Sınırsız FPS'te ekran kartı kullanımı sonlara ulaşıyorsa bu durumda FPS'yi dediğiniz gibi sınırlamak daha mantıklı. Çünkü ekran kartı kullanımı sonlara ulaştıkça sistem gecikmesi artmaya başlıyor.

Rekabetçi bir oyunda 240-360 FPS fazlası ile yeterlidir, gerisi bir tık algısal boyuta giriyor. 360'a sabitlediğinizde frametime daha stabil ilerler böylece görüntü daha akıcı hissettirir. Sistem daha az yorulacağından uzun kullanımında ısınma, FPS drop veya stutter gibi sorunların yaşanma ihtimali azalır. Sırf MS değeri düşsün diye 450-600 FPS gibi değişken FPS'de rekabetçi oyun oynamayı mantıklı bulmuyorum.

FPS oyunlarında 600+ FPS alırken FPS kısıtlama yapıp 360 mı yapmak mantıklı? Ve ne işe yarar bu?

Bu arada Valorant’ta FPS kısıtlamayı kaldırınca nedense anlık ms değerim 2.1 - 2.4 arasından 2.7 değerlere çıkıyor. Bu ne demek?

@Michael Scofield @Ayhan Dönmez
FPS oyunlarında FPS kısıtlamak pek mantıklı değil. Gecikme artıyor çünkü. +600 FPS alıyorsanız, 500 civarına sabitleyebilirsiniz. Daha stabil olur. Ya da 450 falan.

FPS oyunlarında FPS kısıtlamak pek mantıklı değil. Gecikme artıyor çünkü. +600 FPS alıyorsanız, 500 civarına sabitleyebilirsiniz. Daha stabil olur. Ya da 450 falan.

Ms nasıl düşürürüm peki üstadım?

Yanlış Scofield'ı etiketlemişsin hocam.

Hahah 🙂

Sınırsız FPS'te ekran kartı kullanımı sonlara ulaşıyorsa bu durumda FPS'yi dediğiniz gibi sınırlamak daha mantıklı. Çünkü ekran kartı kullanımı sonlara ulaştıkça sistem gecikmesi artmaya başlıyor.

%90 üzerine çıkıyor bazen. Ekran kartım 3060 Ti. Bu durumda ekran kartı mı yükseltmek gerek veya ekran görüntüsü mü atayım Afterburner?