caylikaaveli

Çalışkan
Merhabalar,

10+ yıllık fotoğraf ve videolarım var HDD'de. 12 yıl oldu alalı artık kullanmıyorum arıza vermesin diye, yer de kalmadı. :) 1-2 yıla kadar NAS sistemi almayı planlıyorum. (Synology DS223) O zamana kadar idare edecek nispeten gizlilik, güvenlik konusunda tatmin edecek bir bulut servisi önerisi olan var mı? Arşivin sürekli elimin altında olmasına gerek duymuyorum. HDD'deki verileri aktaracağım ne olur ne olmaz diye. Bir de Apple iCloud'taki fotoğraflarımı aktaracağım. 3 yıldır buna yedekliyordum.

-Bırakmak istiyorum ama iCloud devam mı sizce? Yoksa başka birine geçeyim mi? 200GB paketteyim şu an. Yakında artırmam gerekecek.

-Mega nasıldır sizce? Şu anda 2TB olan işimi görür gibi yıllık paket alırım, aylık ödemelerden sıkıldım.

-OneDrive'a ne diyorsunuz bu ikisinin yanı sıra? Google'a pek sıcak değilim.

Teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar. İyi günler.

Bildiğim kadarı ile en güvenilir olan: PCloud
Google konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Yıllık 2TB almıştım. İlk gün yaşadığım tecrübe ve sıkıntılar nedeni ile hiç kullanmadım. Boşa para vermiş oldum. ( Şu anda süresi zaten doldu geçti.)

Son düzenleyen: Moderatör:
@mete01, @Özgün Deniz,
Yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istedim.
2TB yıllık Google alan aldım.
Gdrive'yi PC'ye yükledim ve yedeklemek/senkronize etmek istediğim klasörü/klasörleri seçtim.
Ayar olarak offlıne erişilebilir de olsun yaptım.
Yani dosyalarım hem PC'de hem de bulutta olacak şekilde.
Sonra sadece gdrive uygulamasını PC'den kaldırdım.
Netıce: PC'de olan dosyalar/Klasörler yok.
Offflıne erişmek ve PC'de muhafaza etmek istediğim dosyalara erişemeyecek isem ne yapayım Gdrive'yi.
Başka sorunlara da sebep oldu ve sırf bu nedenle PC'ye format atmak zorunda kaldım ama daha fazla uzatmak istemiyorum.

Şirketlere güvenmemek lazım. VeraCrypt ile sanal şifreli bir disk oluşturup verileri onun içine, sanal diski de kullanmak istediğiniz bulut servisine yükleyebilirsiniz. Daha güvenli olur. Sanal diskin şifresini ne kadar güvenli bir şey belirlersen verilere diğer kişiler tarafından erişim o kadar imkansız hâle gelir.

Ben bu noktada Google'ın 100 GB paketini kullanıyorum ve işimi görüyor. Ne sorun yaşadınız bilmiyorum.

@mete01, @Özgün Deniz,
Gdrive'yi PC'ye yükledim ve yedeklemek/senkronize etmek istediğim klasörü/klasörleri seçtim.
Ayar olarak offlıne erişilebilir de olsun yaptım.
Yani dosyalarım hem PC'de hem de bulutta olacak şekilde.
Sonra sadece gdrive uygulamasını PC'den kaldırdım.
Netıce: PC'de olan dosyalar/Klasörler yok.
Offflıne erişmek ve PC'de muhafaza etmek istediğim dosyalara erişemeyecek isem ne yapayım Gdrive'yi.
Başka sorunlara da sebep oldu ve sırf bu nedenle PC'ye format atmak zorunda kaldım ama daha fazla uzatmak istemiyorum.

İşte bu yüzden web servislerini tarayıcı üzerinden kullanmanız daha sağlıklı.

İşte bu yüzden web servislerini tarayıcı üzerinden kullanmanız daha sağlıklı.
Size katılıyorum ancak tarayıcı üzerinden kullanmak amacıma uygun değildi.
Amaç: senkronizasyon.
Klasörden sildiğim buluttan da silinecek, eklediğim eklenecek, değiştirdiğim doküman değişecek.
Uygulama olmadan olmuyor :(

Kendim klasörleme yapıyorum. 3 yıldır elim deymedi. iCloud'ta kaldı öyle ben de paket almak durumunda kaldım. Öyle devam etti. Google ve Apple gibi görüntüleme, düzenleme istemiyorum. Standart klasör klasör daha iyi benim için. Gündelik dosya vs işleri için iCloud Drive kullanıyorum. Senkronize ve pratikte kolaylık sağlıyor.
Google'ın genel yaklaşımlarını beğenmiyorum. Hepsi böyle ama gözüme daha çok batıyor. Chrome kullanmıyorum mesela hiçbir cihazımda reklamdan geçilmiyor (eklentisiz). Fotoğraflar uygulamasında da zorlanmıştım.
VeraCrypt'i bilmiyorum inceleyeceğim.
Genel olarak bağlı kalmamak lazım. Olduğu kadar.
Teşekkür ederim.

@mete01, @Özgün Deniz,
Ayar olarak OFFLINE erişilebilir de olsun yaptım.
Yani dosyalarım hem PC de hem de bulutta olacak şekilde.
Sonra SADECE Gdrive uygulamasını PC'den kaldırdım.
NETICE: PC de olan dosyalar/Klasörler yok.
OFFFLINE erişmek ve PC de muhafaza etmek istediğim dosyalara erişemeyecek isem ne yapayım GDRIVE yi.

Gdrive'ın senkronizasyon uygulaması yedekleme için değil. Yedeklemek istediğiniz dosyaları direkt GDrive'a atmanız gerek.

Bilgisayardan sildiğiniz dosyalar direkt olarak GDrive'dan da silinir. Adı üstünde senkronizasyon amacı aslında çok farklı. Ben de aktif olarak kullanıyorum. Haklısınız bu şekilde yanlış bir kanı oluşturulabilir. Ancak uygulamanın seçeneklerinde bu durum açıkça belirtiliyor.