Aqua6

Çalışkan
Superonline’ın verdiği Wi-Fi 6 güncel bir modem kullanıyorum ve güncellemeleri Superonline uzaktan yapıyor. Acaba günümüzde hâlâ modeme girip modeme bağlı cihazlara ağa yayılan virüsler var mı? Hem modemin hem de bilgisayarda kullandığım antivirüs programının güvenlik duvarı var ama mobil veriye geçince ne oluyor?

Mobil veride modeme girilmiyor, peki güvenlik duvarı durumu ne oluyor? Evden girince hem modemin güvenlik duvarı hem de cihazların güvenlik duvarı var ama mobil veride modem olmadığı için güvenlik duvarı olmuyor mu? Bu konulardan pek anlamıyorum.

Bir modeme virüs girmesi kolay mı? Bizim ev biraz kalabalık ama en fazla rastgele film sitelerinde film izlenir, pek bir şey indirilmez. Bu durumda modeme virüs girmesi ihtimali düşük galiba, doğru mu? Rastgele girilen film sitelerinde HTTPS yoksa tarayıcı zaten açmıyor ve reklam engelleyici de mevcut.

Ev kalabalık ve birisi bir şey yapıp modeme virüs sokarsa benim mobil bankacılık kullandığım telefon da modeme bağlı olduğundan risk var mı? Böyle bir virüs bulaşma ihtimali azdır değil mi? Bir de Android telefonumun ayarlarında “cihaz adını ağa gönder” ayarı var ama kapatmama rağmen modem arayüzünde isim ve MAC adresi görünüyor.