Uzun zaman önce psikiyatristim tarafından anoreksiya nervoza tanısı almıştım. O dönemde laksatifler kullanarak kendimi kusturacak kadar ileri gitmiştim. Ayrıca iştahımı kesmek için uyarıcı ilaçlar da kullanıyordum. Doktorum psikoterapi önermişti, hatta özellikle BDT konusunda uzman bir doktora yönlendirmişti. Fakat şehir değiştirmek zorunda kaldığım için bu süreci ertelemek durumunda kaldım.
Bu süreçte bana SSRI olarak Prozac (fluoksetin) yazıldı ve ben de düzenli kullanıyorum. Ancak bu ilacın da iştah kesici bir etkisi var ve ben kendimi pek rahatlamış hissetmiyorum. Ne beden algımdaki bozulmalara, ne de kilo kaygıma belirgin bir faydası oldu. Elbette “sihirli bir çözüm” beklemiyorum ama anladığım kadarıyla bu ilaç daha çok mental süreçler için kullanılıyor; bende ise çok etkili olmadı.
Şu anda BMI’m 18, yani zayıf kategorisinde sayılmıyorum. Sanırım bu yüzden iştah etkisi olan bir ilacı çekinmeden yazdı. Ama ben hâlâ yemeklere karşı kaçınmacı davranıyorum; hatta bazen ilacın bana iyi gelmek yerine daha da kötü hissettirdiğini düşünüyorum.
Fluoksetin gerçekten anoreksiya nervoza tedavisinde kullanılıyor mu?