Cokonatnat

Uzman
Merhaba arkadaşlar,
2.5-3 ay önce Amazon üzerinden LG 24.5 inç 25MS500-B monitörü satın almıştım. (Satıcı amazon’un kendisi değildi)

Amazon ürün sayfasında açıkça ‘AMD FreeSync’ & ayrıca faturamda bile yazıyor ancak monitör ayarlarında özelliği bir türlü bulamadım.
(1 hafta önce setup dizdim ve oyunlarda yırtılmalar vs. oluyordu)

LG Türkiye ile iletişime geçtim, müşteri temsilcisi bu modelde AMD FreeSync özelliğinin bulunmadığını yazılı olarak teyit etti.

Ürün ve faturada yazan bir özellik aslında yok.

Sorularım:
• Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu?
• İade mümkün mü?

Ayrıca monitörün kutusu şu an yanımda değil, farklı bir yerde. Kutu olmadan iade mümkün olur mu?

Son düzenleme:
Yanlış Bilgi: HDMI 2.1 standardı, FreeSync'i yerel (native) olarak desteklemektedir.
DisplayPort ile bağladınız değil mi? FreeSync DisplayPort teknolojisidir HDMI ile çalışmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
%100 Eminim ve yok benim model 24.5 inç

Vatan Bilgisayardada olmadigi acikca yaziyor
https://www.vatanbilgisayar.com/lg-24-5-25ms500-5ms-100hz-full-hd-ips-monitor.html

IMG_1006.webp
IMG_1002.webp

Görüntü modlarına baktınız mı? Oyun modunda olabiliyor. Mesela bendeki C5 model televizyon 120 Hz'de çalışıyordu. Sitesinde 144 Hz desteklediği yazıyordu. LG Türkiye ile görüştüm ve bana 144 Hz desteklememektedir dendi. Daha LG Türkiye'nin kendi ürününden haberi yok. Meğerse oyun moduna almak gerekiyormuş. Oyun moduna alınca 144 Hz oldu.