Merhaba, laptopuma format attıktan sonra sürücüleri nasıl kuracağım bilmiyorum. Huawei'in kendi sitesinde 7 tane driver vardı, onları başka bir laptoptan indirip kendi laptopuma aldım. Ama Wi-Fi, parlaklık, touchpad vs. hala gelmedi. Aygıt yöneticisinde bu kadar ünlem var. Yardım eder misiniz?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
MateBook 16s’in driver’ları sitede yoktu. Uğraşacağına mobil internetini paylaş 2 dakika indir driver’ları. İlk kurulumda öyle yapmıştım, 10-15MB gitmişti sadece.
Kabloyla bağla, hotspot aç, hotspot ayarlarından USB aç.
Kabloyla bağla, hotspot aç, hotspot ayarlarından USB aç.
Wi-Fi ve bluetoothu güncelleyin önce, onlarda sorun çıkmaz. Iris Xe güncellemesinde ise kendi deneyimlerimden bildiğim güncelledikten sonra Windows Update'de güncelleme kontrolü yapacaksınız, Windows Update eski sürücüyü geri yükleyecek, bunun olması normal. Eski sürücü yüklendikten sonra Aygıt Yöneticisini açıp görüntü bağdaştırıcıları altında Iris Xe'yi bulun, sağ tık özellikleri açıp sürücü sekmesine gelin ve eski sürücüyü geri yüklemeyi seçin, orada neden eski sürücüyü geri yüklemek istediğinizi sorar, neyi seçtiğiniz önemli değil. Windows sizin laptop için Huawei tarafından yayınlanan en son Intel Iris Xe sürücüsü daha eski bir sürücü olduğundan onu en son sürücü varsayıp Intel tarafından daha yenisi yayınlanmış olsa bile onu yoksayıyor, siz yeni sürücüyü yükledikçe eskisini geri yüklüyor. Bu adımları uyguladığınızda Windows tarafından eski varsayılıp aslında daha yeni olan sürücü geri gelmiş olacak.Teşekkür ederim, bu güncellemeler bitsin yapacağım her dediğinizi. Yalnız bazı kısımları anlayamadım arada sorabilirim
Çok teşekkürler. Her şey çalışıyor artık
Burda ne yapmalıyım peki?
İleride tekrardan Intel DSA üzerinden Iris Xe sürücüsü güncellerseniz yukarıda anlattığım adımı tekrar yapmanız gerekir, basit bir şey zaten.
Çok önemli mi peki bu Iris Update'i?
Yapmama çok gerek var mı yani?Wi-Fi ve bluetoothu güncelleyin önce, onlarda sorun çıkmaz. Iris Xe güncellemesinde ise kendi deneyimlerimden bildiğim güncelledikten sonra Windows Update'de güncelleme kontrolü yapacaksınız, Windows Update eski sürücüyü geri yükleyecek, bunun olması normal. Eski sürücü yüklendikten sonra Aygıt Yöneticisini açıp görüntü bağdaştırıcıları altında Iris Xe'yi bulun, sağ tık özellikleri açıp sürücü sekmesine gelin ve eski sürücüyü geri yüklemeyi seçin, orada neden eski sürücüyü geri yüklemek istediğinizi sorar, neyi seçtiğiniz önemli değil. Windows sizin laptop için Huawei tarafından yayınlanan en son Intel Iris Xe sürücüsü daha eski bir sürücü olduğundan onu en son sürücü varsayıp Intel tarafından daha yenisi yayınlanmış olsa bile onu yoksayıyor, siz yeni sürücüyü yükledikçe eskisini geri yüklüyor. Bu adımları uyguladığınızda Windows tarafından eski varsayılıp aslında daha yeni olan sürücü geri gelmiş olacak.
İleride tekrardan Intel DSA üzerinden Iris Xe sürücüsü güncellerseniz yukarıda anlattığım adımı tekrar yapmanız gerekir, basit bir şey zaten.
- Makaleler
- 3
Windows Update'e bak, PC Manager'e bak geç. Ne uğraşıyorsunuz hala? Bilgisayar mı kullanacaksın böbrek taşı mı düşüreceksin?
Ekte bırakacağım konuda sizin gibi düşünseydim hala mavi ekran alıyor olurdum...Windows Update'e bak, PC Manager'e bak geç. Ne uğraşıyorsunuz hala? Bilgisayar mı kullanacaksın böbrek taşı mı düşüreceksin?
Huawei Matebook 14 Mavi Ekran Hataları
Toplamda 3 tane dump dosyası olması gerekirken en sonuncu bozuldu ve 2 tane kaldı... Hatayı ilk aldığımda ekran siyah git gel yaptı. (Bu hata da dump alabildim) İkinci hata YouTube videosu izlerken mavi ekran oldu. Bu hatadan sonra ekran kartı sürücümü DDU ile silip en yeni WHQL sürücü...
Iris Xe'yi güncellemek ekran kartını güncellemek oluyor, laptop sizin yapıp yapmamakta size kalmış.Çok önemli mi peki bu Iris Update'i?
Yapmama çok gerek var mı yani?
Alırsam yaparım teşekkürler@y4vuzz mavi ekran alırsa senin gibi düşünür arkadaş.
Yeni konular
-
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar