Frame Generation Aldatması

Benede 4070 Ti süper alacağım sence fg açmaya değmeyen bir teknolojimi ve görüntüyü bozuyor mu şu an AMD kartım var ve fg AMD için çöp NVIDIA dada aynımı durum ve DLSS de aynı şekilde görüntüyü bozuyor mu oyunu hantallaştırıyor mu FSR görüntüyü mesela çok bozuyor.

Valla hocam quality yerine dengeli ve ya performans oynayacaksam ben bu karta niye bu kadar veriyorum?

Ayrıca görsellik ön plana çıkacak diye mouseu tuğla gibi sağa sola çevirmek normal gelmiyor.

Görüntüyü bozuyor denemez hatta çoğu yerde orijinal görüntü hatalarını dahi gidererek kusursuzlaştırıyor. Ama sorun input lag eklemesi. Normal DLSS'te sorun olmuyor ama en son çıkardıkları Frame Generation epey gecikme ekliyor.

Örnek olarak cod warzone da açtım. Frame generation açtığımda
250-350 arası FPS alıyorum ama 60 FPS gibi geliyor.

Örnek olarak cod warzone da açtım. Frame generation açtığımda
250-350 arası FPS alıyorum ama 60 FPS gibi geliyor.
Ben bir tek Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3 Next Gen'de denedim. Yani evet görüntü akıcı hale geliyor ama hissiyat sanki vsync açılmış 60 FPS 'e sabitlenmiş gibi. Pc gecikmesi 60 ms'ye kadar çıktı. Oynanabilir gelmedi. Kapatıp düz DLSS açtım. FPS yarı yarıya düştü ama ortalama pc gecikmesi 30 ms gerileyince 80 fps 140 fps'ten daha akıcı hale geldi.

Bu diyeceğim saçma gelebilir belki ama RTX bile bence teknoloji yoksunluğundan ortaya çıktı. 2000 serisi kartlar için bakiyorum da, ilkel ray trace çok kötüydü ve kartlar onu bile çalıştırmakta zorlanıyordu. Şu an bile RTX full şekilde oynamak için RTX kartların amiral gemisini kullanmak gerekli. Ben 3070'le oynayamiyorum.

Fsr, dlss teknolojisinin yanına yaklaşamaz. Dlss'te mükemmel değil ama fsr teknolojisine göre daha iyi performans veriyor.

Şu teknoloji sayesinde, GTX1650 ile, normalde 25-40 arası FPS'lerde gezen Starfield'ı 40-50FPS arasında oynayabiliyorum (şehir içi, iç mekanlar ve uzayda 80-90'ı görüyor). Bana göre pek balon değil işime geliyor olması .

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tabi ki balon değil ama giriş gecikmesisiz oyun oynamaya alışmış ve seri mouse hareketiyle oynayanların katlanabileceği bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…