Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Selam,
Normalde böyle bir konu açmam ama 600W–650W Power ile 6800 XT gibi 2x8 pin girişe sahip kartlar beslenir mi diye düşünüyordum. Besleniyormuş. Ondan ayrı, böyle Power'lara takılabilir mi diye sorular oluyordu; 1 Kasım'dan beri aktif bir şekilde kullanıyorum. Bu Power'a şöyle güveniyorum: Ben aldığımda 2.000 TL civarında en mantıklı Power buydu. Bir de NZXT C750 vardı, denk gelmedi. TR şartlarında iç donanım olarak fiyatına göre hak eden bir Power. Frekans TV'nin de bu modelin 700W versiyonuna yaptığı test ister istemez güven veriyor.
Test:

Daha önce de 600W–650W Power ile 2x8 pin güç girişine sahip 6800 XT kullanan görmüştüm, bundan kaynaklı kafam rahat.

Sanırım spike diyorlardı ani güç atlamalarına. Spike konusunda bu PCI-e güç hattından 300W çekilebilir; bir de anakartın PCI-e bağlantısından verebildiği güç var, o da sanırım 60W dolaylarına denk geliyordu. Bu yüzden kartı besleyebileceğini düşünerek taktım. Zaten 290W dolaylarında takılıyor. Daha önce de 1080 Ti kullanıyordum, o da en az 250W çekiyordu.

Sistem kısaca:
R5 2600X 4.0 GHz O.C
32 GB 2x16 3600 MHz RAM
XFX MERC RX 6900 XT
Ekran kartı yük altındayken 290W çekiyor.
İşlemci 30W–40W arası takılıyor, düz hesap 330W aktif güç harcıyor.
20251105_234950.webp

20251105_213956.webp

20251102_080508.webp

650W işe RX 6900 XT beslenmesi tarzı kullanımları gördükçe TUF 750B Bronze'uma daha çok güveniyorum. kendisi Hold-up da iyi olmamasına rağmen. PSU abartılan bir parça mı, küçümsenen bir parça mı baya arada kaldım posttan sonra.

Sanırım spike diyorlardı ani güç atlamalarına. Spike konusunda bu PCI-e güç hattından 300W çekilebilir; bir de anakartın PCI-e bağlantısından verebildiği güç var, o da sanırım 60W dolaylarına denk geliyordu. Bu yüzden kartı besleyebileceğini düşünerek taktım. Zaten 290W dolaylarında takılıyor. Daha önce de 1080 Ti kullanıyordum, o da en az 250W çekiyordu.
Spike'ı normal bir kullanıcı gözlemleyemez.

Selam,
Normalde böyle bir konu açmam ama 600W–650W Power ile 6800 XT gibi 2x8 pin girişe sahip kartlar beslenir mi diye düşünüyordum. Besleniyormuş. Ondan ayrı, böyle Power'lara takılabilir mi diye sorular oluyordu; 1 Kasım'dan beri aktif bir şekilde kullanıyorum. Bu Power'a şöyle güveniyorum: Ben aldığımda 2.000 TL civarında en mantıklı Power buydu. Bir de NZXT C750 vardı, denk gelmedi. TR şartlarında iç donanım olarak fiyatına göre hak eden bir Power. Frekans TV'nin de bu modelin 700W versiyonuna yaptığı test ister istemez güven veriyor.
Ve şu anlık fiyatını hak eden bir güç kaynağı asla değil.

650W işe RX 6900 XT beslenmesi tarzı kullanımları gördükçe TUF 750B Bronze'uma daha çok güveniyorum. kendisi Hold-up da iyi olmamasına rağmen. PSU abartılan bir parça mı, küçümsenen bir parça mı baya arada kaldım posttan sonra.
Hold_UP süresi zaten elektrik çok fazla gitmiyorsa pek bir şeyi değiştirmez. Çok önerdiğimiz Corsair CX550/650'nin de Hold_UP süresi berbat. Ama öneriyoruz. Bir de yüke bağlı değişir o. Testlerde genelde %100 yük altındaki Hol_UP süresi veriliyor ama PSU'yu %100 kullanan neredeyse yoktur.

650W işe RX 6900 XT beslenmesi tarzı kullanımları gördükçe TUF 750b Bronze'UMA daha çok güveniyorum. Kendisi hold-up da iyi olmamasına rağmen. PSU abartılan bir parça mı, küçümsenen bir parça mı bayağı arada kaldım posttan sonra.

Ekran kartı bile taşıyor ne yapsın bu Power'ler başka 🤣

Spike'ı normal bir kullanıcı gözlemleyemez.

Ve şu anlık fiyatını hak eden bir güç kaynağı asla değil.

Hold_up süresi zaten elektrik çok fazla gitmiyorsa pek bir şeyi değiştirmez. Çok önerdiğimiz Corsair CX550/650'nin de hold_up süresi berbat. Ama öneriyoruz. Bir de yüke bağlı değişir o. Testlerde genelde %100 yük altındaki hol_up süresi veriliyor ama PSU'yu %100 kullanan neredeyse yoktur.

Tabii yani ben detaylamasına bakmadım sadece çalışır çalışmaz olarak bakıyorum 1 aylık deneyimim oldu bir sıkıntı çekmiyorum çok şükür.

Ekran kartı bile taşıyor ne yapsın bu Power'ler başka 🤣

Tabii yani ben detaylamasına bakmadım sadece çalışır çalışmaz olarak bakıyorum 1 aylık deneyimim oldu bir sıkıntı çekmiyorum çok şükür.
Filtrelemede nonama kapasitörler mevcut. 2 3 yıl sonra patlama ihtimalleri bir hayli yüksek. Ripple performansı bayağı kötü. Ayrıca fanıda sorunlu. 7, 8 kişi gödüm. 2 3 yıl sonra tangur tungur etmeye başlıyor.

Filtrelemede nonama kapasitörler mevcut. 2 3 yıl sonra patlama ihtimalleri bir hayli yüksek. Ripple performansı bayağı kötü. Ayrıca fanıda sorunlu. 7, 8 kişi gödüm. 2 3 yıl sonra tangur tungur etmeye başlıyor.

Fan konusunda bende biraz rahatsızım ekran kartından fazla ses yapıyor bazen yüksek devirde çalışıyor biraz da benim sistemden kaynaklı uzay montaj olmasından. Tabii yani ben bunu uzun ömürlü olarak kullanmıyacağım beyaz modüler bir Power ile değiştirme planım var.