AhmetBurak
Başarılı
Sorum başlıkta ki gibi sizce kim kazanır yarışı?
Norris kazanır gibime geliyor.
Verstappen.Sorum başlıkta ki gibi sizce kim kazanır yarışı?
%62 oranı doğru değil. Monaco'daki tüm yarışlara bakarsak 70 yarışta pole pozisyonundan başlayanlar 32 defa kazanmışlar. 20 yarışta da pole pozisyonundan başlayanlar yarışı bitirememiş. İspanya, Abu Dhabi, Singapur gibi yarışlarda pole pozisyonu galibiyet oranı daha yüksek.Monaco GP'de bugüne kadar yapılan yarışlarda galibiyetlerin yüzde 62'si yarışa pole pozisyonunda başlayan pilotlar tarafından elde edilmiş.
Benim okuduğum kaynakta böyle yazıyordu. Emin misiniz? Çünkü 81 yarışın 50'sini pole pozisyonunda başlayanlar kazanmış. Bugünkü yarış ile 82 yarışın 51'i pole pozisyonu ile kazanılmış oluyor. Bugünkü sonuçla birlikte bu oran yüzde 63'e yükselmiş oldu.%62 oranı doğru değil. Monaco'daki tüm yarışlara bakarsak 70 yarışta pole pozisyonundan başlayanlar 32 defa kazanmışlar. 20 yarışta da pole pozisyonundan başlayanlar yarışı bitirememiş. İspanya, Abu Dhabi, Singapur gibi yarışlarda pole pozisyonu galibiyet oranı daha yüksek.
Araçların büyümesi geçişi daha çok zorlaştırsa da yarış içi hata oranlarının yüksek olduğu bir pist Monaco. Pistin kısa olması ve sürücüler arasında genellikle az mesafe olması da takımlarda pit hatalarını yükseltiyor bundan dolayı genel algının aksine Monaco pole pozisyonundakilerin kazanma ihtimali en yüksek pist değil. Büyüyen araçlara rağmen son 10 yılda pole pozisyonundan başlayanlar 5 yarışı kazanmışlar.
O istatistik muhtemelen Formula 1 öncesindeki 21 yılı da kapsıyordur. Benim dediğim istatistik Formula 1 için.Benim okuduğum kaynakta böyle yazıyordu. Emin misiniz? Çünkü 81 yarışın 50'sini pole pozisyonunda başlayanlar kazanmış. Bugünkü yarış ile 82 yarışın 51'i pole pozisyonu ile kazanılmış oluyor. Bugünkü sonuçla birlikte bu oran yüzde 63'e yükselmiş oldu.
Öyle de olsa bu gerçeği değiştirmiyor. Monaco geçişe imkan tanımayan yapısı sebebiyle pole poziyonunun çok büyük avantajlı olduğu bir pist. İlk dört sıra değişmedi. Hatta yarış sonrası Leclerc açıklamasında aslında yarışı cumartesi kaybettim dedi. Bazı F1 yorumcularına göre Monaco, cumartesi kazanılan bir pist olarak tanımlanır.O istatistik muhtemelen Formula 1 öncesindeki 21 yılı da kapsıyordur. Benim dediğim istatistik Formula 1 için.