Sıla 4

Uzman
Yer
İzmir
Herkese merhaba.

Bu aralar aracımda frene bastığım zaman çok gıcık bir ses çıkıyor. Normalde çok önemsemem ama böyle sinir bozucu bir ses. Sizce neden olabilir? Bir de özellikle sanırım geri giderken yaptığımda oluyor. İleri giderken fren yapınca sorun yok. Tabii bu benim tespitim, yanlış tespit yapmış olabilirim. Bu sesten nasıl kurtulabilirim?

İyi sosyaller..

Merhabalar. Araç nedir? Son bakım ne zaman yapıldı? Balatalar ne zaman değişti? Son zamanlarda yoğun fren kullanımınız oldu mu?

Aracın balata durumu iyiyse bazı balatalar kendi markasından kaynaklı ara sıra ses yapıyor; toz tuttuğu içindir.

Ses kaydı eklerseniz daha şeffaf yorumlarız.
Arkadaşıma ses kaydını ya da videosunu çektirir atarım buradan. Müsait olursanız bakarsınız. 🙏

Merhabalar. Araç nedir? Son bakım ne zaman yapıldı? Balatalar ne zaman değişti? Son zamanlarda yoğun fren kullanımınız oldu mu?
Son bakımı 2025 Ekim'deydi. Balatalar ile ilgili bir şey demediler. Çok yoğun kullandığım söylenemez freni ama trafikte D konumunda beklerken frene biraz daha fazla basmamı önermişti yakınlarım ben de hep öyle yapıyorum ondan olabilir mi?

Aracın balata durumu iyiyse bazı balatalar kendi markasından kaynaklı ara sıra ses yapıyor; toz tuttuğu içindir.
Teşekkür ederim bu da olabilir uzun zamandır yıkamaya veremedim çünkü.