Foruma Hiçbir Katkısı Olmayan Toksik Kitle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Recep Baltaş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 231
  • Görüntüleme Görüntüleme 13B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tek slot muhabbeti ne ya? 2. slot normalde yükseltme yapabilin diye boş bırakılmıyor mu? 16 GB RAM varsa ileride RAM'i satmayın diye adamlar bilerek 1x16 koyuyor. Artık devir 32 devri. 16 yetmiyor zaten.

Hayır şunu anlamadım. Adam sana zorla satmıyor ki? Beğenmediysen almazsın olur biter. Adamın iki forumda da tonla çözümü, rehber, makalesi varken gelip cımbızlayıp bunu mu konuşuyorlar anlamış değilim. Sanki kafalarına silah dayamış almakla tehdit etmiş gibi konuşuyorlar. Hadi onu da geçtim çözüme bağlı değil diyelim. Adam gece gündüz niye aktif? Alır yanına 2-3 tane donanımdan anlayan birisini kendi foruma bile girmez olur biter.

Bence küçük bir kısmı atlamışsınız. Orada tam olarak sizin yazı boyutunuzla aynı olarak "Technopat'ta iken de benim moderatör olduğum süre boyunca hiçbir katkısı olmadı." yazıyor.

Ki TurkNet de babasının hayrına yapmıyor bunları, kendi reklamları için yapıyorlar, değil mi?
Onun bir altında yazdığınız donanımları da babalarının hayırlarına vermemişlerdir. Çıkarları olmasa niçin versinler?

Lisans, Ali abinin üstüne almış olsaydınız yazacak bir maddeniz daha olmazdı o kadar. Çok basit bir şey. XenForo, lisans vereceği adamları seçmiyor ya.
Yalancı? Technopat'ta XF 2.3 nerede? Göremiyorum da.
Eklenti geliştirici? Mikail.

Mikail, aylarca siteye tek satır kod yazmadığı halde düzenli ödeme yaptırdık. Ortağıma elli bin kere dediğim halde başka bir geliştirici isthidam etmedi. Ben dedim ben duydum.
Sizin ortaklık probleminize ben bir üye olarak ne yapabilirim? Bunları da yazmayalım, susup oturalım istiyorsunuz. Bu itiraz ettiğiniz devlet politikasının aynısı değil mi?
Techolay? Son sürümde.
Ben zaten burada çalışmadığınızı iddia etmedim ki.
İşte bahsettiğim toksik kitle sensein kardeşim! Forum kurulurken gelen truva atı. 7 mesajı var, @Astiva emir etmiş gelmiş, koşmuş gelmiş hemen.
Arkadaş anlayışınız nasıl bilmiyorum ama ben insanlarla normal ve insani ilişkiler kurabildiğim için arkadaşlarımla emir ederek iletişim kurmuyorum. Koşarak da gelmedim. Çok merak ediyorsanız dışarıda, harika bir restoranda afiyetle yemeğimi yiyordum siz burada birbirinizi yerken.

7 mesajım da buraya pek uğramadığım için. Diğer arkadaşlar da dediler yukarıda, 7 mesaj olması konuşamayacağımız anlamına mı geliyor? Öyleyse özür dileriz ya!

Truva atı diyecekseniz de alın rozeti 1001. kişiye verin. "Desteklerin için teşekkürler." kısmı pek uyuşmuyor. Toksikliğimi de attığım profil mesajımdan anlayabilirsiniz, ben gayet komik bir üslupla yaklaşmıştım duruma. Etiketli de olmalısınız mesaja.

Hiçbir şey yapmamışım ha? Yahu sitede halen daha benim video rehberlerimi paylaşıyorsunuz, ne zırvalıyorsun birader? Üstüne ne koydunuz?
Anlaşmanızda yoksa atın telif kaldırtın? Sizin video rehberlerinizi paylaşıyor olmaları tam olarak neyi etkiliyor?

Dikkat edin ama, bu kafayla işiniz zor.
Sizin kadar etsek yeter gibi bu gidişle.

Tek slot muhabbeti ne ya? 2. slot normalde yükseltme yapabilin diye boş bırakılmıyor mu? 16 GB RAM varsa ileride RAM'i satmayın diye adamlar bilerek 1x16 koyuyor. Artık devir 32 devri. 16 yetmiyor zaten.
Sorun RAM'in kapasitesi değil. İstersen tek slot 32 GB RAM koy birçok oyunda takılma yaşarsın. Ama 2*16 şeklinde koyulursa hiçbir sorun olmaz. Bütçe adı altında tek slot RAM koyuyorlar ama bu ekran kartının performansını düşürüyor. 1000 lira tasarruf sağlanacak diye 30 bin liralık ekran kartına yazık ediyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Forumda oyunlarda performans sorunu yaşayanların çoğunun ortak özelliği tek slot RAM kullanmaları.
Genelde laptoplarda daha belirgin oluyor bu durum. Fark %20'lere çıkabiliyor.

Madem geçen seneki videodan bahsediyorsun, konuyu neden bu kadar geç açtın? O videoda da belleğe eksi verdim zaten:

CS2'de %1 FPS değeri 86
Bu aşırı düşük bir değer mi? 60 FPS altında bile değil. Kabul edilebilir.

İfadeler: 409

Tek slot olması zaten oyuncuların istediği şey. Adamın parası maksimum buna yetiyordur sonra 32 yaparım diyerek alır. Ben laptop bakarken 8x2 olana değil 16x1'e bakarım. İleride Call of Duty Warzone bana gelip 22 GB RAM ver dediğinde ikinci elden RAM satma derdim olmasın diye.

Technopat'a girilmiyor captcha yüzünden. Doğru giriyorum yine kabul etmiyor.
Şu an site çalışıyor :')

İki forumda da aktif değilim. Ancak Recep bey Technopat'tan ayrılana kadar Technopat'ın sahibini Recep bey zannediyordum.
2020'den önce bende Technopat'ın Recep Baltaş'a ait olduğunu düşünüyordum. Kimse kusura ama bu kadar emek verdikten sonra Technopat dendiğinde akla gelen isim olması hakkıdır.

RAM konusunda mesaj yazdı.
RAM konusu zaten biraz fazla şansa bağlı bir konu gibi. Bilgisayar açılmadı. O zaman RAM çıkarıp takalım. Sorun çözüldü. Belki bu size inandırıcı gelmeyebilir ama çoğu kez bu yaşanıyor. Statik elektrik, frekans çakışması, neme mağruz kalma. Her şeyi yaşıyor bu parça.

Bu aşırı düşük bir değer mi? 60 FPS altında bile değil. Kabul edilebilir.
Ekranın yenileme hızına bağlı değişir. 60 FPS oyunu 60Hz ekran kullanırken oynayabiliyorum ama 120Hz ekranda 60 FPS oyunu (sabitlesem bile) oynayamıyorum. Çünkü donuk donuk geliyor. Oysa gözlerimizin saniyede aynı kare hızını görüyor olması gerek.

Yok hocam, hiç öyle şey olur mu? Recep parasına bakarmış (!). 2x8 satmaları lazımmış. Kendileri eklerse elleri kırılıyormuş öyle diyorlar.

Benim anlamadığım şey şu: babalar size ne @Recep Baltaş'ın üslubundan ya? Adam kabaysa kaba. Aynısını bi ara Jaho'ya da yaptılar, adam bu eşeklerle dalga geçmek için 'aga üslup!' klibini blerp'e koydu. Size ne adamın üslubundan ya? Şuan nefret ettiği biriyle konuşuyor ve sinirli. Bakın sinirli. Sinirli birinden nasıl nezaket beklersiniz siz, anlamıyorum. Toz pembe bir dünyada yaşamıyorsunuz. Kendinize gelin. Bu kadar profesyonel olmayın, cidden hoş durmuyor.

Dediğim gibi özelleştirme kısmından illaki 32 kısmı vardır. Girmedim siteye ama. Bütçesi sınırda olan 16 alır 32 yapar. 2 slota 8x2 mi daha mantıklı 16x1 mi? Tabii ki 16x1.

Ya birader madem çok harika bir restoranda afiyetle yemek yiyorsun, madem pek uğradığın bir yer değil burası, ne hikmetse tesadüfen mi gördün bugün bu konuyu da tartışma çıkarasın tuttu? Burada tartışma çıkarmak çok harika bir restoranda yemek yemekten daha mı cazip geliyor yani sana?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…