Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Ben şahsen FreeBSD'nin zor kurulduğunu ve çok da desteklenmediğinden dolayı sevmediğim bir işletim sistemi olmadığını düşünüyorum. Her ne kadar kendisi PlayStation veya Nintendo tarafından kullanılsa da benim favorilerimden olmayan bir işletim sistemidir. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben şahsen FreeBSD'nin zor kurulduğunu ve çok da desteklenmediğinden dolayı sevmediğim bir işletim sistemi olmadığını düşünüyorum. Her ne kadar kendisi PlayStation veya Nintendo tarafından kullanılsa da benim favorilerimden olmayan bir işletim sistemidir. Siz ne düşünüyorsunuz?
Güzel sistem. Windows, Linux'tan daha güvenli. Ama işte driverlar falan sorunlu. Program sayısı da az. Linux programları çalışıyor sanırım orada.
Serverlar için iyi olabilir. Ama PC'lerde daha çok gelişmesi lazım.

Güzel sistem. Windows, Linux'tan daha güvenli. Ama işte driverlar falan sorunlu. Program sayısı da az. Linux programları çalışıyor sanırım orada.
Şahsen sadece sunucu konusunda ve işletim sistemi konusunda başarılı olmuş bir işletim sistemidir. Ama sürücü konusunda aynı şeyi diyemem. Linux programları Linuxlator ile çalıştırılabiliyor diye biliyorum.

kendisi server tarafında çok güçlüdür jail gibi teknolojileri ile linux ve windows servera kafa tutabilecekiken yeterince desteklenmediği için küçük bir kulllanım alanına sahip playstation ve nintendoyu saymazsak. Şunuda unutmayalım BSD tabanlı sistemlerin günümüzde pek revaçta olmamasının sebebi 90'lı yıllardaki BSD, AT&T davası yüzündendir eğer o davalar olmasaydı şu anki linux bsd idi.

Şahsen sadece sunucu konusunda ve işletim sistemi konusunda başarılı olmuş bir işletim sistemidir. Ama sürücü konusunda aynı şeyi diyemem. Linux programları Linuxlator ile çalıştırılabiliyor diye biliyorum.
zaten freebsdnin de günlük kullanım için bir iddiası yok:
The Power To Serve

Linux'tan daha iyi olduğu halde hiçbir süper bilgisayarda olmaması ilginç bir durum. Daha da ilginç olanı dünyadaki tüm süper bilgisayarlarda Linux kurulu. Bir tane bile Windows, macOS, UNIX ya da BSD türevi bir sistem yok.

Linux'tan daha iyi olduğu halde hiçbir süper bilgisayarda olmaması ilginç bir durum. Daha da ilginç olanı dünyadaki tüm süper bilgisayarlarda Linux kurulu. Bir tane bile Windows, macOS, UNIX ya da BSD türevi bir sistem yok.
linux server alanında daha hızlı benimsendi diye biliriz bence, şöyleki linux bu yola başladığı zaman bsd ve türevleri 20 yıldır filan vardı ama o yıllarda bsd AT&T ile davalarda uğraşıyorlardı bu yıllar ayrıca internetin artık herkesin evine giremeye başladğı yıllar olduğu için bsd nin yokluğunda insanlar linux ve windows gibi alternatiflere yöneldi sonuçunda linux bir server işletim sistemi ihtiyacını iyi bir şekilde karşıladı ve büyük oranda standart haline geldi.