik ederim. Bu yolda basarilarinin devamini dilerim.

Eger istersen kendi idman prensiblerimi senin ile paylasabilirim. Bu is paylasinca guzel. Bende 20 senedir fitness yapiyorum. Belirli branslari yaptim. Lakin kickboxta profesyonel olup biraktim. Halada Pro kickbox idmanlarina devam ediyorum.

Saygilar sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör: