• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Fiziksel hırsızlığa karşı BitLocker ve Tam Disk Şifreleme verileri nasıl korur?

Windows'tan kurtulursan daha iyi olur dostum. Onun yerine LUKS tam disk şifrelemeli Linux kur. Ayrıca eğer çevrim içi Windows hesabına bağlıysan, oluşturduğu anahtarı kendi sunucularına gönderiyor. Haberin olsun.

Cok tesekkur ederim hocam, cok guzel aciklamissiniz. Bir kac sorum daha vardi izninizle.

Telefon kisminda neler yapilmasi lazim? Gene ayni senaryolari/istekleri telefon icin de yapilmasi izlense nasil bir yol izlenmeli?

Bahsettiginiz anahtar Bitlocker kurulum/kurtarma anahtari degilmi?

Yani aslinda otomatik Bitlocker sifrelemenin acik olmasini saglamam lazim, dogrumu hocam?

@inters0,

1. Ekran kilidi yeterince guclu olsun. 1234, isim, dogum tarihi gibi gucsuz parolalar ya da desen olmasin. Benzersiz, guclu bir parola veya en az 6-7 haneli bir PIN.

2.Guncel Android ve iOS telefonlarda zaten depolama varsayilan olarak sifreleniyor genelde.

3.Telefon yazilimi guncel olsun, eski Android surumlerinde ozellikle bayagi guvenlik aciklari cikabiliyor.

4.USB Hata Ayiklama aciksa ve isinize yaramiyorsa kapatin.

5.SIM kartin da ayrica PIN'i olsun.

6.Find My Device Android veya Find My iPhone ozelliklerinin acik olmasi da faydali. Telefon calinirsa konumunu gorebilirsin, kilitleyebilirsin, uzaktan silebilirsin.

7.Google hesabi, e-posta hesabi gibi hesaplarini da koru, bunlari guvende tut. 2FA kullan.

8.Mumkunati olan durumlarda telefonu tamamen kapatmak daha guvenilir. Bu da bilgisayarla ayni mantik. Acikken anahtarlar RAM'de olabilir, ozel saldirilar mumkun olabilir. Kilitli ama acikken de hala saldiri yuzeyi vardir.

Tamamen kapaliyken ise RAM sifirlanir.

Yani aslinda otomatik Bitlocker sifrelemenin acik olmasini saglamam lazim, dogru mu hocam?
Evet ama bu zorunlu degil. Soyledigim secenegi isaretlediginde Windows otomatik olarak BitLocker etkinlestiremiyor. Fakat sen yine de istege bagli olarak sonradan etkinlestirebiliyorsun. Ben yine de her ihtimale karsi o secenegi etkinlestirme dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…