Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cleanris

Uzman
Merhaba, bugün sabah bilgisayarıma format atmaya karar verdim. Eski işletim sistemim Windows 10 Pro. Windows 11 geldiği günden beri Windows 11'e geçirip kullandım. Çok fazla sayıda format attım. İlk defa format atarken süreli döngü halinde formatım başa sardı. Ben de çözümü 10 Pro formatı atarak buldum. Şöyle bir sorun karşıma çıktı, her açılışta 2 tane işletim sistemi gösteriyor ve Windows 10'u seçmediğim takdirde sürekli aynı ekranı gösteriyor.
Nasıl bu durumu çözerim ve tekrardan formatsız 11'e nasıl geçirim? (sistemim 11'i destekliyor)
Örnek resim; (Bende sadece 10 ve 11 var.)

2. Resimdeki windows 11 olanı silersem bir sorun olur mu ve sorunum çözülür mü?
1753979376706.webp
asfasf.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Sorunun çözümü; CMD üzerinden BCDEdit ile fazla olan işletim sistemini sildim, disk yönetimi kısmından ise Windows 11 işletim sistemimin kurulu olduğu D diskini biçimlendirdim.
İki diskinizde iki ayrı işletim sistemi var. Windows 11 kurulumu başlatın ve kurulum esnasında her iki diskinizi biçimlendirin.
Her iki diski zaten biçimlendirdim ve işletim sistemini kuracağım diski seçtim sonra işlemi bitirdim. (2. Görseldeki windows 11 olanı silersem bir sorun olur mu?)

Her iki diski zaten biçimlendirdim ve işletim sistemini kuracağım diski seçtim sonra işlemi bitirdim. (2. Görseldeki windows 11 olanı silersem bir sorun olur mu?)
Diskin içeriği tamamen temizlenmemiş gibi duruyor. Kullandığınız ana işletim sistemi Windows 10 ise oradan 11'i silebilirsiniz.

Diskin içeriği tamamen temizlenmemiş gibi duruyor. Kullandığınız ana işletim sistemi Windows 10 ise oradan 11'i silebilirsiniz.
İlk olarak windows 10 pro kullanıyordum ve 11 işletim update geldiği günden beri format atmadan 11 e geçirdim. (Windows güncellemeler bölümünden.)

Biçimlendirmede EFI bölümleri silinmiyor, diskpart ile temizleyin.
Format atamam gerekiyor mu tekrardan?

İlk olarak windows 10 pro kullanıyordum ve 11 işletim update geldiği günden beri format atmadan 11 e geçirdim. (Windows güncellemeler bölümünden.)
Format atmam gerekiyor mu tekrardan?
Formattan kastınız Windowstan sıfırlama yapmak mı yoksa kurulum aracıyla kurulum mu?

Merhaba, bugün sabah bilgisayarıma format atmaya karar verdim. Eski işletim sistemim Windows 10 Pro. Windows 11 geldiği günden beri Windows 11'e geçirip kullandım. Çok fazla sayıda format attım. İlk defa format atarken süreli döngü halinde formatım başa sardı. Ben de çözümü 10 Pro formatı atarak buldum. Şöyle bir sorun karşıma çıktı, her açılışta 2 tane işletim sistemi gösteriyor ve Windows 10'u seçmediğim takdirde sürekli aynı ekranı gösteriyor.
Nasıl bu durumu çözerim ve tekrardan formatsız 11'e nasıl geçirim? (sistemim 11'i destekliyor)
Örnek resim; (Bende sadece 10 ve 11 var.)

2. Resimdeki windows 11 olanı silersem bir sorun olur mu ve sorunum çözülür mü?
Eki Görüntüle 168961Eki Görüntüle 168966
Windows 11'in olduğu bölümü biçimlendirin ve msconfig'den de sil deyin yetiyor.