Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
En yüksek ayarlarda bu şekilde oluyor FPS, ayarları destansı lumen yaptığımda ise 70 80 arası alıyorum. Sizce sistemim için normal mi?

RTX4060 Ti.
Ryzen 5 5500.
16 GB RAM.
B450M anakart.

En yüksek ayarlarda bu şekilde oluyor FPS, ayarları destansı lumen yaptığımda ise 70 80 arası alıyorum. Sizce sistemim için normal mi?

RTX4060 Ti.
Ryzen 5 5500.
16 GB RAM.
B450M anakart.
Normal, DLSS kapalı ise. RTX açık ultrada oynuyorsun çünkü, DLSS açık ise düşük gibi geldi.

Yani evet FPS değerlerin normal.

Artı -1 Eksi
Normal, DLSS kapalı ise. RTX açık ultrada oynuyorsun çünkü, DLSS açık ise düşük gibi geldi.

DLSS kapalı mıydı açık mıydı tam hatırlayamadım şu an da, bu arada RTX kapalıydı hocam yanlış hatırlamıyorsam.

Sizin attığınız işlemci çok daha iyi birde.

Artı -1 Eksi
...bu arada RTX kapalıydı hocam yanlış hatırlamıyorsam.
Lumen actiginizi soylemissiniz. Lumen dediginiz sey, aslinda bir nevi RTGI. 7900 XTX'in bu oyunda 5800X3D ile bile 4K Epic'de 100 FPS civarini verdigini dusunursek, FPS'leriniz normal gibi geldi bana.

Cozunurluk de soylememissiniz, bu yuzden kesin bir kaniya da varamiyoruz maalesef. Buna ek olarak 5500 gibi bir CPU, Fortnite'da 4060 Ti'i birazcik geri tutuyor olabilir cunku biraz onbellek delisi ve ayni zamanda GPU kullanimi olarak dengesiz bir oyun kendisi.

Lumen actiginizi soylemissiniz. Lumen dediginiz şey, aslinda bir nevi rtgı. 7900 XTX'in bu oyunda 5800X3D ile bile 4K Epic'de 100 FPS civarini verdigini dusunursek, FPS'leriniz normal gibi geldi bana.

Cozunurluk de soylememissiniz, bu yuzden kesin bir kaniya da varamiyoruz maalesef. Buna ek olarak 5500 gibi bir CPU, Fortnite'da 4060 Ti'i birazcik geri tutuyor olabilir cunku biraz onbellek delisi ve ayni zamanda GPU kullanimi olarak dengesiz bir oyun kendisi.

1920x1080.