Arkadaşlar merhaba, ben 22 yaşındayım. Şu ana kadar hep bilgisayar kullandım, sadece hayatımın kısa bir dönemi PS2'ye sahiptim. Şimdi size bir şey sormak istiyorum; benim önümde 2 seçenek var: ya PS5 Pro alıp ortalama 20-30.000 TL'ye LoL ve günlük işlerimi halledebileceğim giriş seviyesi bir bilgisayar toplayacağım, ya da 70-80.000 TL'ye oyuncu bilgisayarı toplayıp konsol işine girmeyeceğim. Bilgisayarda genelde LoL ve hafif oyunlar oynadığım için PS5 Pro alıp ortalama bir bilgisayar toplamak bana mantıklı geldi, ama sizin bana verebileceğiniz bir tavsiye varsa içim çok daha rahatlar.
Detaylar
Kim cevapladı?fatihylmz 2
Gelişen
Tamamen sizin ihtiyaciniza gore. Ben acikcasi sistem sahibi olmasaydim PS5 Pro alirdim.
Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el 30 bin liralık bir bilgisayar ile oynayamayacağınız oyun yok. Birkaç tane olabilir onlar da optimizasyonu çöp olduğu için. PS5 Pro + RTX3060 Ti, 4060, 6650XT, 6700XT segmenti bir sistem çok iyi ikili olurlar. Eğer sistemi 6700XT alabilirseniz hem PS5 Pro hem de PC için 2K monitör alabilirsiniz.
Haluk Albayrak 12
Üstün
Bana kalırsa PS exclusive oyunlar harici TR özelinde bomboş bir seçim. Ben de GTA 6 oynamak için almayı düşünüyordum ve vazgeçtim. Bilgisayara çıkmasını beklemek daha mantıklı. 7 8 saat oynayacağın oyunlara binlerce lira vermektense bilgisayarda paylaşımlı hesap alıp tadında bitirebiliyorsun güzel oyunları.
christopher moltisanti 117
Bilgin
Ben işin performansına girmek yerine içeriğine gireceğim. PlayStation bitmez ama Sony ınteractive entertainment biteceği kesin çünkü asla ayrılmaz dediğimiz firmalar çıkıyor; üstelik oyunlarını da alıp gidiyorlar. Ben işin performansına girmek yerine oynanabilir içerik kısmına odaklanacağım. Kalitesi gittikçe düşüyor. İçerik olarak bakacak olursam şu anda hâlâ gideri var içerik bakımından. Ama, 5-6 sene sonra açık söyleyeyim, içerikler artık bozulmaya başlayacak. Şu anda alacağım diyorsanız kesinlikle 5-6 senenizi içerik bakımından kurtarır ama 5-6 sene sonrası için PlayStation ve Sony için artık batış dönemi başlar. Günümüzde bunun fragmanlarını görüyoruz.
fatihylmz 2
Gelişen
Sony tekeli oldu bu isin iyice. Batamaz.Ben işin performansına girmek yerine içeriğine gireceğim. PlayStation bitmez ama Sony ınteractive entertainment biteceği kesin çünkü asla ayrılmaz dediğimiz firmalar çıkıyor; üstelik oyunlarını da alıp gidiyorlar. Ben işin performansına girmek yerine oynanabilir içerik kısmına odaklanacağım. Kalitesi gittikçe düşüyor. İçerik olarak bakacak olursam şu anda hâlâ gideri var içerik bakımından. Ama, 5-6 sene sonra açık söyleyeyim, içerikler artık bozulmaya başlayacak. Şu anda alacağım diyorsanız kesinlikle 5-6 senenizi içerik bakımından kurtarır ama 5-6 sene sonrası için PlayStation ve Sony için artık batış dönemi başlar. Günümüzde bunun fragmanlarını görüyoruz.
christopher moltisanti 117
Bilgin
Sony zaten batamaz ama benim dediğim Sony'nin tamamı değil, Sony Interactive Entertainment (studio tarafı) mecburen oyun stüdyolarını kapatmak durumunda kalabilirler. Çünkü borsada %20 ciddi bir kayıp ortada, Ticaret Bakanlığı vergi ödeneği getirdi, Amerika'da Avrupa mahkemeleri cezaları var, işten çıkarılan 300'den fazla işçi var. AAA oyun yapan stüdyoların ayrılması bunlar ciddi sıkıntılar. Sony zaten tekel bir firma ama oyun dalında ve PlayStation konusunda sirenler çalmaya başladı. Sony sadece son 3 ayda 765 milyon dolar zarar etti. Sony elbette gitmez ama Interactive Entertainment kapatılma ihtimali var.
Kaynak
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Makine Çeviri Marsupilami 2 - Salsa Palombia Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-