Merhaba, laptopuma format attıktan sonra sürücüleri nasıl kuracağım bilmiyorum. Huawei'in kendi sitesinde 7 tane driver vardı, onları başka bir laptoptan indirip kendi laptopuma aldım. Ama Wi-Fi, parlaklık, touchpad vs. hala gelmedi. Aygıt yöneticisinde bu kadar ünlem var. Yardım eder misiniz?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
MateBook 16s’in driver’ları sitede yoktu. Uğraşacağına mobil internetini paylaş 2 dakika indir driver’ları. İlk kurulumda öyle yapmıştım, 10-15MB gitmişti sadece.
Kabloyla bağla, hotspot aç, hotspot ayarlarından USB aç.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Cihazın altında modeli yazar. Huawei sitesinden cihazın driverlarını görebilirsin. Sana lazım olan tek şey Wireless driver. Telefonuna indirim bilgisayara aktarabilirsin.Onu nasıl yapacağım telefonu takınca sadece dosya aktarımı gibi şeyler var
Evet tam anlatamadıysam şu an Huawei laptopta Wi-Fi yok.
Telefonun ayarlarında mı?
MamiDigital
Yetkin
Bende öyle yapmıştım.Cihazın altında modeli yazar. Huawei sitesinden cihazın driverlarını görebilirsin. Sana lazım olan tek şey Wireless driver. Telefonuna indirim bilgisayara aktarabilirsin.
DeniyorumCihazın altında modeli yazar. Huawei sitesinden cihazın driverlarını görebilirsin. Sana lazım olan tek şey Wireless driver. Telefonuna indirim bilgisayara aktarabilirsin.
- Makaleler
- 3
MateBook 16s’in driver’ları sitede yoktu. Uğraşacağına mobil internetini paylaş 2 dakika indir driver’ları. İlk kurulumda öyle yapmıştım, 10-15MB gitmişti sadece.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Bu da kesin çözüm. Driver bulamazsanız mutlaka bunu deneyin daha rahat ve kolay olur.MateBook 16s’in driver’ları sitede yoktu. Uğraşacağına mobil internetini paylaş 2 dakika indir driver’ları. İlk kurulumda öyle yapmıştım, 10-15MB gitmişti sadece.
16s değil hocam d16 i7-12700h h modeli her neyse ilk dosya ile deniyorum olmaz ise böyle yapayımMateBook 16s’in driver’ları sitede yoktu. Uğraşacağına mobil internetini paylaş 2 dakika indir driver’ları. İlk kurulumda öyle yapmıştım, 10-15MB gitmişti sadece.
Huwai Matebook 14 kullanıyorum. Maalesef hepsini doğru yüklediğini söyleyemem.
Windows'un kurduğu eski driverleri güncel olarak görebiliyor.
(GPU'da şu an bu sorunu yaşıyorum..)
İnterneti telefondan aktardım. Huawei manager ile driver güncelleniyor diyor bakalım hocam geri dönüş yapacağımMateBook 16s’in driver’ları sitede yoktu. Uğraşacağına mobil internetini paylaş 2 dakika indir driver’ları. İlk kurulumda öyle yapmıştım, 10-15MB gitmişti sadece.
Hepsini değil, mikrofon ve kamera açıp kapatma tuşuna bastığınızda sol üstte çıkan OSD'yi yüklemiyor. Arkadaşın açtığı başka bir konudan dolayı Huawei D16 2022 kullandığını varsaydığımdan biliyorum.
HUAWEI MateBook D 16 Kullanım Kılavuzu ve SSS | HUAWEI Destek Türkiye
Kullanım Kılavuzu, sık sorulan sorular, güncellemeler, Servis Etkinlikleri ve Onarım Servisleri ilgili daha fazla bilgi edinmek istediğiniz HUAWEI MateBook D 16
consumer.huawei.com
Şu support sayfasına gittiğinizde listeden Matebook D16 2022 i7 16GB 512GB olanı seçin, ardından sürücü indir kısmında kısayol tuşuna gelip o programı indirin ve kurun. Wi-Fi ve Bluetooth sürücüsü olarak Intel AX201 var içinde onun sürekli güncel kalması için Intel Driver Support Assistantı yükleyebilirsiniz, arka planda Intel ürünler için sürekli sürücü kontrolü yapan bir program. Huawei bu model için Iris Xe sürücüsü yayınlamayı da kesti ayrıca, dolayısıyla OEM olarak PC Manager veya Windows Update'in indireceği Iris Xe sürücüsü eski, onu da Intel Driver & Support Assistant ile güncelleyebilirsiniz.
Not: Iris Xe sürücüsünü güncellediğinizde Windows Update otomatik eski sürücüyü yüklemek isteyecek, bunun sürekli bir döngü haline gelmesini engellemek için Windows eski sürücüyü yükledikten sonra Aygıt Yöneticisinde Iris Xe'yi bulup eski sürücüye dönü seçebilirsiniz, ne kadar eski yazsada bir önceki sürücü daha yeni olduğu için ona güncelleyecek ve bir daha bu sorunu yaşamayacaksınız, en azından yeniden bir yeni sürücü yüklemesi yapana kadar.
PC Manager kendi işini bitirdikten sonra dediklerimi yapmanız iyi olacaktır, önce o ne yapacaksa yapsın yani. Ayrıca Windows Update'de de Huawei güncellemeleri oluyor onları yapın, isteğe bağlı özelliklerde de Huawei Firmware gibi güncellemeler yer alıyor isteğe bağlı olduklarından manuel seçmek gerekiyor, onları da yapabilirsiniz.İnterneti telefondan aktardım. Huawei manager ile driver güncelleniyor diyor bakalım hocam geri dönüş yapacağım![]()
Teşekkür ederim, bu güncellemeler bitsin yapacağım her dediğinizi. Yalnız bazı kısımları anlayamadım arada sorabilirimHepsini değil, mikrofon ve kamera açıp kapatma tuşuna bastığınızda sol üstte çıkan OSD'yi yüklemiyor. Arkadaşın açtığı başka bir konudan dolayı Huawei D16 2022 kullandığını varsaydığımdan biliyorum.
Kullanım Kılavuzu, sık sorulan sorular, güncellemeler, Servis Etkinlikleri ve Onarım Servisleri ilgili daha fazla bilgi edinmek istediğiniz HUAWEI MateBook D 16consumer.huawei.com
Şu support sayfasına gittiğinizde listeden Matebook D16 2022 i7 16GB 512GB olanı seçin, ardından sürücü indir kısmında kısayol tuşuna gelip o programı indirin ve kurun. Wi-Fi ve Bluetooth sürücüsü olarak Intel AX201 var içinde onun sürekli güncel kalması için Intel Driver Support Assistantı yükleyebilirsiniz, arka planda Intel ürünler için sürekli sürücü kontrolü yapan bir program. Huawei bu model için Iris Xe sürücüsü yayınlamayı da kesti ayrıca, dolayısıyla OEM olarak PC Manager veya Windows Update'in indireceği Iris Xe sürücüsü eski, onu da Intel Driver & Support Assistant ile güncelleyebilirsiniz.
Not: Iris Xe sürücüsünü güncellediğinizde Windows Update otomatik eski sürücüyü yüklemek isteyecek, bunun sürekli bir döngü haline gelmesini engellemek için Windows eski sürücüyü yükledikten sonra Aygıt Yöneticisinde Iris Xe'yi bulup eski sürücüye dönü seçebilirsiniz, ne kadar eski yazsada bir önceki sürücü daha yeni olduğu için ona güncelleyecek ve bir daha bu sorunu yaşamayacaksınız, en azından yeniden bir yeni sürücü yüklemesi yapana kadar.
PC Manager kendi işini bitirdikten sonra dediklerimi yapmanız iyi olacaktır, önce o ne yapacaksa yapsın yani. Ayrıca Windows Update'de de Huawei güncellemeleri oluyor onları yapın, isteğe bağlı özelliklerde de Huawei Firmware gibi güncellemeler yer alıyor isteğe bağlı olduklarından manuel seçmek gerekiyor, onları da yapabilirsiniz.
Matebook 16S'in Driver'ları sitede yoktu. Uğraşacağına mobil internetini paylaş 2 dakika indir Driver'ları. İlk kurulumda öyle yapmıştım, 10-15MB gitmişti sadece.
Çok teşekkürler. Her şey çalışıyor artık
Burda ne yapmalıyım peki?Hepsini değil, mikrofon ve kamera açıp kapatma tuşuna bastığınızda sol üstte çıkan OSD'yi yüklemiyor. Arkadaşın açtığı başka bir konudan dolayı Huawei D16 2022 kullandığını varsaydığımdan biliyorum.
Kullanım Kılavuzu, sık sorulan sorular, güncellemeler, Servis Etkinlikleri ve Onarım Servisleri ilgili daha fazla bilgi edinmek istediğiniz HUAWEI MateBook D 16consumer.huawei.com
PC Manager kendi işini bitirdikten sonra dediklerimi yapmanız iyi olacaktır, önce o ne yapacaksa yapsın yani. Ayrıca Windows Update'de de Huawei güncellemeleri oluyor onları yapın, isteğe bağlı özelliklerde de Huawei Firmware gibi güncellemeler yer alıyor isteğe bağlı olduklarından manuel seçmek gerekiyor, onları da yapabilirsiniz.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-