Edebiyatlarini seviyorum, bir de samar oglani oluyorlar Dunya Savaslarinda onu da seviyorum.
Tabii ki, Fransiz Edebiyati neymis mesela? Fransiz Devrimleri neymis? Bunlar bi halt degiller.
Gayet de kullandilar, Afrika'nin icinden gectiler, Kanada da izlerini biraktilar, butun uluslararasi kuruluslarda dili kullanilir. Almanlarin var mi oyle bi durumu?Deli gibi bir potansiyeli olan ama asla kullanamayan bir ülke.
Senin o daha birlesememis Almanya dedigin Prusya'nin Bismarck gibi bir sansolyesi, Krupp gibi insanları, İngilizlerin bile korkar oldugu bir sanayisi vardi. Demir celik sanayisinin de bas oncusu. Fransizlar yenilmedi o tarihlerde sadece. Ayrica Nazilerin Fransa'yi 2 aydan kisa bir surede Fransa'yi isgal ettiyse o Fransizlarin sucu oldugu kadar Almanlarin basarisi, ki fransizlar da yenilmeyi ve asagilanmayi Weimar'a yaptiklari yuzunden hak ettiler.Daha kalabalık bir ordusu olmasına rağmen daha birleşmesini bile tamamlamamış Almanya'ya bile yenilmesi (Fransa-Prusya savaşı). Daha kalabalık bir orduya, gelişmiş bir sanayiye ve yanında Birleşik Krallık gibi bir müttefiki olmasına rağmen Nazilere birkaç haftada teslim olan Fransa.
Bu Fransa ile ilgili değil Fransız halkı ile ilgili.Tabii ki, Fransiz Edebiyati neymis mesela? Fransiz Devrimleri neymis? Bunlar bi halt degiller.
Adamlar elinde mızrak bir taraflarında yaprak ile saldırıyor sana al bir zahmet. Almanlara gelince Fransızlar ile kıyaslanması bile Almanlara hakaret olur. Adamlar geç birleşmesine ve adamakıllı sömürge bile yapamamasına rağmen Fransa'ya fersah fersah fark atmış bir ülke. Ki Almanların 2 tane devasa savaşı kaybedip yerle bir olduğunu ama hala daha Fransa'dan hem daha büyük bir ekonomiye hem de daha büyük bir sanayiye sahip olduğunu (ki Fransa'nın yer altı kaynaklarının daha zengin olmasına ve hem Akdeniz'e hem Manş denizine hem de kuzey denizine kıyısı olmasına rağmen) belirteyim.Gayet de kullandilar, Afrika'nin icinden gectiler, Kanada da izlerini biraktilar, butun uluslararasi kuruluslarda dili kullanilir. Almanlarin var mi oyle bi durumu?
Fransa da aynısını yapabilirdi. Çok daha iyisini yapabilirdi. Ama işte max Fransa.Senin o daha birlesememis Almanya dedigin Prusya'nin Bismarck gibi bir sansolyesi, Krupp gibi insanları, İngilizlerin bile korkar oldugu bir sanayisi vardi. Demir celik sanayisinin de bas oncusu.
Evet sadece Fransızlar yenilmedi Danimarka ve Avusturya da yenildi.
Evet Almanlar başarılı kabul ediyorum ama mavi üniforma nedir yahuAyrica Nazilerin Fransa'yi 2 aydan kisa bir surede Fransa'yi isgal ettiyse o Fransizlarin sucu oldugu kadar Almanlarin basarisi
Evet buna katılıyorum.Fransizlar da yenilmeyi ve asagilanmayi Weimar'a yaptiklari yuzunden hak ettiler.
Bir ulkeyi halk olusturuyor, en dipten en tepeye. Alman militarizmi gokten mi geliyor o da halkiyla ilgili mesela.Bu Fransa ile ilgili değil Fransız halkı ile ilgili.
Prusya zaten basli basina bir super guctu, Almanlar da oyle keza halkin temeli Militarizm'e dayaniyor. Fransizlara fark attiklari kesin ama bu Fransizlari bi' hic yapmaz yani. Bu arada Almanlar bu kadar gelismis agir sanayisini de Ceklere borclular.Adamlar elinde mızrak bir taraflarında yaprak ile saldırıyor sana al bir zahmet. Almanlara gelince Fransızlar ile kıyaslanması bile Almanlara hakaret olur. Adamlar geç birleşmesine ve adamakıllı sömürge bile yapamamasına rağmen Fransa'ya fersah fersah fark atmış bir ülke. Ki Almanların 2 tane devasa savaşı kaybedip yerle bir olduğunu ama hala daha Fransa'dan hem daha büyük bir ekonomiye hem de daha büyük bir sanayiye sahip olduğunu (ki Fransa'nın yer altı kaynaklarının daha zengin olmasına ve hem Akdeniz'e hem Manş denizine hem de kuzey denizine kıyısı olmasına rağmen) belirteyim.
Sadece Nazi dönemini kast etmedim. Kayzerin Almanya'sı da çok büyük bir ağır sanayiye sahipti.Bu arada Almanlar bu kadar gelismis agir sanayisini de Ceklere borclular.
Anladım. Ama bakın işe ki Almanya o kadar hengameden bir süper güç olarak çıkarken Fransa hala daha komünist olmamaya çalışıyordu. Bu yüzden Fransa bir hiçtir dedim.Bir ulkeyi halk olusturuyor, en dipten en tepeye. Alman militarizmi gokten mi geliyor o da halkiyla ilgili mesela.
Bilmiyorum. Ama bildiğim tek bir şey var eğer Fransa'daki imkanlar Almanya'da olsaydı belki de şu an Amerika yerine Almanya'yı konuşuyorduk. Hatta Almanca konuşuyor bile olabilirdik. Bu yüzden Fransa'ya saygı duymuyorum.Fransizlara fark attiklari kesin ama bu Fransizlari bi hic yapmaz yani.
Tamam ben bunu kabul ediyorum zaten. Ama haşat olmuş bir Kutsal Roma'dan çıkmış, Napolyon Savaşlarında içinden geçilmiş ve hala daha dağınık olan bir Prusya nasıl Fransa'dan güçlü olabiliyor? Bunu anlatmaya çalışıyorum. Fransa bu yüzden benim en saygı duymadığım ülkeler arasındadır.