Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.

5123

Deneyimli
Makaleler
2
Merhaba değerli Techolay üyeleri.

Konu içeriğine bir fotoğraf eklemek istediğimiz zaman konunun yarısını fotoğrafı kaplıyor.

Örnek olarak bu konu içeriğindeki fotoğraf. Çok rahatsız edici şekilde büyük ve ekranın hemen hemen hepsini kaplıyor. Her konuda bu böyle, bence bir ayarlama çekilmesi lazım. Zaten 2K monitör kullanıyorum, konuya bir bakıyorum, ekranı komple kaplıyor. Küçük bir monitörde daha beter oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm önerileriniz nedir? Evet, fotoğraflar boyutlandırılabiliyor fakat buna yönelik çözüm önerilerinizi almak isteriz. Gerçekten de mobilde konuları gereksiz büyütebiliyor bu durum.

Aslında otomatik olarak olabilir enes bey. Yani bir fotoğrafı konuya eklerken otomatik olarak çözünürlük sistemi getirilebilir.

Site deki mesela fotoğraf çözünürlüğü neyse eğer atılan fotoğrafın çözünürlüğü yüksekse sitenin kendi çözünürlüğüne göre ayarlanabilir.

Çözüm önerileriniz nedir? Evet, fotoğraflar boyutlandırılabiliyor fakat buna yönelik çözüm önerilerinizi almak isteriz. Gerçekten de mobilde konuları gereksiz büyütebiliyor bu durum.

Bence ayarlardan en fazla gösterilecek fotoğraf boyutunu seçebiliriz. Mesela gidip en fazla 400px yükseklikte gösterecek şekilde ayarlayabiliriz. Eğer yapılırsa güzel olur.

Otomatik çözünürlük meselesi iyi de mobil için boyutlandıracaz diye bilgisayar tarafında iyice küçülürse ne olacak? 2 platform da aynı kodlama tabanı üzerinden yürütülmüyor mu?

Otomatik çözünürlük meselesi iyi de mobil için boyutlandıracaz diye bilgisayar tarafında iyice küçülürse ne olacak? 2 platform da aynı kodlama tabanı üzerinden yürütülmüyor mu?

Onu mobil için de geliştirilmesi lazım. Misal veriyorum çözünürlüğü yüksek ya site otomatik kendi çözünürlüğüne ayarlayacak. Bence böyle bir entegrenin uyacağını düşünüyorum. Her iki tarafta aynısı olacak.

Bence ayarlardan en fazla gösterilecek fotoğraf boyutunu seçebiliriz.

Seçim üyeye bırakılırsa tıpkı şimdiki gibi olur durum: Gerekli ayarlamayı üye yapmazsa öylece orijinal boyutuyla kalır görsel. Üyelerin kontrol edemediği bir genişlik üst sınırı ayarlanabilir belki (max-width), yüzdesel -daha uygun olabilir- veya sabit değerli.

@Enes3078 hocam, "Detaylar(3 noktalı yer)" kısmının içinde olması yerine kırmızı boyayla gösterdiğim yere fotoğraflar için daha detaylı ayrı bir menü konulabilir. Çünkü daha göz önünde olursa insanlar bunun ayarlanabildiğini fark edecektir. Yeşil boyalı yerde ise belki yine detaylandırılabilir yani kolaylaştırılabilir.

Son olarak zorunlu olan şeyleri(bu sayfadan çıkmak istediğinize emin misiniz gibi) pek sevmesem de fotoğrafı koyarken bir onay sistemine benzer önümüze küçük bir kutucuk çıkabilir. Daha sonra bu ayarı, hesap ayarlarından kapatma seçeneği olabilir.

Aslında bence tamamen üyenin göz önüne gelmesi lazım. Yoksa fark etmedikleri veya bilmedikleri için istemeden fotoğraf öyle atılıyor. Bunun için otomatik ile benim dediğim menü kısmıyla çözülebilir diye düşünüyorum.

@5123 güzel yere dikkat çekmişsiniz hocam.

1712957528526.webp

@Enes3078 hocam, "Detaylar(3 noktalı yer)" kısmının içinde olması yerine kırmızı boyayla gösterdiğim yere fotoğraflar için daha detaylı ayrı bir menü konulabilir. Çünkü daha göz önünde olursa insanlar bunun ayarlanabildiğini fark edecektir. Yeşil boyalı yerde ise belki yine detaylandırılabilir yani kolaylaştırılabilir.

Son olarak zorunlu olan şeyleri(bu sayfadan çıkmak istediğinize emin misiniz gibi) pek sevmesem de fotoğrafı koyarken bir onay sistemine benzer önümüze küçük bir kutucuk çıkabilir. Daha sonra bu ayarı, hesap ayarlarından kapatma seçeneği olabilir.

Aslında bence tamamen üyenin göz önüne gelmesi lazım. Yoksa fark etmedikleri veya bilmedikleri için istemeden fotoğraf öyle atılıyor. Bunun için otomatik ile benim dediğim menü kısmıyla çözülebilir diye düşünüyorum.

@5123 güzel yere dikkat çekmişsiniz hocam.

Eki Görüntüle 35618

Çok teşekkür ederim hocam değerli yorumunuz için. Sizinki de mantıklı aslında çözünürlük ayarlanabiliyormuş, ama ben yapamadım sanırım.

Seçim üyeye bırakılırsa tıpkı şimdiki gibi olur durum: Gerekli ayarlamayı üye yapmazsa öylece orijinal boyutuyla kalır görsel. Üyelerin kontrol edemediği bir genişlik üst sınırı ayarlanabilir belki (max-width), yüzdesel -daha uygun olabilir- veya sabit değerli.

Eğer ekran çözünürlüğü bilgisi alınabiliyorsa, otomatik olarak ona göre fotoğraf boyutu ayarlanan bir ön tanımlı ayar da konulabilir.

Çok teşekkür ederim hocam değerli yorumunuz için. Sizinki de mantıklı aslında çözünürlük ayarlanabiliyormuş, ama ben yapamadım sanırım.

Rica ederim hocam. Dediğim gibi göz önünde olmadığı ya da ayarlanabildiğini fark etmedikleri için insanlar doğal olarak bunu bilmiyorlardır diye düşünüyorum.

Fotoğrafları sadece ek şeklinde görebilme seçeneği yapılabilir mi? Mümkünse isteyen atıldığı gibi isteyen sadece ek şeklinde görebilir.