Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kutay74

Gelişen
Cihaz
Asus TUF
Format attıktan sonra kullanılabilir RAM miktarımın bir kısmı VRAM'e geçmiş ne yaptıysam ne denediysem VRAM'i düşüremedim :( BIOS'ta ayarlayabileceğim bir menüde bulamadım.

AMD Ryzen 5 7535HS
RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 5,82 GB)
RTX 2050

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemciniz AMD ise AMD adrenalini açıp performans > ayarlanıyor kısmını oyun yerine verimlilik yapın. Yeniden başlatma istemesi gerekiyor.
İşlemciniz AMD ise AMD adrenalini açıp performans > ayarlanıyor kısmını oyun yerine verimlilik yapın. Yeniden başlatma istemesi gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mevcut RAM inizin tam olarak aynısı 8 GB 850 TL, 16 GB versiyonu 2150 TL.
Özellik olarak aynı marka olarak farklı Crucial 16 GB ise 1550 TL

Yukarıda yazdıklarım sonucu benim yapacağım şey şu olurdu.
  • Ya 850 TL'ye 8 GB Samsung RAM alırdım. ( Cidden bütçe sıkıntım var ise)
  • Ya da markadan vazgeçip Crucial 16 GB alırdım. Uyum sorunu olmamalı ama varsayalım ki oldu, ya hemen ya da müsait olduğum zaman bir tane daha Crucial alarak 32 GB yapardım. Herhangi bir kayıp yaşanmış olmaz. Eldeki 8 GB RAM de satılabilir.
Linkler:
2 tane 16+16 olacak şekilde siparişi verdim inşallah 3-5 gün içinde gelecek :D

Garantim hala devam ediyor, Servisi aradığımda SSD ve Ram değişimi yapabilirsiniz ama kasada vs çizik hasar vs olmadığı takdirde garanti devam eder dediler onlar değiştirirse 1000TL garanti dışı kalmaktansa 1000TL vermek daha mantıklı gibi

2 tane 16+16 olacak şekilde siparişi verdim inşallah 3-5 gün içinde gelecek :D

Garantim hala devam ediyor, Servisi aradığımda SSD ve Ram değişimi yapabilirsiniz ama kasada vs çizik hasar vs olmadığı takdirde garanti devam eder dediler onlar değiştirirse 1000TL garanti dışı kalmaktansa 1000TL vermek daha mantıklı gibi
En mantıklı kararı vermişsiniz. Aslında ekonomik açıdan da ideal olan bu.
Sadece 8 GB almış olsanız da sorun yaşamazdınız ama ilerde yükseltmeniz gerekse RAM ler boşa çıkardı ve zarar..

Ben sizin yazınızı görmemişim meğer :( Söylediğiniz gibi yaptım oldu :D

Ram yükseltme imkanı olmayanlar deneyebilir. Kesinlikle oluyor bu yöntem :thumbsup:
1736530721996.webp