Selam,
FS22'de bir sunucu aciyorum ve benden kaynakli droplar vs. oluyor. Bunu çözmek için de sunucu kiralamayi düşünüyorum. Tecrubesi olan hocalarim varsa bilgilendirirse sevinirim. VDS düşündüm fakat sunucuyu kontrol etmek için arkada uygulama vs açmam gerekecek sanırım, buna da gerek yok.
- FS22 için bir sunucu açarken, performans ve stabilite açısından doğru bir kiralama hizmeti seçmek çok önemlidir.
- Sunucu Kiralama Seçenekleri:
1.
Oyuna Özel Sunucu Sağlayıcıları: FS22 gibi belirli oyunlar için optimize edilmiş sunucu kiralama hizmetleri tercih edin. Bu tür sağlayıcılar genellikle kullanıcı dostu panellerle birlikte gelir.
2.
VDS (Sanal Dedicated Server): Eğer daha fazla kontrol istiyorsanız, VDS de bir seçenek. Fakat, VDS kullanıyorsanız, sunucu yönetimi için teknik bilgiye ihtiyacınız olacaktır.
3.
Yönetilen Sunucu Hizmetleri: Eğer teknik detaylarla uğraşmak istemiyorsanız, yönetilen bir hizmet seçerek, sunucu bakımını sağlayıcınıza devredebilirsiniz.
- Sunucu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
-
RAM: Oyun için önerilen minimum 8 GB RAM, daha fazla oyuncu alıyorsanız 16 GB veya daha fazla.
-
İşlemci (CPU): Yüksek işlemci gücü, FPS düşüşlerini engeller. En az orta seviye bir işlemci tercih edin.
-
Bağlantı Hızı: Düşük ping ve yüksek bant genişliği olan sunucular tercih edin. 1 Gbps veya daha fazla hız önerilir.
-
Veri Merkezi Lokasyonu: Oyuncularınızın çoğunluğuna en yakın veri merkezi seçerseniz gecikmeler azalır.
- Sunucu Kiralama Bilgileri:
- Popüler sağlayıcılar: Nitrado, GPORTAL, Aternos, veya GameServers.com.
- Fiyatlar değişiklik gösterebilir; bütçenizi belirleyin.
- Ekstra Tavsiyeler:
- Sunucu ayarlarını optimize edin (örneğin, oyuncu sayısını, dünya boyutunu).
- Düzenli olarak güncellemeleri takip edin ve yedekleme yapmayı unutmayın.
Bu adımları izleyerek sunucunuzu daha iyi hale getirebilir ve deneyiminizi iyileştirebilirsiniz.