Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Techolay içerisinde üyelerin sahip olduğu kullanılmayan, bir köşede kenarda duran, yani ihtiyaç fazlası ürünler forum içersinde bağışlanabilir. Özellikle en fazla kitap bağışlanacağını düşünüyorum. Kitap fiyatları bu haldeyken ne kadar çok kişinin faydalanabileceğini hayal etmek zor değil. Teşvik amaçlı rozet veya puan verilebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 33 Eksi
Techolay içerisinde üyelerin sahip olduğu kullanılmayan, bir köşede kenarda duran, yani ihtiyaç fazlası ürünler forum içerisinde bağışlanabilir. Özellikle en fazla kitap bağışlanacağını düşünüyorum. Kitap fiyatları bu haldeyken ne kadar çok kişinin faydalanabileceğini hayal etmek zor değil. Teşvik amaçlı rozet veya puan verilebilir.

Bence bu ilk adımdan sonrası dilencilikle dolar o konular. Gereği yok.

Güzel bir öneri katılıyorum. Konusu açılmışken görmeyenler için atıyorum, böyle bir yardımlaşmadan bahsediyor arkadaş. İhtiyaç sahipleri özellikle buyursun:

• Beğendim
İfadeler: 607
Burasi hayir kurumu degil, mantiksiz geldi. Illa bir bagis/yardim yapmayi dusunuyorsaniz gercek hayatta bunu yapabileceginiz pek fazla kurum ve kurulus var.
Bağış/yardım yapmak için illahi hayır kurumu mu olmamız gerek ama hocam, Techolay Forumu olarak da bağış yapamaz mıyız bu konuda birlik içinde?

Burasi hayir kurumu degil, mantiksiz geldi. Illa bir bagis/yardim yapmayi dusunuyorsaniz gercek hayatta bunu yapabileceginiz pek fazla kurum ve kurulus var. Forumlara bu kadar duygusal bag yuklememek gerek.
Şöyle düşünün bahsettiğiniz kurumlara herkes her ürünü bağış yapamıyor herkeste faydalanamıyor. Bazılarında da yaş gibi bazı şartlar aranıyor. Bu şekilde isteyen herkes herhangi bir şart olmadan 7'den 70'e ihtiyaç sahibine destekte bulunabilir.

Teoride mantıklı olsa da pratikte Murat Abi GF'nin tanınmasını sağlayan videoya benzer olaylar olacağını düşünüyorum.
Artıladım.

• Beğendim
İfadeler: 995
Bağış/yardım yapmak için illahi hayır kurumu mu olmamız gerek ama hocam, Techolay Forumu olarak da bağış yapamaz mıyız bu konuda birlik içinde?
Yoo, illa hayir kurumu olmaniz gerekmiyor ama forumda boyle bir baslik olusturulmasina gerek de yok.
Şöyle düşünün bahsettiğiniz kurumlara herkes her ürünü bağış yapamıyor herkes de faydalanamıyor.
Her urun bagislanabiliyor. Hatta bagislayacagin yerler senden urunleri parca parca ayirmani istiyorlar karisiklik olmamasi acisindan. Cok kez ben de bu tur kurum ve kuruluslara bagis yaptim.
Bazılarında da yaş gibi bazı şartlar aranıyor. Bu şekilde isteyen herkes herhangi bir şart olmadan 7'den 70'e ihtiyaç sahibine destekte bulunabilir.
Su ana kadar yas sarti gereksinimi duyan bir yer gormedim.

Alan kişinin gerçekten ihtiyacı olduğuna dair şüpheleyle yaklaşacağım bir sistem. Burası Türkiye, herkes çıkarı bitene kadar mağdur...