Native olsa FSR olsa bile değişmiyor. Oyunun motoruyla alakalı bir sıkıntı büyük ihtimalle. Özellikle oyunda RT, PT, RR açmadığın sürece bir grain efekti var, bir ara çok uğraşmıştım bununla. En son arkadaşımın RTX 3060'ında denemiştik, bu üç teknolojiyi açmadan bu efekt gitmiyordu. Alan Wake 2 bildiğiniz üst düzey Nvidia kartlar için yapılmış bir oyun. Sorunun fotoğrafını da ekleyeyim.
Ekran Görüntüsü (140).webp

@Herald Victorious oyun RT kapalıyken de müthiş olduğu için pek umursamıyorum artık RT'yi. 2K RT Ultra oynayacağıma 4K Ultra oynarım daha iyi.
Monitör 4K olmadığı için ben pek 4K oynamayı sevmiyorum. VSR, çok bir şey sunamıyor gibi geliyor bana.

Native olsa FSR olsa bile değişmiyor. Oyunun motoruyla alakalı bir sıkıntı büyük ihtimalle. Özellikle oyunda RT, PT, RR açmadığın sürece bir grain efekti var, bir ara çok uğraşmıştım bununla. En son arkadaşımın RTX 3060'ında denemiştik, bu üç teknolojiyi açmadan bu efekt gitmiyordu. Alan Wake 2 bildiğiniz üst düzey NVIDIA kartlar için yapılmış bir oyun. Sorunun fotoğrafını da ekleyeyim.
Eki Görüntüle 7801

NVIDIA'nın teknolojileriyle yapılan oyunlardan bir şey arayacaksın hocam. Oyunlar boşuna RT, FSR, DLSS bilmem ne üzerine kurulmuyor. Bir yandan seni zorluyor işte. Kapitalist düzen.

Ray Tracing bana göre şu anda abartılmış bir teknoloji. Eğer ki illa RT açacağım diyen varsa da NVIDIA alsın. NVIDIA sponsor olduğu oyunlara zaten RT için oluyor.

Ray Tracing bana göre şu anda abartılmış bir teknoloji. Eğer ki illa RT açacağım diyen varsa da NVIDIA alsın. NVIDIA sponsor olduğu oyunlara zaten RT için oluyor.
Evet, Ray Tracing götürdüğü performans ile orantılı bir görüntü farkı sunmuyor ama saf güç yeterli olduğu sürece bana açılabilir geliyor. Bu FSR 3 ile birlikte de daha iyi oldu. Ben şahsen 140 FPS RT kapalı şekilde oynamaktansa 80-90 FPS RT açık şekilde oynamayı tercih ederim. Tabii kişiden kişiye göre değişir.

Evet, Ray Tracing götürdüğü performans ile orantılı bir görüntü farkı sunmuyor ama saf güç yeterli olduğu sürece bana açılabilir geliyor. Bu FSR 3 ile birlikte de daha iyi oldu. Ben şahsen 140 FPS RT kapalı şekilde oynamaktansa 80-90 FPS RT açık şekilde oynamayı tercih ederim. Tabii kişiden kişiye göre değişir.

Ben bir türlü ısınamadım açıkçası RT'ye RTX 4070 Ti olsun açacağımdan şüpheliyim. Sırf test için açarım. Yüksek FPS ve akıcı oyun daha çok ilgimi çekiyor benim. 60 FPS'de robot gibi giden ve kasan oyunlar beni sarmıyor. Zevk de vermiyor yani.

O yüzden açacaksam bile oyununa göre açarım. FPS'yi %50 düşürüyor.

Son düzenleme:
Ben bir türlü ısınamadım açıkçası RT'ye RTX 4070 Ti olsun açacağımdan şüpheliyim. Sırf test için açarım. Yüksek FPS ve akıcı oyun daha çok ilgimi çekiyor benim. 60 FPS'de robpt gibi giden ve kasan oyunlar beni sarmıyor. Zevk de vermiyor yani.

O yüzden açacaksam bile oyununa göre açarım. FPS'yi %50 düşürüyor.
Ben 2023 Ekim'e kadar hep 60 Hz monitör kullandım. Bu yüzden alışkanlıktan mı bilmiyorum bana oyunlarda 60 FPS yeterli geliyor. Kişiden kişiye göre değişir.

Ben 2023 Ekim'e kadar hep 60 Hz monitör kullandım. Bu yüzden alışkanlıktan mı bilmiyorum bana oyunlarda 60 FPS yeterli geliyor. Kişiden kişiye göre değişir.

Bende yıllarca 60Hz kullandım ama 165Hz çok daha başka. 165Hz ile 240 fazla olmaz ama 60 ile 165Hz resmen yeni çağ gibi. Şimdi oyunları 60-70 FPS'de oynasam bile kasıyor gibi oluyor.

80-90 veya bunun üstü akıcı geliyor ban