RTX 4070 ekran kartım var ve frame generation ne zaman açsam evet FPS artıyor ama input lag değeri de çok fazla artıyor ve oyun çok ağırlaşıyor. Input lag arttıktan sonra FPS 200 olsa dahi bir anlam ifade etmiyor, bilhassa birinci bakış FPS oyunlarında.

Haliyle frame generation açmadan düz DLSS açıp oynuyorum. O kadar reklam yaptılar. Sadece 4000 serisine geldi diye herkes eleştirdi sonra gidip 4000 serisi aldı öve öve bitiremediler vs.

Frame generation açıp zevk alarak oyun oynuyorum diyen bu işi bilmiyordur. Açınca NVIDIA Reflex de açılmıyor. Bana kalırsa gecikmesiz düz 80 FPS frame generationlı 150 FPS'ten daha akıcı. Sizce de çoğu şey aldatmaca ve pazarlamadan ibaret değil mi?

Benede 4070 Ti süper alacağım sence fg açmaya değmeyen bir teknolojimi ve görüntüyü bozuyor mu şu an AMD kartım var ve fg AMD için çöp NVIDIA dada aynımı durum ve DLSS de aynı şekilde görüntüyü bozuyor mu oyunu hantallaştırıyor mu FSR görüntüyü mesela çok bozuyor.

Recep Baltaş ve Donanım Arşivi dışında güvendiğim yerli teknoloji kanalı yok, mutluyum. Mesut Çevik tam bir Apple fanboyu gibi geliyor bana.

Frame Gen konusunda da… AMD’nin AFMF2’sini denemiştim Cyberpunk’ta, input lag kesinlikle hissedilse de oynanmayacak gibi değildi.

Aldığınız FPS çok önemli. FSR dengeli modla birlikte kullanınca göz ardı edilebilir bir gecikmeye dönüşürken FSR olmadan kullanınca bildiğin 200 Ping’le CS oynamak gibi bir şey oluyordu.

Tabi bu benim kişisel deneyimim. Bir başkası gelip yok ben oynayamam dese başımın üstünde yeri var. Ben her zaman görselliği akıcılığa tercih eden biri olduğum için tercihim bu yönde oluyor. Ultra olsun da varsın gecikme olsun, varsın FPS 40 olsun :)

@10031 performans konusunda hala RT’nin nimetlerinden adam akıllı faydalanabilecek kadar gelişmedik ama düzgün kullanan oyunda beni çok etkiliyor. Night City sokaklarında RT açık gezmeyi seviyorum şahsen. Görsel kalite anlamında kesinlikle çok büyük bir adım olacak, ilerde. Su an hala emekliyor :)
Valla hocam quality yerine dengeli ve ya performans oynayacaksam ben bu karta niye bu kadar veriyorum? :)

Ayrıca görsellik ön plana çıkacak diye mouseu tuğla gibi sağa sola çevirmek normal gelmiyor.

Benede 4070 Ti süper alacağım sence fg açmaya değmeyen bir teknolojimi ve görüntüyü bozuyor mu şu an AMD kartım var ve fg AMD için çöp NVIDIA dada aynımı durum ve DLSS de aynı şekilde görüntüyü bozuyor mu oyunu hantallaştırıyor mu FSR görüntüyü mesela çok bozuyor.
Görüntüyü bozuyor denemez hatta çoğu yerde orijinal görüntü hatalarını dahi gidererek kusursuzlaştırıyor. Ama sorun input lag eklemesi. Normal DLSS'te sorun olmuyor ama en son çıkardıkları Frame Generation epey gecikme ekliyor.

RTX 4070 ekran kartım var ve frame generation ne zaman açsam evet FPS artıyor ama input lag değeri de çok fazla artıyor ve oyun çok ağırlaşıyor. Input lag arttıktan sonra FPS 200 olsa dahi bir anlam ifade etmiyor, bilhassa birinci bakış FPS oyunlarında.

Haliyle frame generation açmadan düz DLSS açıp oynuyorum. O kadar reklam yaptılar. Sadece 4000 serisine geldi diye herkes eleştirdi sonra gidip 4000 serisi aldı öve öve bitiremediler vs.

Frame generation açıp zevk alarak oyun oynuyorum diyen bu işi bilmiyordur. Açınca NVIDIA Reflex de açılmıyor. Bana kalırsa gecikmesiz düz 80 FPS frame generationlı 150 FPS'ten daha akıcı. Sizce de çoğu şey aldatmaca ve pazarlamadan ibaret değil mi?
Örnek olarak cod warzone da açtım. Frame generation açtığımda
250-350 arası FPS alıyorum ama 60 FPS gibi geliyor.

Örnek olarak cod warzone da açtım. Frame generation açtığımda
250-350 arası FPS alıyorum ama 60 FPS gibi geliyor.
Ben bir tek Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3 Next Gen'de denedim. Yani evet görüntü akıcı hale geliyor ama hissiyat sanki vsync açılmış 60 FPS 'e sabitlenmiş gibi. Pc gecikmesi 60 ms'ye kadar çıktı. Oynanabilir gelmedi. Kapatıp düz DLSS açtım. FPS yarı yarıya düştü ama ortalama pc gecikmesi 30 ms gerileyince 80 fps 140 fps'ten daha akıcı hale geldi.

Bu diyeceğim saçma gelebilir belki ama RTX bile bence teknoloji yoksunluğundan ortaya çıktı. 2000 serisi kartlar için bakiyorum da, ilkel ray trace çok kötüydü ve kartlar onu bile çalıştırmakta zorlanıyordu. Şu an bile RTX full şekilde oynamak için RTX kartların amiral gemisini kullanmak gerekli. Ben 3070'le oynayamiyorum.

Ben bir tek Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3 Next Gen'de denedim. Yani evet görüntü akıcı hale geliyor ama hissiyat sanki vsync açılmış 60 FPS 'e sabitlenmiş gibi. Pc gecikmesi 60 ms'ye kadar çıktı. Oynanabilir gelmedi. Kapatıp düz DLSS açtım. FPS yarı yarıya düştü ama ortalama pc gecikmesi 30 ms gerileyince 80 fps 140 fps'ten daha akıcı hale geldi.
Fsr, dlss teknolojisinin yanına yaklaşamaz. Dlss'te mükemmel değil ama fsr teknolojisine göre daha iyi performans veriyor.

Şu teknoloji sayesinde, GTX1650 ile, normalde 25-40 arası FPS'lerde gezen Starfield'ı 40-50FPS arasında oynayabiliyorum (şehir içi, iç mekanlar ve uzayda 80-90'ı görüyor). Bana göre pek balon değil işime geliyor olması :).

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu teknoloji sayesinde, GTX1650 ile, normalde 25-40 arası FPS'lerde gezen Starfield'ı 40-50FPS arasında oynayabiliyorum (şehir içi, iç mekanlar ve uzayda 80-90'ı görüyor). Bana göre pek balon değil işime geliyor olması :).
Hocam tabi ki balon değil ama giriş gecikmesisiz oyun oynamaya alışmış ve seri mouse hareketiyle oynayanların katlanabileceği bir şey değil.

Hocam tabii ki balon değil ama giriş gecikmesisiz oyun oynamaya alışmış ve seri mouse hareketiyle oynayanların katlanabileceği bir şey değil.

Aslında gecikme yaşamıyorum, bastığım gibi tepki veriyor. Tabii V-Sync kapalı, açıkken feci gecikme oluyor.