Technopat’a benzediği için oradaki kullanıcılar zamanla buraya gelecektir herhalde. Giren yabancılık çekmiyor, kurallara kadar aynı. Gerisi de YouTube kanalı, reklam, çaba, ilerleme.

Kategoriler bile aynı. Şahsen yabancılık çekmedim. TurkNet kategorisi bile eklenmiş.

Recep Baltaş belli bir kitle içinde popüler. Bazı Teknoloji editörleri kadar asla değil. Burası Türkiye maalesef değersizler değerlenir, değerliler altta kalır.
Recep hoca, Türkiye için Gaming Nexus büyüklüğünde bir adam bu saatten sonra, bir Linus değil fakat hepsinden daha bilgili. Eğer doğru kitleyi doğru şekilde toplarsa (ki Recep hoca bunu bana kalırsa becerebilir) TP büyüklüğünden belki olmasa da yine de kendine has iyi bir kitle toplayacaktır.

Recep Baltaş YouTube içeriklerine başladıktan ve forumu duyurduktan sonra ortada böyle bir soru kalmayacağını düşünüyorum. Şu an planı nedir bilmiyorum fakat tahmin ediyorum ofis, ekipman vb işler ile uğraşıyor. Sponsorluk gibi konularla ilgili problem yaşayacağını hiç sanmıyorum.

Bu forumu Google'da tesadüf buldum. Bakınıyordum bir baktım Recep hocanın forumuymuş. Bilmiyordum kayıt oldum şimdiden çeşitli Google konu aramalarında bulunabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanal popüler olmadan önce şu Twitter'da olan bazı varlıklar gelir bebek katili Recep seni boykot edeceğiz falan der. 1-2 haftaya her şey unutulur kanal normal şekilde büyür diye düşünüyorum. Muhtemelen forumda çoğunlukla YT kanalından üye çeker.

Tüm cevaplar için teşekkürler ama asıl amacım forumun yöneticisi olan kişilere soruyorum.
Forum yöneticisi değilim ama yeşil site büyürken oradaydım, gözlemlerime göre şöyle oluyor:
  • Birçok konu açılıyor. O kadar fazla konu açılıyor ki Google'da aramalarda çıkmaya başlıyorsunuz.
  • Aramalarda çıkınca gerisi çok kolay, kullanıcılar gelip sizin sitenizde konu açıyor.
  • Konu açıldıkça Google'da daha çok öne çıkıyorsunuz çünkü hemen hemen tüm sorunlar için bir konunuz olmuş oluyor.
O yüzden Türkçe kuralları vs. çok önemli. Acil yardım imdat gibi konu başlığıyla açılan konuların Google bölümünde hiçbir karşılığı yok.

Yeşil siteye 2012'de girdim, 1 haftada burası 1 senelik yol kat etti zaten. Ama Recep abi çok daha mantıklı yorum yapar, onun cevabını ben de merak ediyorum.