Format atılmadan önce ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crqdles
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 225
  • Etiketler Etiketler
    format

crqdles

Yetkin
Yer
Transylvania
İlk defa kendi isteğimle format atacağım, zorunlu hale geldi çünkü. 2 senedir format atılmamış. Ondan öncesinde de zaten virüsten dolayı zorunlu bir format atılmıştı. Her neyse, dediğim gibi ilk defa kendi isteğimle format attıracağım. O yüzden bazı sorularım var. ( + olarak RAM desteği ile bakıma götüreceğim bilgisayarı)

1- Tüm fotoğrafları USB'ye atmalı mıyım? Ya da tüm SSD'yi nasıl kopyalayıp format sonrası hazır bir şekilde ortaya koyarım? Oyunları vs.

2- Tarayıcı (Opera GX'te) kullandığım tüm hesapları ve aktif olarak hesabımın bulunduğu siteleri nasıl bulabilirim? Ya da imkanım var mı?

3- An itibari ile Kingdom Come oynamaktayım Epic üzerinden, ilerlemesinde bir sorun yaşar mıyım?

Şu anda aklıma gelenler sadece bunlar, aklıma geldikçe ekleme yapmaya devam ederim.

Saklamak istediklerinizi tabii ki atmalısınız. Opera GX'te oturum açtıysanız tekrar oturum açtığınızda yer imlerine kadar geliyor. Şifrenizi vesaire oturumu açık bıraktıysanız onlar da gelecektir diye düşünüyorum. Epic ya da Steam için dosyaları bulup onu da bir HDD ya da Usb'ye atabilrsiniz. Sonradan aynı yere atıp dosya doğruladığınızda gelecektir. Kingdom Come herhangi bir oturum açma gerektiriyor mu? Herhangi bir ayrı uygulamaya bağlı ise, ilerlemenin gideceğini düşünmüyorum.

Saklamak istediklerinizi tabii ki atmalısınız. Opera GX'te oturum açtıysanız tekrar oturum açtığınızda yer imlerine kadar geliyor. Şifrenizi vesaire oturumu açık bıraktıysanız onlar da gelecektir diye düşünüyorum. Epic ya da Steam için dosyaları bulup onu da bir HDD ya da Usb'ye atabilrsiniz. Sonradan aynı yere atıp dosya doğruladığınızda gelecektir. Kingdom Come herhangi bir oturum açma gerektiriyor mu? Herhangi bir ayrı uygulamaya bağlı ise, ilerlemenin gideceğini düşünmüyorum.
Opera GX'te nasıl oturum açacağım? Epic ve Steam dosyalarını öyle yaparım belki ama USB'im yok fazla, fotoğrafların hepsi için 64 GB alacağım bir tane.

Fotoğrafları USB'ye atmana gerek yok bence. En basitinden klasör oluştur, onun içine at. Oradan da OneDrive'a yükle format sonrası da fotoğraflarını oradan alırsın.

Opera GX'te nasıl oturum açacağım? Epic ve Steam dosyalarını öyle yaparım belki ama USB'im yok fazla, fotoğrafların hepsi için 64 GB alacağım bir tane.
Ayarlarda oturum açma yeri var. Epic ve Steam dosyalari için de HDD'ye ihtiyacınız olabilir. Ama bana sorarsanız baştan yüklemek daha mantıklı. Uğraşmaya değmez bence.

1. Kişisel dosyalarınızın yedeğini tabii ki alın. D diskiniz varsa oraya kopyalayın direkt, USB bellek ile uğraşmazsınız. Formatı C'ye atacaksınız zaten.
  2. Opera hesabı oluşturun, giriş yapın ve her şeyi senkronize edin ki formattan sonra tekrar Opera hesabınıza giriş yaparak verilerinizin geri gelmesi sağlayın.
  3. Epic Games'te oyunlarınız buluta kaydediliyor zaten, açık olup olmadığını kontrol edin, değilse açın ve buluta yedekleyin. Her ihtimale karşı, oyun dosyalarından manuel olarak da save klasörünün yedeğini alın.

Geri
Yukarı Alt