Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.

5123

Deneyimli
Makaleler
2
Merhaba değerli Techolay üyeleri.

Konu içeriğine bir fotoğraf eklemek istediğimiz zaman konunun yarısını fotoğrafı kaplıyor.

Örnek olarak bu konu içeriğindeki fotoğraf. Çok rahatsız edici şekilde büyük ve ekranın hemen hemen hepsini kaplıyor. Her konuda bu böyle, bence bir ayarlama çekilmesi lazım. Zaten 2K monitör kullanıyorum, konuya bir bakıyorum, ekranı komple kaplıyor. Küçük bir monitörde daha beter oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğrafları sadece ek şeklinde görebilme seçeneği yapılabilir mi? Mümkünse isteyen atıldığı gibi isteyen sadece ek şeklinde görebilir.

Rehberler ve sıralı fotoğraflar için sıkıntı yaratacaktır. Bu olmaz. Varsayılan boyut değiştirilebilir yukarıda denildiği gibi, bunu değerlendiririz. Teşekkürler fikirler için 🙏

Fotoğraf boyularına düzenleme getirdim. Kontrol sağlarsanız sevinirim. Artık tam boyutta Sosyal üzerinde konuya aktarılsa bile belli bir oranda küçültecek. Önerilere açığım.

Fotoğraf boyularına düzenleme getirdim. Kontrol sağlarsanız sevinirim. Artık tam boyutta Sosyal üzerinde konuya aktarılsa bile belli bir oranda küçültecek. Önerilere açığım.

Genişliğin yanı sıra yüksekliği de sınırlamak faydalı olabilir, özellikle dikey resimler için; örneğin telefon ekran görüntüleri.

Genişliğin yanı sıra yüksekliği de sınırlamak faydalı olabilir, özellikle dikey resimler için; örneğin telefon ekran görüntüleri.

Direkt yüzdelik oranda düzenleme yaptım. %60 olacak şekilde boyutlandırma söz konusu. Daha spesifik detaylı öneriniz varsa alabilirim elbette.

Direkt yüzdelik oranda düzenleme yaptım. %60 olacak şekilde boyutlandırma söz konusu. Daha spesifik detaylı öneriniz varsa alabilirim elbette.

Özellikle mobil için yüksekliği de sınırlamak gerekebilir diye düşünmüştüm de emin değilim. Mesela en fazla 500 piksel yükseklik. Masaüstü için genişlik sınırlaması gayet yeterli görünüyor, en azından benim monitörüm için.

Kaynak.

1722506694433.webp

Özellikle mobil için yüksekliği de sınırlamak gerekebilir diye düşünmüştüm de emin değilim. Mesela en fazla 500 piksel yükseklik. Masaüstü için genişlik sınırlaması gayet yeterli görünüyor, en azından benim monitörüm için.

Mobilde yüzdelik oranı daha da kısıp masaüstü için aynı mı tutmayı öneriyorsunuz yani? Spesifik olarak yüksekliği belirleyebildiğimden emin değilim, tuhaf kodlamış adamlar. Üzerine yine kod yazıyorum ama tam emin olamadım yükseklik ayarının olup olmadığı konusunda. Yükseklik ayarı olursa çakışma ihtimali var gibi geldi.

Mobilde yüzdelik oranı daha da kısıp masaüstü için aynı mı tutmayı öneriyorsunuz yani?

Pek öyle değil. Yüksekliği fazla olmayan görsellerin %60 genişlikte olması uygun geliyor kulağa. Asıl sıkıntı, dikey görseller. Onlar için genişliği %60 ile sınırlamak yeterli olmayabilir, üstüne bir de yüksekliği sınırlamak gerekebilir.

Aslında yalnızca yüksekliği sınırlamak, tüm görseller için yeterli olabilir.

Mobil haricinde böyle bir yorum da var:
Laptoplar için hala çok büyük.