Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mithras

Başarılı
Arkadaşlar, bilgisayarıma format atıyordum, önyükleme bitti, reset attı ve bir daha USB'den başlatamadım. UEFI ayarlarımda mı bir sıkıntı var diye BIOS'u da sıfırladım, acil CS2 oynamam lazım. Yardımcı olur musunuz?

D90016E6-8D6A-43E6-812F-D8D0025449DC.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hava tutunca fanlar ters yöne döndü ise statik elektrik oluşabilir o ayrı, Rufus ile ayarlar, GPT UEFI no CSM ve NTFS şeklin değil yazdırıldı? Media Creation Tool ile denedimiz mi? Secure Boot ve Windows ISO'su uyuşmazlığı gibi gözüküyor.

Şimdi dükkâna geçiyorum, o şekilde yükleme yapacağım. Peki, şu an BIOS neden yaptığım hiçbir ayarı kaydetmiyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapacağım peki şu an BIOS neden yaptığım hiçbir ayarı kaydetmiyor olabilir?

MSI anakartlar böyle, ayar kabul etmiyor, Secure Boot ayarını şu yüzden kabul etmiyor, BIOS ile Windows arasındaki imzaları BIOS denetliyor, Windows sağlıklı olmadığı için sonuç alamıyorsun, Secure Boot modeyi Custom ayarına alıp, key sıfırlama yapman gerekli, defaults install key şeklinde bir seçenecek olmalı, BIOS menüye ezbere bilmediğim için aklıma gelmiyor, çözümü var biraz uğraştır ama, sistemde aktif harici eski HDD var mı?

MSI anakartlar böyle, ayar kabul etmiyor, Secure Boot ayarını şu yüzden kabul etmiyor, BIOS ile Windows arasındaki imzaları BIOS denetliyor, Windows sağlıklı olmadığı için sonuç alamıyorsun, Secure Boot modeyi Custom ayarına alıp, key sıfırlama yapman gerekli, defaults install key şeklinde bir seçenecek olmalı, BIOS menüye ezbere bilmediğim için aklıma gelmiyor, çözümü var biraz uğraştır ama, sistemde aktif harici eski HDD var mı?

Harici bir HDD ya da SSD yok, şu an dükkandayım, dükkandaki PC'yi USB ile başlatabildim, şimdi 3. Kez yükleyeceğim, uğraşalım usta, yarın dükkana gitmiyorum, CS oynamam şart.

Harici bir HDD ya da SSD yok, şu an dükkandayım, dükkandaki PC'yi USB ile başlatabildim, şimdi 3. kez yükleyeceğim.

Media cretion tool ile dosyayı oluşturun, Secure Boot enabled konumdayken, Secure Boot mode kısmını Custom yapın, Custom yaptıktan sonra, securet bootu disabled yapın, CSM kapalı olsun, OS type kısmı other OS uapın, USB belleği kasaya takmayın, arka kısımdan anakarta USB2 kısmına takın, sistemi yeniden başlatmayın direkt kapatın, açıp format işlemini deneyin.

Media cretion tool ile dosyayı oluşturun, Secure Boot enabled konumdayken, Secure Boot mode kısmını Custom yapın, Custom yaptıktan sonra, securet bootu disabled yapın, CSM kapalı olsun, OS type kısmı other OS uapın, USB belleği kasaya takmayın, arka kısımdan anakarta USB2 kısmına takın, sistemi yeniden başlatmayın direkt kapatın, açıp format işlemini deneyin.

Anakartımda USB 2 yok hocam, mode kısmını da Custom yapmıyor şu an creation tool ile yüklüyorum, dükkanı açtım.

Şimdi de hocam, hiç hata vermeden BIOS'a giriyor boot optionstan 1'e alıyorum USB'yi tekrar başlatıyorum kapanıp açılıyor ekran gidip geliyor 10sn içinde 2 kes sonra tekrar BIOS'a dönüyor F11'den boot menüden ise USB seçiyorum tekrar boot menü açıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_5667.webp
    IMG_5667.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 17
  • image.webp
    image.webp
    2 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Arkadaşlar, bilgisayarıma format atıyordum, önyükleme bitti, reset attı ve bir daha USB'den başlatamadım. UEFI ayarlarımda mı bir sıkıntı var diye BIOS'u da sıfırladım, acil CS2 oynamam lazım. Yardımcı olur musunuz?

Eki Görüntüle 253853

Herkes çok BIOS ayarları ile alakalı sanmış ama format USB'sini kasanın arkasına, yani anakartın 3.0 portuna takın, sonra boot menü ile seçip devam edin, formata başlayacak.

@X99 @Recep Baltaş anakartta çift BIOS varmış diğer BIOS'a geçtim ve konu başında anlattığım gibi ilk seferde önyüklemeden sonra gitti PC ve hiçbir BIOS ayarını kaydetmez oldu (değişiklikleri görüyordu) ama kaydetmiyordu neyse diğer BIOS'a geçtim bitmiş olan önyüklemeden devam etti ve düzeldi. Bozulan BIOS'a flashback ile eski sürüm yüklesem düzelir mi?

Çözüm