İstemesine rağmen ilişki yaşayamayan erkek güruhu, yani involuntary celibate.

Mevzuya hakim olabilmeniz için şu konuyu firlatayim, merak ederseniz. Kimlerden bahsediliyor anlayacaksınız eminim.

Sanki bir tane daha konu vardı ama yanlış da hatırlıyor olabilirim, emin değilim.

İstemesine rağmen ilişki yaşayamayan erkek güruhu, yani involuntary celibate.

Mevzuya hakim olabilmeniz için şu konuyu firlatayim, merak ederseniz. Kimlerden bahsediliyor anlayacaksınız eminim.

Sanki bir tane daha konu vardı ama yanlış da hatırlıyor olabilirim, emin değilim.

18 syf olmuş özet geçebilir misin? ABD dünyanın başına bela diyenlere Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan örnek verebilirim. Amerika'daki kültürün Avrupa'ya görece düşük olmasını ve Amerika'nın girdiği yerleri mahvetmesini örnek veriyorlar. Net dedikleri bir kayıta rastlamadım ama bence dedikleri şey Avrupa'nın sömürü döneminde girdiği yerleri sömürgeye rağmen bazı alanlarda daha yaşanabilir yapması. Hindistan'ın dünyaya açılması. Birkaç örnek daha verebilir miyim bilmiyorum aklıma gelince yazarım. Hindistan konusunu şöyle özetleyeyim: Celal Şengör'ün Timur Çin'e girseydi dünyada bilim daha da gelişebilirdi dediği bir kafatv videosu var. Celal Şengör tarihçi değil ve bu yüzden ön yargılı yaklaşmanız normal ancak Celal Şengör'ün dediği şey Çin'in izole kültürünün Timur ile bozulacak olması. Timur gittiği yerlerde bilim adamlarını ve sqnatçıları bir kenara ayırıp geridekileri katlediyor. Bu kötü bir şey mi? Orası kişiden kişiye değişebilir bence abartılacak bir şey değil. Ve bu bilimadamlarını Swmerkant'a topluyor. Böylece çindede aynı şeyi yapması halinde Çin kültürünün dünyaya açılacağını öngörüyordu. Avrupa hindistana girince Hindistan dünyaya açıldı.

ABD veya Batı'ya sempatim yok hatta zaman zaman ABD'yi gömdüğümü görmüşsünüzdür forumda ancak Batı'yı internette, forumda gömmek gülünç oluyor çünkü bunlar Batı kültürünün ortaya çıkardığı şeyler.

Madem ABD ve Batı'dan nefret ediyorsun neden Amerikan Ordusunun ürünü olan İnterneti kullanıyorsun? :D

7/24 Batı kültürünün öğeleri (Bilgisayar, TV) karşısında vakit geçir ve kendini geliştirme sonra "Yalnızım ühüühü Batı kültürü yalnızlaştırııyor, woke depresyona sokuyor ühühühü" diye zırla. Ne güzel İstanbul be!

ABD veya Batı'ya sempatim yok hatta zaman zaman ABD'yi gömdüğümü görmüşsünüzdür forumda ancak Batı'yı internette, forumda gömmek gülünç oluyor çünkü bunlar Batı kültürünün ortaya çıkardığı şeyler.

Madem ABD ve Batı'dan nefret ediyorsun neden Amerikan Ordusunun ürünü olan İnterneti kullanıyorsun? :D

7/24 Batı kültürünün öğeleri (Bilgisayar, TV) karşısında vakit geçir ve kendini geliştirme sonra "Yalnızım ühüühü Batı kültürü yalnızlaştırııyor, woke depresyona sokuyor ühühühü" diye zırla. Ne güzel İstanbul be!
Bir şeyin eleştirilmesi, eleştirilen şeyin iyi taraflarını almamayı mı gerektiriyor? Elektriği de kullanmayalım istersen.

18 syf olmuş özet geçebilir misin?
Incelliğini Batı kültürüne yoran bir arkadaş ile red-pillci, şeriatçı bir arkadaşın Batı karşıtlığı üzerine dönen bir konu.
Avrupa'nın sömürü döneminde girdiği yerleri sömürgeye rağmen bazı alanlarda daha yaşanabilir yapması.
Aksine, girdikten sonra kendi vahşi sistemini oraya entegre edip bırakıyorlar. Örtülü emperyalizm. Halk ayaklanıp isyan etse de değişen tek şey sistemi yönetenler oluyor, sistem değil.
Hindistan'ın dünyaya açılması.
Hindistan/Mumbai

20240715_182158.webp

Yıllarca "işte komünizm gelirse bu olur" diyerek meme haline getirdikleri şeyin kendi savundukları sistemde yaşanıyor olması ironik.

Konudan sapmayayım, devletler eninde sonunda dünyaya açılmak zorunda. Bu Batı'nın bir lütfu değil. En izolasyonist Kuzey Kore bile zannedildiği kadar değil.
Celal Şengör'ün dediği şey Çin'in izole kültürünün Timur ile bozulacak olması. Timur gittiği yerlerde bilim adamlarını ve sanatçıları bir kenara ayırıp geridekileri katlediyor. Bu kötü bir şey mi? Orası kişiden kişiye değişebilir bence abartılacak bir şey değil. Ve bu bilimadamlarını Semerkant'a topluyor. Böylece Çin'de de aynı şeyi yapması halinde Çin kültürünün dünyaya açılacağını ön görüyordu.
Timur hakkında bilgilerim yetersiz, dolayısıyla yorum yapmam da sağlıksız olur. Bilmiyorum kısaca.

Çünkü forumda kafayı Batıya takmış 7/24 gelenek gelenek diye ağlayan bir arkadaş var ilk başta kendisine dostça yaklaşmak istedim ama sadece biraz araştırma yapınca güzel dille bir şey anlamayan potansiyel olarak tehlikeli biri olduğunu gördüm onun dışında Doğu-Batı diye birbirini diyen insanlarda akıl yoktur waste of time.

Din ≠ geri kalmışlık yazanların incelliği tutup her şeyi batıya atmaları beni patlatıyor, ne komik adamsınız ya. Bu tipler yüzünden çıkıyor işte tartışmalar.
Ney? :D

Tartışma çıkması kötü değil ki. Üslup hususunda -en azından bu tartışmalar özelinde- oldukça yeterliydim bence. Benlik bir problem yok, konuların kapanması ile alakam yok yani. Yazmak için yazıyorsunuz.

Her şeyin başı Batı mı, evet çoğunlukla. Ve aynen, din ile geri kalmışlık bağdaşan olgular değil. Uyumaya devam etmek istiyorsanız buna inanabilirsiniz, tutan yok.