EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
MSI Center kendi kendine birkaç sürücüyü güncelledi ancak emin olamadım, aşağıda tarama sonucu bırakıyorum, yanında download yazanlar hariç indirmem gereken ekstra driver veya yazılım var mı?

MSI Center kendi kendine birkaç sürücüyü güncelledi ancak emin olamadım, aşağıda tarama sonucu bırakıyorum, yanında download yazanlar hariç indirmem gereken ekstra driver veya yazılım var mı?

Aygıt yöneticisinden bak ünlem olanları kur.

Manuel güncellemeler her zaman daha güvenlidir. Diğer durumlarda çakışmalar olabilir. El ile sürücüleri teker teker güncelleyeniz.

Genel olarak şöyle sıralayabilirim.
  • Öncelikle anakart üreticisinin sitesinden güncel chipset sürücünü indirip yükleyebilirsin. Windows Update belki eski bir sürümü yüklemiş olabilir.
  • Daha sonra aygıt yöneticisindeki ünlem işareti olanları öncelikle anakart üreticisinin sitesinden, orada yoksa Windows Update üzerinden, bu da olmuyorsa donanım kimliğini internet üzerinden aratarak manuel bir şekilde yükleyebilirsin.
  • Ekran kartı için ekran kartının üreticisinin sitesinden güncel sürücüyü indirip yükleyebilirsin. Windows Update muhtemelen eski bir sürümü yüklemiş olacaktır.

Format sonrası öncelikle interneti kapatın. Daha önce indirmiş olduğunuz en güncel anakart chipset sürücüsünü ve ekran kartı sürücüsünü kurun. Ardına interneti açın. Doğrudan Windows Update kısmına gidin. Oradan isteğe bağlı olanlar hariç, güncellemelerin hepsini yapın. Bittikten sonra da varsa diğer donanımlarınızın sürücülerini yükleyip, programlarınızı kurabilirsiniz.

Kurulabilecek diğer sürücler ise; ethernet sürücüsü, ses çipi sürücüsü, bazı NVMe sürücüleri vb.