Natilius

Üyecik
Selam,

Aslında herkesin karşılaştığı bir sorunmuş gibi gözükebilir ama öyle değil. Windows 11 kullanıyorum ve çıkardığı problemlerden artık sıkıldım bunun için Windows 10 geçeceğim fakat format ekranında SSD'ler gözükmüyor. Anakartım Z690 Tomhawk Intel RAID sürücüsünü indiriyorum format ekranında sürücüleri yüklüyorum yine gözükmüyor. BIOS'tan VMD RAID ayarını kapatıyorum bütün diskler gözüküyor fakat üstlerinde işlem yapamıyorum. (Silemiyorum, biçimlendiremiyorum.) Sistem yüklü olan Windows 11'i sorunsuz açıyor.

Selam,

Aslında herkesin karşılaştığı bir sorunmuş gibi gözükebilir ama öyle değil. Windows 11 kullanıyorum ve çıkardığı problemlerden artık sıkıldım bunun için Windows 10 geçeceğim fakat format ekranında SSD'ler gözükmüyor. Anakartım Z690 tomhawk Intel RAID sürücüsünü indiriyorum format ekranında sürücüleri yüklüyorum yine gözükmüyor. BIOS'tan VMD RAID ayarını kapatıyorum bütün diskler gözüküyor fakat üstlerinde işlem yapamıyorum. (silemiyorum, biçimlendiremiyorum.) Sistem yüklü olan Windows 11'i sorunsuz açıyor.

Bu exe dosyasını yeni klasörün içine koy sonra üsteki klasörün yerine gösteren bara "CMD" yaz.
SetupRST.exe -extractdrivers setuprst_extracted.
Bu klasörün içindeki "VMD" klosörünü USB kopyala ve BIOS VMD ayarı aç böyle dene.

Bu exe dosyasını yeni klasörün içine koy sonra üsteki klasörün yerine gösteren bara "CMD" yaz.
SetupRST.exe -extractdrivers setuprst_extracted.
Bu klasörün içindeki "VMD" klosörünü USB kopyala ve BIOS VMD ayarı aç böyle dene.
1743619453356.webp

Böyle oluyor herhangi bir klasör gelmiyor yanlış mı yapıyorum?

Dediğinizi yaptığım zaman tarayıcıdan attığınız link açılıyor hocam biraz daha açıklayıcı anlatır mısınız?
O linki atım dosyayı indirip yeni klosöre atın dosyayı sonra cmd açın komudu yazın sonra o klasöre birkaç dosya daha oluşacak burda işinize yarayacak tek dosya var "VMD" bunu format usb atın.Biosdan vmd geri açın ve kurulum sırasında disk süeücü yükleye tıklayın "VMD" klasörünü seçin ve sonra kurulum devam ediyor.
Anlamadısanız Video:

Olmuyor arkadaş olmuyor kafayı yiyeceğim. Videodaki gibi yaptım klasörü usb belleğe attım format ekranında yüklenecek sürücü bulunmuyor diyor. Bu berbat şey neden olur anlamıyorum ki??
O linki atım dosyayı indirip yeni klosöre atın dosyayı sonra cmd açın komudu yazın sonra o klasöre birkaç dosya daha oluşacak burda işinize yarayacak tek dosya var "VMD" bunu format usb atın.Biosdan vmd geri açın ve kurulum sırasında disk süeücü yükleye tıklayın "VMD" klasörünü seçin ve sonra kurulum devam ediyor.
Anlamadısanız Video:

Bu kadar kişinin içinde yardım edecek kimse yok mu?

Son düzenleme:
Olmuyor arkadaş olmuyor kafayı yiyeceğim. Videodaki gibi yaptım klasörü usb belleğe attım format ekranında yüklenecek sürücü bulunmuyor diyor. Bu berbat şey neden olur anlamıyorum ki??
Bios üzerinden kapattığınız VMD RAID ayarını açmayın.

Kurulum medyasını boot ettikten sonra:

Shift + F10 klavye kombinasyonuyla CMD'yi açın, diskpart komutunu yazın.

list disk komutu ile bütün diskleri görüntüledikten sonra kurulum yapacağınız diskin numarasını kullanarak select disk x komutunu girin. x yerine diskinizin numarası gelecek.

Sırasıyla clean ve convert gpt komutlarını girin.