- Makaleler
- 9
Sanmam. Ama bir gün belki.
Bahsettiğim o değildi. Yazılımlar açık kaynak olmak zorunda değil, kapalı kaynak olarak dağıtılabilir. Benim bahsettiğim konu bilen birinin bilgisayarına legal spyware kurup kurmayacağı. Valorant veya Fortnite oynamak için spyware kurmazdım ben.Zaten kernel seviyesinde ki saçmalık Valorant'tan çıkmaydı galiba Vanguard ile yanlış bilmiyorsam.
Bende ondan bahsediyorum, spyware kurmak hile yapmayı önlemeyecek. Onun yerine hile yapılanlar hızlı cezalandırılsa daha temiz oyun olur. EA SPORTS WRC için Windows'a geçtim kernel anti cheat kullanıyor, Aynı sürücüde yüklü olmadığı için oyun çalışmıyordu.Bahsettiğim o değildi. Yazılımlar açık kaynak olmak zorunda değil, kapalı kaynak olarak dağıtılabilir. Benim bahsettiğim konu bilen birinin bilgisayarına legal spyware kurup kurmayacağı. Valorant veya Fortnite oynamak için spyware kurmazdım ben.
Valorant'ın bırak Vanguard'ını icon'unu bilgisayarım da tutmam.Aslında şu Kernel seviyesinde ki Anti-Hile sistemleri sadece oyun oynarken açık olsa sorun olmaz. Ama her zaman açık oluyor bazıları.
Çekirdek ile etkileşime geçen modüller türev çalışma olarak sayılabiliyor. Eğer çekirdek seviyesinde olacaksa açık kaynak olması gerekebilir GPL'den dolayı.Binary olarak dağıtılabilir. Açık kaynak zorunluluğu yok ki. Sadece biz kurmayacağız.
DKMS veya başka bir modülle çekirdek için inşa edilebilir. Veya fork olarak sunar Valorant. Tabii hepsi bunların düşünce deneyi, görmek lazım eğer yapacaklarsa daÇekirdek ile etkileşime geçen modüller türev çalışma olarak sayılabiliyor. Eğer çekirdek seviyesinde olacaksa açık kaynak olması gerekebilir GPL'den dolayı.
Epic Games şey dedi. Milyonlarca Steam Deck kullanıcısı olsun o zaman bakarız demiştiler. Ama O belki 100 milyonlarca demek istemişlerdir.Suç Linux'ta değil yapımcılarda aslında, Easy Anti Cheat mesela Linux'ta destekleniyor ancak yapımcılar bilerek Linux'ta çalışmasını engelliyor, yapımcılar bu kafadan çıkarsa Linux'ta da bu tarz oyunlar oynayabiliriz.
Steamdeck çıkınca oyun konusundan büyük ilerleme kaydetti Linux, sonuç olarak bir kitlesi, kullanıcısı olan bir cihaz var piyasada yapımcıların da bir şeyler yapması lazım.