CQBB

Uzman
Yer
İstanbul
230 bin kilometrede aracı satın aldım. Aldıktan sonra triger seti, baskı balata volan değişimi ve periyodik bakımını yaptırdım 40.000TL tuttu.
110'luk motor. Garret Turbo. Turbo bazen 1 ve 2. vites arasında "stutu" sesi çıkarıyor. Ben bu sese bayılıyorum. Çekişte bir sıkıntı yok. Rölantide 3500-4000 devire zorlayınca biraz kara duman atıyor seviyesi iyi sayılır. Sağ motor kulağı/takozu bitik değişmesi gerek değiştikten sonra gazlamak denemek istiyorum.

Nelere dikkat etmeliyim kullanıcı varsa bilgiye açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Estağfurullah. Zaten konu sahibi majör işlemleri halletmiş. Hava filtresi bakılabilir duruma göre, yenilenebilir.

Mazot filtresi ne durumda? İyi durumda ise onu değiştirmene gerek yok.

Ara ara hafif kara duman problem değil. 2.0 TDCI çok daha fazla atıyor.

Takoz/kulaklar içinde geç kalma. Yeniledikten sonra gazlayabilirsin.

Hayırlı olsun.

@CQBB

Son düzenleme:
Estağfurullah. Zaten konu sahibi majör işlemleri halletmiş. Hava filtresi bakılabilir duruma göre, yenilenebilir.

Mazot filtresi ne durumda? İyi durumda ise onu değiştirmene gerek yok.

Ara ara hafif kara duman problem değil. 2.0 TDCI çok daha fazla atıyor.

Takoz/kulaklar içinde geç kalma. Yeniledikten sonra gazlayabilirsin.

Hayırlı olsun.

@CQBB

periyodik bakım içerisinde mazot filtresi hariç her şey değişti diyebilirim. Ekte paylaştığı fatura içerisinde gergi kütüğü yok fakat o da değişti sonradan ekleme yapıldı faturaya.
Mazot filtresini kontrol ettireceğim muhakkak.
Bu jantlar bu araca ihanet değil midir? Bana hak veriyor musunuz?
Önceki sahiplerinden kalma:)

1760962922345.webp

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-10-20 at 15.23.49.webp
    WhatsApp Image 2025-10-20 at 15.23.49.webp
    1 MB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
periyodik bakım içerisinde mazot filtresi hariç her şey değişti diyebilirim. Ekte paylaştığı fatura içerisinde gergi kütüğü yok fakat o da değişti sonradan ekleme yapıldı faturaya.
Mazot filtresini kontrol ettireceğim muhakkak.
Bu jantlar bu araca ihanet değil midir? Bana hak veriyor musunuz?
Önceki sahiplerinden kalma:)

Eki Görüntüle 194167

Jantlar olmamış malesef. Orjinal Titanium jantları çok güzel bunların. Jantlar değişmeli ilk fırsatta.

Mazot filtresi ihtiyaç olmadığı için değiştirmemiş olabilirler. 30.000 km civarlarında değişiyor genelde. Tabi bu koşullara göre değişir. Sen tozlu,kirli, pis ortamlarda kullanıyorsan ömrünü kısaltır tabi.

Antifirizine kadar eklemişler, pek yapılacak ekstrem bir şey kalmamış zaten.

Son düzenleme: