Ben bir tek Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3 Next Gen'de denedim. Yani evet görüntü akıcı hale geliyor ama hissiyat sanki V-Sync açılmış 60 FPS'e sabitlenmiş gibi. PC gecikmesi 60 Ms'ye kadar çıktı. Oynanabilir gelmedi. Kapatıp düz DLSS açtım. FPS yarı yarıya düştü ama ortalama PC gecikmesi 30 ms gerileyince 80 FPS 140 FPS'ten daha akıcı hale geldi.
CP2077 için bir şey diyemem ama Witcher 3 optimizasyonu sorunlu, oyun Ultra+ ayarlardaysa ve RTX'i Full'e köklediğin zaman onda kartın 4080 ve üstü değilse her türlü fg açtığında gecikme değeri çok fazla oluyor. RTX performansa aldığında düzeliyor. Bu tarz büyük açık dünya oyunlarında RTX teknolojisi sıkıntı her yere yansıtma yapması gerekiyor resmen Güneş'in açısına göre her kareyi hesaplaması gerekiyor kartın. Yani o oyuna bakarak fg değerlendirmesini yapmanızı önermem, fg teknolojisinin bana göre en iyi çalıştığı oyunlar Forza 5 çünkü neredeyse hiç sırıtmıyor, portal with RTX ve Bannerlord'da bayağı iyi çalışıyor bence. CD PROJEKT RED'in fg olayı tamamen RTX teknolojisini optimizasyon edemedikleri için fg ile örtbas etme çabası. Optimizasyon sorunlu oyunları için bir araç olarak kullandı fg ve DLSS 3 teknolojisini CD PROJEKT RED, Witcher 3 ilk çıktığında downgrade yedi, CP2077 zaten optimizasyon sorunlu ve bayağı buglı çıktı. FG teknolojisini yorumlamak için yeterince oyun denememişsiniz.
Bunu ilk başlatanlar CP2077 ve Witcher 3'tür net.DLSS aslında çoğu şeyi bozdu. Nasıl mı? Aslında DLSS, FG, FSR gibi sistemler ilk bakışta kötü sistemler gibi gelmiyorlar, değil mi? Ama bu sistemler de geliştiricilerin tembelleşmesine neden oldu. Zamanında oyunları saf güçle iyi bir performansta oynarken, çoğu geliştiricinin DLSS'i bahane ederek optimizasyon yapmaması, insanları bu yapay zeka teknolojilerine zorla iten yegâne etken oluyor. Çoğu insanın neden AMD kart tercih ettiğini şimdi anlayabiliyorum. Ben yine saf güçte oyunlarımı oynamaya devam ediyorum ama bu Frame Generation zımbırtıları, çoğu şeyi bozuyor açıkçası.
Son düzenleme: