Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesajlardaki forumdaşlarım için konuşuyorum, iki forumu birbiri ile karşılaştırmayı bırakmalısınız. İki forumun da kendince bir kitlesi var ve ikisi de Türk teknoloji forumları arasında kaliteli sayılabilecek kitlelere sahip. Elbette toksikler olacak, hep vardılar hep olmaya da devam edecekler. Toksik kullanıcılar varolduğu sürece bu tarz konuşmalar maalesef ki geçecek.

Kalkıp da Technopat, Recep Baltaş gittikten sonra bozuldu, çöküşe geçti gibi terimler kullanmanız hoş değil. Technopat'ın kapanması büyük bir Türkçe çözüm ansiklopedisinin kapanması gibi düşünülebilir. Yeri geliyor burada olmayan çözümler için oradan yardım alıyorsunuz, kimse buna karşı çıkamaz. Öte yandan Techolay çok daha yenilikçi ve hızla gelişen bir forum, elbette işine balta koyanlar olacak. Siz, işinize hangisi yarıyor ise o forumda fikirlerinizi sunmaya devam edin, ancak orası çöküyor burası şöyle şurası şöyle şeklinde ithamlardan uzak kalmaya çalışın.

Bu arada bu forum moderasyon açısından yeşil siteye göre daha hızlı. Konular daha çabuk onaylanıyor, raporlara daha hızlı dönüş yapılıyor. Ben hiç olumsuz bir durum yaşamadım açıkçası moderasyon açısından. Sağ olsunlar severim hatta kendilerini, buradan tüm moderatör arkadaşlarıma kolay gelsin dileklerimi iletiyorum :)

Ben sevemiyorum. Konularımın bazılarını öyle bir değiştiriyorlar ki. Ben bile ne dediğimi hatırlamıyorum. Örnek bu çocuğa ne yapmalı diye bir konu açtım. Moderatör onu sataşan diye yapmış. Benim konunun anlamını değiştirmiş. Üstüne bu çözüm olayı 3 konu da başıma geldi. Arkadaşa yazıyorum yahu sen yapma ben halledeceğim beni dinlemiyor. Konum çözülmemiş adam hala işaretliyor. Çıkartıyorum yeniden onaylıyor. Recep abi boot failed konuma bakarsan anlarsın. Üstüne bazen konularımı çözüyor birisi. Ben de çözüldü olarak işaretlemeye çalışıyorum, moderatör bir keresinde bana şöyle yazdı: "Bu çözümlük bir şey değil." Yahu ben orada bir sorun yaşamışım adam da çözmüş. Yarın bir gün belki birinin işine yarayacak.

Mesela dün tam sohbet ediyoruz, güzel akıyor. Bir baktım ban geldi. Ban sebebi ne? Bir "T"'yi küçük yazmışım, yahu gözden kaçamaz mı? Şahsen ben yeşil forumda hiç böyle bir uyarı yemedim. Bir T'den dolayı, bazen neden uyarı yediğimi anlamıyorum. Moderatör yazmıyor mu yazmayı mı unutuyor bilemem. Anca rapor kısmında biraz darlayarak öğreniyorum. Yani abi bazı kişilerin cidden değişmesi lazım.

Ben sevemiyorum. Konularımın bazılarını öyle bir değiştiriyorlar ki. Ben bile ne dediğimi hatırlamıyorum. Örnek bu çocuğa ne yapmalı diye bir konu açtım. Moderatör onu sataşan diye yapmış. Benim konunun anlamını değiştirmiş. Üstüne bu çözüm olayı 3 konu da başıma geldi. Arkadaşa yazıyorum yahu sen yapma ben halledeceğim beni dinlemiyor. Konum çözülmemiş adam hala işaretliyor. Çıkartıyorum yeniden onaylıyor. Recep abi boot failed konuma bakarsan anlarsın. Üstüne bazen konularımı çözüyor birisi. Ben de çözüldü olarak işaretlemeye çalışıyorum, moderatör bir keresinde bana şöyle yazdı: "Bu çözümlük bir şey değil." Yahu ben orada bir sorun yaşamışım adam da çözmüş. Yarın bir gün belki birinin işine yarayacak.

Mesela dün tam sohbet ediyoruz, güzel akıyor. Bir baktım ban geldi. Ban sebebi ne? Bir "T"'yi küçük yazmışım, yahu gözden kaçamaz mı? Şahsen ben yeşil forumda hiç böyle bir uyarı yemedim. Bir T'den dolayı, bazen neden uyarı yediğimi anlamıyorum. Moderatör yazmıyor mu yazmayı mı unutuyor bilemem. Anca rapor kısmında biraz darlayarak öğreniyorum. Yani abi bazı kişilerin cidden değişmesi lazım.
Garip, biraz şanssızlık denk gelmiş açıkçası. Ben de bu durumları tam tersi Technopat forumda yaşıyordum :D

Ama arkadaşımızın profiline baktığımızda ben 3 çözüm 85 mesajla bilgili aktif bir profil göremiyorum.
Konuda farklı kişilerde de gördüğüm bu düşünceyi bi' türlü anlamlandıramadım. Forumda eleştiri yapabilmek için mesaj/çözüm sayısı şartı var mı, varsa miktarı ne kadar? Hedef gösterilen kişinin grup/mafyalaşması (?) gibi iddialardan bihaber şekilde, uyduruk bir mevzunun konu açılıp hedef gösterilmesi zaten bir yana; 42 mesajı olan "casual bir üye" olarak forumun eleştirilmesinden neden rahatsızlık duyulduğunu anlamadım. Mesaj sayısı ve katkısı azımsanan hedef üyenin iddialarına net cevap gelmemiş. Üye rapor ve biletlerden dönüt almadığını söylerken raporlamadığı düşünülüyor:
Kişi muhtemelen konuyu raporlamadı bile.
Ama sen raporlamak yerine sürekli çamur atıyorsun.

Tabii 42 mesajım var, ciddiye alınmayıp şakşakçı muamelesi göreceksem forumu kimin eleştireceğini merak etmiyor değilim. 1100 çözümün 1'i bile normalde üyelere verilmeyen cinsten olup inisiyatifle haneye ekleniyorsa bunu örtbas etmenin manası yok. 50.000 TL cebe indirip "127 milyar çalanları eleştirin" tarzında bi' savunma olmuş. Teknoloji geçmişinizi ve kaç insana yardım ettiğini hepimiz biliyoruz. Ona laf söyleyen yok, söyleyemez. Bu agresiflikte savunma yapıp konu açmak enteresan geldi. Tekrardan, 2 çözümüm olduğu için 1100 çözümü olan kişinin "haksız" olduğunu düşündüğüm çözümünü dile getirdiğimde böyle bi' tepkiyle karşılaşsam ne hissederdim bilmiyorum.
1000'den fazla sorunu çözüyorum ama bir kuralı ihlal ettiğim için çözüm kasmış oluyorum.

Derdin forum ile, yönetim ile, karalama ile.
Yazıyı hedef üyenin gözüyle yazmış gibi dursam da kusura bakmayın karalama iddiasının da altı boş geldi. Orada burada reklam yapıp "bakın Recep istatistik kasıyor" dese hak verirdim ama kendi profilinde kendi kendine takılmıyor mu? Böyle durumlarda basitçe göz ardı etmek gerek miyor muydu? Ayrıca profesyonelleşirken her türlü yapıcı/gömücü, yerli/yersiz eleştiriyle muhatap olmayı kabul etmeniz gerekiyor. Yerinizde olsam üyenin dediklerinden en ufak bir kısmı bile ciddiye almayacak olup sessizce kılıfına uydurup tatile gönderecek olsam dahi bu konuyu açmazdım.

Yazdığım birkaç paragraf ve altıntılarla beraber mesajım çok ciddi duruyor, aksine ayda yılda bir keyfine foruma girip çoğu zevkine takılan bir üyenin yorumundan öte bir şey değil.

Recep Baltaş iki farklı tarafın var ve insanlara kendini farklı gösteriyorsun.

Kamera karşısında meleğe dönen adam, klavyenin başına oturunca bambaşka bir adam oluyor. Biz Technopat'tan alışığız, bunlar gayet normal şeyler. TurkNet ne diye feshetti anlaşmayı? Gene Recep Baltaş klavyesinin başına oturduğu için. Halen de dersini almamışa benziyor, neticesinde hissesinin değerini alıp çıktı. Değil mi? Hatta kendi reklamını bile yaptırdın, bana kalsa gerek bile yoktu.
Nasıl bir yaşantı sürdüğünü bilmiyorum ama çok stabil bir mental ile yaşamadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Technopat'ta iken de benim moderatör olduğum süre boyunca hiçbir katkısı olmadı.

TurkNet'in Technopat anlaşmasını kim yaptı? Ben.
TurkNet bana ömür boyu bedava internet vermek istedi. Reddedip Technopat ile çalışalım diyen kim? Ben.
TurkNet saha çekimlerine giden kim? Ben.
TurkNet röportajlarını yapan kim? Ben.
IPv6 yapan? Ben.
Bufferbloat videosu yapan? Ben.

Technopat'ta en çok katkısı olan ben iken nasıl hiçbir katkın yok diyebilirsin? Siteyi kuran benim, bugünlere getiren benim, kanalı büyüten benim ama katkım yok?

Ne bir sunucu güncellemesi aldık
Technopat'ın EPYC sunucusunu ayarlayan benim.

O işlemciyi AMD'den isteyen? Ben.
Sunucuyu ASUS'tan temin eden? Ben.
RAM'i Crucial'dan alan? Ben.
SSD'leri Western Digital'den temin eden? Ben.

Sunucuyu iki sene boyunca depoda yatırıp site çökene kadar ayağa kaldırmayan? İşe her gün saat 14:00'te gelen ortağım.

Bilmediğin olaylar hakkında atıp tutma!

XF güncellemelerini düzenli olarak takip eden ve konusunu açan? Ben.

Hatta XF lisansı bile benim hesabıma bağlı idi. Ayrılırken ortağıma devrettim. Aradan bir yıl geçtiği halde üzerime kalan lisanslar çıkıyor ve devrediyorum.

Nasıl bir yalancısın sen böyle?
Eklenti geliştirici? Mikail.

Mikail, aylarca siteye tek satır kod yazmadığı halde düzenli ödeme yaptırdık. Ortağıma elli bin kere dediğim halde başka bir geliştirici isthidam etmedi. Ben dedim ben duydum.

Bak şu an Technopat eklentileri güncel olmadığı için XenForo 2.3'e geçemiyor. Techolay? Son sürümde.

Bu bile kimin çalıştığının kanıtıdır.

Her ay yeni özellik ekliyoruz.

GIF? Bizde.
XF 2.3? Bizde.
Yapay Zeka koyduk foruma yapay zeka! Var mı Technopat'ta?

Çok güzel bir laf vardır, el elin eşeğini türkü çağırarak arar diye, aynen o hesap. Hiçbir şey yapmadı, şimdi Techolay'da kendi eşeğini arıyor.
İşte bahsettiğim toksik kitle sensin kardeşim! Forum kurulurken gelen truva atı. 7 mesajı var, @8 emir etmiş, koşmuş gelmiş hemen.

Hiçbir şey yapmamışım ha? Yahu sitede halen daha benim video rehberlerimi paylaşıyorsunuz, ne zırvalıyorsun birader? Üstüne ne koydunuz?

Profil mesajlarını kısıtlamak da çekememezlikten başka bir şey değil. Gözünüz dönmüş.
Zaten bugün insanlar Technopat'ı da sevmiyorsa sebebi aynı politikalar.
Profil mesajlarını kısıtlamaktaki amaç tam da bunu önlemekti ve Technopat'ta gayet de işe yaradı. Burada biraz salınca yüz verdik ayıya, geldi sıçtı halıya duurumu oldu.

Dikkat edin ama, bu kafayla işiniz zor.

Son düzenleme:
TurkNet'in Technopat anlaşmasını kim yaptı? Ben.
TurkNet bana ömür boyu bedava internet vermek istedi. Reddedip Technopat ile çalışalım diyen kim? Ben.
TurkNet saha çekimlerine giden kim? Ben.
TurkNet röportjalarını yapan kim? Ben.
IPv6 yapan? Ben.
Bufferbloat videosu yapan? Ben.

Technopat'ta en çok katkısı olan ben iken nasıl hiçbir katkın yok diyebilirsin? Siteyi kuran benim, bugünlere getiren benim, kanalı büyüten benim ama katkım yok?

Technopat'ın EPYC sunucusunu ayarlayan benim.

O işlemciyi AMD'den isteyen? Ben.
Sunucuyu ASUS'tan temin eden? Ben.
RAM'i Crucial'dan alan? Ben.
SSD'leri Western Digital'den temin eden? Ben.

Sunucuyu iki sene boyunca depoda yatırıp site çökene kadar ayağa kaldırmayan? İşe her gün saat 14:00'te gelen ortağım.

Bilmediğin olaylar hakkında atıp tutma!

XF güncellemelerini düzenli olarak takip eden ve konusunu açan? Ben.

Hatta XF lisansı bile benim hesabıma bağlı idi. Ayrılırken ortağıma devrettim. Aradan bir yıl geçtiği halde üzerime kalan lisanslar çıkıyor ve devrediyorum.

Nasıl bir yalancısın sen böyle?

Eklenti geliştirici? Mikail.

Mikail, aylarca siteye tek satır kod yazmadığı halde düzenli ödeme yaptırdık. Ortağıma elli bin kere dediğim halde başka bir geliştirici isthidam etmedi. Ben dedim ben duydum.

Bak şu an Technopat eklentileri güncel olmadığı için XenForo 2.3'e geçemiyor. Techolay? Son sürümde.

Bu bile kimin çalıştığının kanıtıdır.

Her ay yeni özellik ekliyoruz.

GIF? Bizde.
XF 2.3? Bizde.
Yapay zeka koyduk foruma yapay zeka! Var mı Technopat'ta?

İşte bahsettiğim toksik kitle sensein kardeşim! Forum kurulurken gelen truva atı. 7 mesajı var, @8 emir etmiş gelmiş, koşmuş gelmiş hemen.

Hiçbir şey yapmamışım ha? Yahu sitede halen daha benim video rehberlerimi paylaşıyorsunuz, ne zırvalıyorsun birader? Üstüne ne koydunuz?

Profil mesajlarını kısıtlamaktaki amaç tam da bunu önlemekti ve Technopat'ta gayet de işe yaradı. Burada biraz salınca yüz verdik ayıya, geldi sıçtı halıya duurumu oldu.

Dikkat edin ama, bu kafayla işiniz zor.

Benim düşüncem ağzınızdan laf alınıyor. :rolleyes:

Ben insanlara yardım etmek için uğraşıyorum. Gerekirse bilgisayarlarına bağlanıyorum ama hem kendi hem de benim sayılarıma takmış olan biri varsa o da sensin. 1000'den fazla sorunu çözüyorum ama bir kuralı ihlal ettiğim için çözüm kasmış oluyorum. Ne rezil bir zihniyet ele geçirmiş Technopat'ı. Yazık.
O insanlardan biri de bendim. Sağ olsun Recep hoca sorunu çözdü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.