Frame Generation Aldatması

CP2077 için bir şey diyemem ama Witcher 3 optimizasyonu sorunlu, oyun Ultra+ ayarlardaysa ve RTX'i Full'e köklediğin zaman onda kartın 4080 ve üstü değilse her türlü fg açtığında gecikme değeri çok fazla oluyor. RTX performansa aldığında düzeliyor. Bu tarz büyük açık dünya oyunlarında RTX teknolojisi sıkıntı her yere yansıtma yapması gerekiyor resmen Güneş'in açısına göre her kareyi hesaplaması gerekiyor kartın. Yani o oyuna bakarak fg değerlendirmesini yapmanızı önermem, fg teknolojisinin bana göre en iyi çalıştığı oyunlar Forza 5 çünkü neredeyse hiç sırıtmıyor, portal with RTX ve Bannerlord'da bayağı iyi çalışıyor bence. CD PROJEKT RED'in fg olayı tamamen RTX teknolojisini optimizasyon edemedikleri için fg ile örtbas etme çabası. Optimizasyon sorunlu oyunları için bir araç olarak kullandı fg ve DLSS 3 teknolojisini CD PROJEKT RED, Witcher 3 ilk çıktığında downgrade yedi, CP2077 zaten optimizasyon sorunlu ve bayağı buglı çıktı. FG teknolojisini yorumlamak için yeterince oyun denememişsiniz.

Bunu ilk başlatanlar CP2077 ve Witcher 3'tür net.

Son düzenleme:
E tabii. Bundan sonra çıkan oyunlar hep bu oyunları esas aldı. Özentiliğin ve tembelliğin günümüzde verdiği sonuçlar işte.
Witcher 3'te tüm ayarları fullediğim zaman 1080P içinde Ultra+ ve RTX kalite ayarında 20 ile 30 fps yer yer boş yerlerde 40 fps alabiliyorum dlss ve FG kapalı. Açtığımda ise görüntüde bir bozukluk hissetmemekle beraber 60 fps gibi değerleri görüyorum. Hatta üstüne bile çıktığım yerler oluyordu. İyi ama şehire girdiğimde işler çok çirkinleşiyordu fps 50 60 yazıyor gecikmeler tavan oluyor. Bunu sadece Witcher 3 ile yaşadım diğer FG destekleyen oyunlarda pek yaşamadım. Aynı konu sahibinin anlattığı gibi fps değerim normal aldığım gecikmeler uçuşta. Sadece NPC sayısını kıstığımda ve RTX ayarını performansa aldığımda FG ise aldığım 60 fps değerini 90 fpslere çıkarıyordu akıcılık farkını hissediyordum.

Bu takılma sorunu 80FPS'de bile var.

Yani anlamadığınız bir şey var. Öncelikle frame gen mucize gibi teknoloji bunu başta belirteyim. İkinci olarak ise bu teknolojinin varlığı demek gelişeceği anlamına da geliyor. Her zaman böyle input lag yapan yerinde sayan bir şey olacağını düşünmeyin. Geliştikçe kareleri o kadar hızlı tahmin edecek ki input lag sıfırlanacak.

Peki kardesim o sehre DLSS ve FG kapaliyken girdin mi hic? Kac FPS aliyorsun? Gecikmeler nasil?

Ilk baslarda ben de fake framelere karsiydim ama zaten adamlar kendileri de uyarmislar FPS oyunlarindan ziyade latency insensitive oyunlarda gorursunuz faydasini diye. Hani RTX 3000 serisiyle 4000 serisi arasindaki tek fark Frame generation olsaydi elestirebilirdim. Ama performans farki da var gayet haliyle frame generation bonus olarak geliyor. Begenmiyorsaniz kapatin gitsin. Kendi kendinizi aldatmamis olursunuz.

Son düzenleme:
Peki kardesim o sehre DLSS ve fg kapaliyken girdin mi hiç? Kac FPS aliyorsun? Gecikmeler nasıl?

Kendim denedim gecikmesine dikkat etmedim ama herhangi bir gecikme hissiyatı falan yoktu. Programdan açıp 15ms görüyorum 10ms olmalı gibi düşünürsek zaten oyunu oynayamayız.

Kendim denedim gecikmesine dikkat etmedim ama herhangi bir gecikme hissiyatı falan yoktu. Programdan açıp 15ms görüyorum 10ms olmalı gibi düşünürsek zaten oyunu oynayamayız.
Bu ms gecikme falan diyorsunuz da tam olarak neyi kast ettiginizi anlamiyorum. Eger Frame Time'dan bahsediyorsaniz o baska bir olay gecikme falan degil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…