Ressam yapay zeka da olsa insan olmadan pek bir işe yaramıyor aslında. Kendi kendine bir şey yapamıyor "şu an".

Biz 1 yazıyoruz, o 10 yazıyor. Durum bu şekilde değil mi? Çok kullanmadım ama gördüğüm kadarıyla böyleydi. Yanlışım varsa düzeltin.

Dediğin şeye gelirsek, hamuru mikserle hazırlanan keklerden de hoşlanmaman lazım o zaman. Elle çırpılan kekleri daha cok mu seviyorsun 😁

: D
Güzel düşündünüz ama ikisi aynı şey değil bence. Metin yazma özelinde yorum yaptım diyeyim.

Forumda mümkün olduğu kadar "gerçek insanlar" ile tartışmak isterim, belki bu kişi saçma şeyler söylüyor olsa bile bir tarafım onun gerçek bir insan olduğu gerçeğiyle daha rahat ederdi. Zaten AI ile üretilen tüm içerikler bana maalesef orijinal gelmiyor, ama bu kötü anlamda değil. Ben AI'ın bu denli hayatımıza girmesinden çok mutluyum.

Ama mesela Tesla'nın Optimus'u gibi yapay zekalı bir ev asistanı olsa evimde (ki alacağım, en çok istediğim şeylerden birisi) ona kesinlikle bir insana nasıl iyi davranıyorsam öyle davranacağım, alanlar farklı çünkü.

Yapay zekanın hiçbir alanda olmaması gerektiğini düşünüyorum. İster geri kafalı oluğumu düşünün isterseniz de komplo teorileriyle beynimin yıkanmış olduğunu. Hatta dilerseniz bilim kurgu filmlerinden çok fazla etkilendiğimi bile düşünmekte özgürsünüz. Teknoloji, kontrol tamamen bende olduğu ve kararları tamamen kendim verdiğim sürece bana hizmet etsin isterim. Herhangi bir yapay zeka aracının fikrine veya yardımına ihtiyaç duymak şahsen kabul ettiğim bir durum değil. Hoş benim veya benim gibi düşünenlerin bu konudaki fikirlerinin hiçbir önemi yok o da ayrı konu. Biz istesek de istemesek de bu yazılımlar her gün felaket hızlı bir biçimde geliştiriliyor. İşin sonunda benim ve benim gibilerin de hayatını etkileyecek. Ne kadar aciz ve özgürlükten uzak olduğumuzun da en bariz örneği bu olabilir.

Anlayamadığım bazı şeyler var. Aceleniz ne? Yapay zekanın sizin için yaptığı işlerinize vakit ayırmak zorunda kalmadığınız için neye vakit ayırma fırsatınız doğdu? Bir sonraki adıma daha hızlı mı geçtiniz yoksa daha fazla tembelleşmenizi mi sağladı?

Aslında içeriği de, yanıtları da yapay zekaya bıraksak, biz de gider Kafeterya'da birer Kahve içerdik. Kendi kendine yazışsın dursun.