Max Caulfield 93

Bilgin
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar.

Gerçekten anlayamadığım bir durum bu. Bugün GOG'dan A Plague Tale Requiem alacaktım, almadan önce bir de konu açıp sorayım dedim. Oyun GOG'da indirim ile 482 liraya düşmüş, an itibarıyla en ucuz burada satılıyor. Aynı oyun Epic'te 550 lira, Steam'de ise 35 dolar (1.700 lira civarı). Üstelik GOG sürümü tamamen DRM Free, yani herhangi bir DRM koruması barındırmıyor.

Ancak ilk gelen mesajda doğrudan "Epic Games'te indirim ile 200-300 TL oluyor" denildi. Yahu kardeşim, ben Epic Games Store'u sevmiyorum. Epic'i sevmeme nedenim de bu arada Steam fanboyu olmam değil, tam tersi bazı oyunları GOG'dan almayı daha uygun buluyorum (GOG'da DRM Free oldukları için). Konuyu açarken de özellikle GOG sürümünün DRM Free olduğunu da belirttim. Ama ilk gelen mesajda yine Epic Games sürümü öneriliyor... Kaldı ki indirimde 200-300 TL oluyor olabilir de şu anda 200-300 TL mi? Değil. Şu anda 550 TL.

Forumda gerçekten birçok üyenin gereksiz bir Epic Games hayranlığı var. Sanki en ucuz fiyata oyunu alınca her şey daha iyi oluyormuş gibi. Önemli olan sadece fiyat değil, aynı zamanda platform kalitesi (Steam gibi) veya kritik, vurucu bir özellik sunmasıdır (GOG'un DRM Free yapısı gibi).

Sizce de bu insanlar sinir bozucu değil mi?
@Caner Uncu

Merhaba arkadaşlar.

Gerçekten anlayamadığım bir durum bu. Bugün GOG'dan A Plague Tale Requiem alacaktım, almadan önce bir de konu açıp sorayım dedim. Oyun GOG'da indirim ile 482 liraya düşmüş, an itibarıyla en ucuz burada satılıyor. Aynı oyun Epic'te 550 lira, Steam'de ise 35 dolar (1.700 lira civarı). Üstelik GOG sürümü tamamen DRM Free, yani herhangi bir DRM koruması barındırmıyor.

Ancak ilk gelen mesajda doğrudan "Epic Games'te indirim ile 200-300 TL oluyor" denildi. Yahu kardeşim, ben Epic Games Store'u sevmiyorum. Epic'i sevmeme nedenim de bu arada Steam fanboyu olmam değil, tam tersi bazı oyunları GOG'dan almayı daha uygun buluyorum (GOG'da DRM Free oldukları için). Konuyu açarken de özellikle GOG sürümünün DRM Free olduğunu da belirttim. Ama ilk gelen mesajda yine Epic Games sürümü öneriliyor... Kaldı ki indirimde 200-300 TL oluyor olabilir de şu anda 200-300 TL mi? Değil. Şu anda 550 TL.

Forumda gerçekten birçok üyenin gereksiz bir Epic Games hayranlığı var. Sanki en ucuz fiyata oyunu alınca her şey daha iyi oluyormuş gibi. Önemli olan sadece fiyat değil, aynı zamanda platform kalitesi (Steam gibi) veya kritik, vurucu bir özellik sunmasıdır (GOG'un DRM Free yapısı gibi).

@Caner Uncu
Katılmıyorum, GOG ve Epic Games zaten Steam kalitesine yaklaşamaz. Steam'den almıyorsan en ucuz nerede ise oradan almak en mantıklısı. Steam'den pahalı oyun almak da fanboyluk oluyor zaten, orası ayrı. Fakat DRM-Free olması çoğu kişi için bir anlam ifade etmiyor; yani launchersız istediğim zaman indirsem ne, indirmesem ne. Ayrıca GOG oyun çeşitliliği açısından yetersiz. Zaten bir oyun indirdiğimde 50 tane launcher arka arkaya bilgisayarıma bombardıman ediyor, 51.'si Steam olsun, kafama takmıyorum.

Merhaba arkadaşlar.

@Caner Uncu
Epic Games'i sevmediğinizi kim nasıl bilecek ki? Bence öneri yapmışlar; siz yanlış anlamış olabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bana neresi en ucuz geliyorsa ordan alıyorum. Steam, Epic, GOG olması umrumda değil. Ha ana kütüphanem Steam ama her oyunumuda ordan almıyorum. Böyle basitçe düşünen tek ben olamam herhalde.

Katılmıyorum, GOG ve Epic Games zaten Steam kalitesine yaklaşamaz. Steam'den almıyorsan en ucuz nerede ise oradan almak en mantıklısı. Steam'den pahalı oyun almak da fanboyluk oluyor zaten, orası ayrı. Fakat DRM-Free olması çoğu kişi için bir anlam ifade etmiyor; yani launchersız istediğim zaman indirsem ne, indirmesem ne. Ayrıca GOG oyun çeşitliliği açısından yetersiz. Zaten bir oyun indirdiğinde 50 tane launcher arka arkaya bilgisayarıma bombardıman ediyor, 51.'si Steam olsun, kafama takmıyorum.
DRM Free mevzusunu hafife almayın. Game Preservation için en önemli noktadır DRM Free oyunlar. DRM barındıran oyunları ileride platform kapandığında veya başka bir şey olduğunda bir anda oynayamaz hale gelebilirsin. Hatta bazen internet kesintileri yaşıyor bazı kullanıcılar, o sürede Steam'den veya Epic'ten hiçbir oyunu oynayamıyorlar. GOG'un DRM Free yapısı işte burada önem kazanıyor.

Benim için bir oyun alacağım zaman bir platformun öne çıkması için onun kendine has vurucu bir özelliğinin/avantajının olması gerekiyor. Steam için bu mükemmel bir istemci ve mükemmel sosyal özelliklerdir. GOG'un en vurucu avantajı ise DRM Free yapısıdır. Ancak Epic Games'in istemcisi ve dağıtım ağı o kadar barebones bir halde ki, gerçekten "Keşke korsan indirseydim" diyorsunuz. Ayrıca o özellik yoksunu istemci de zaman zaman düzgün çalışmıyor... GOG'da en azından GOG Galaxy istemiyorsanız veya düzgün çalışmıyorsa oyunu çevrimdışı yükleyici ile yükleyebiliyorsunuz. Epic'te böyle bir seçenek de yok.

Forumda baya boş insan çoğalmış.😀
Ben bir tane Epic Games fanboyu görmedim, bir insan neden Epic Games hayranı olsun ucuz diye tasviye etmiştir.

DRM Free mevzusunu hafife almayın. Game Preservation için en önemli noktadır DRM Free oyunlar. DRM barındıran oyunları ileride platform kapandığında veya başka bir şey olduğunda bir anda oynayamaz hale gelebilirsin. Hatta bazen internet kesintileri yaşıyor bazı kullanıcılar, o sürede Steam'den veya Epic'ten hiçbir oyunu oynayamıyorlar. GOG'un DRM Free yapısı işte burada önem kazanıyor.

Benim için bir oyun alacağım zaman bir platformun öne çıkması için onun kendine has vurucu bir özelliğinin/avantajının olması gerekiyor. Steam için bu mükemmel bir istemci ve mükemmel sosyal özelliklerdir. GOG'un en vurucu avantajı ise DRM Free yapısıdır. Ancak Epic Games'in istemcisi ve dağıtım ağı o kadar barebones bir halde ki, gerçekten "Keşke korsan indirseydim" diyorsunuz. Ayrıca o özellik yoksunu istemci de zaman zaman düzgün çalışmıyor... GOG'da en azından GOG Galaxy istemiyorsanız veya düzgün çalışmıyorsa oyunu çevrimdışı yükleyici ile yükleyebiliyorsunuz. Epic'te böyle bir seçenek de yok.
Vallaha DRM'e çok önem vermediğim için sizi anlayamamış olabilirim. Benim için saydığınız özelliklerden ve sürekli yeni güncellemeler getirdiklerinden Steam en ön planda. Steam'den alamıyor muyum? Epic veya GOG'da oyun daha mı ucuz? Yapıştır korsanı geç,
1 Steam
2 Korsan benim için.
Bazen Epic Games'te bedava dağıtılan oyunları korsan indirdiğim oluyor. Hem DRM Free indirmiş oluyorum.

Saçma geldi bu konu, aksine gördüğüm kadarıyla forum bayağı bayağı Epic'ten nefret ediyor. Sizin Epic sevmemeniz ise açtığınız konuya baktım, belirtmemişsiniz, kimse sizin ilginizi bilemez. Konuda ise 1 kişi Epic'ten çok iyi niyetle bahsetmiş o kadar, geri cevap bile vermemiş. Bu konu bana gereksiz gibi geldi.