UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar herkese merhaba, 4K monitörüm ve 1080p monitörüm var. FPS oynuyorum genelde, bazen FIFA 26 ve hikayeli oyunlar oynuyorum. FPS oyunlarında çözünürlüğü 1080p yapıp oynuyordum 4K monitörümde, FPS yükseliyordu ama 1080p monitörüme geçiş sağlarsam daha mı çok yüksek FPS alırım? Yoksa 4K monitörümde kalayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar herkese merhaba, 4K monitörüm ve 1080p monitörüm var. FPS oynuyorum genelde, bazen FIFA 26 ve hikayeli oyunlar oynuyorum. FPS oyunlarında çözünürlüğü 1080p yapıp oynuyordum 4K monitörümde, FPS yükseliyordu ama 1080p monitörüme geçiş sağlarsam daha mı çok yüksek FPS alırım? Yoksa 4K monitörümde kalayım mı?
Hocam FPS oynamaz monitor degistirince...

FPS oyunları için tabii ki de 1080p monitör daha iyi olur. Daha fazla FPS alırsınız ama ekran kartınıza göre çözünürlük seçimi yapmanız daha doğru olur. Ekran kartınız nedir? Yardımcı olalım.

Hocam FPS oynamaz monitor degistirince...

FPS nasıl oynamaz? 4K'da aldığı FPS ile 1080p aynı FPS'yi mi alıyor?

FPS oyunları için tabii ki de 1080p monitör daha iyi olur daha fazla FPS alırsınız ama ekran kartınıza göre çözünürlük seçimi yapmanız daha doğru olur ekran kartınız nedir? Yardımcı olalım.

Hocam 4K monitorde FHD oynuyormus adam. FHD'den FHD'ye gecince FPS artacagini dusunmemekteyim.

Hocam 4K monitorde FHD oynuyormus adam. FHD'den FHD'ye gecince FPS artacagini dusunmemekteyim.

Ben yanlış anladım herhalde, sizin dediğiniz doğru evet. 4K monitörde 1080p oynuyorsa tabii ki de artmaz FPS ama gecikme azalır. Direkt native 1080p monitör her türlü daha iyidir.

FPS oyunları için tabii ki de 1080p monitör daha iyi olur. Daha fazla FPS alırsınız ama ekran kartınıza göre çözünürlük seçimi yapmanız daha doğru olur. Ekran kartınız nedir? Yardımcı olalım.

FPS nasıl oynamaz? 4K'da aldığı FPS ile 1080p aynı FPS'yi mi alıyor?
RTX 5080 ekran kartım var hocam.
FPS Oyunlarında 1080P yapıyorum çözünürlüğü hikayeli oyunlarda 4K veya 2K yapıp oynamaktayım.

Ben yanlış anladım herhalde sizin dediğiniz doğru evet 4K monitörde 1080p oynuyorsa tabii ki de artmaz FPS ama gecikme azalır direkt native 1080p monitör her türlü daha iyidir.
Monitor modeline gore degisir ya hocam.

RTX 5080 ekran kartım var hocam.
FPS Oyunlarında 1080P yapıyorum çözünürlüğü hikayeli oyunlarda 4K veya 2K yapıp oynamaktayım.
Hocam 4K olan ve FHD olan monitorlerin ikisini de iletir misiniz?