144

Üstün
Makaleler
1
Merhabalar.

Tip-7 Kabine bağlıyız ve FTTC hizmeti alıyoruz (VDSL2 olarak). Kabindeki portum bize 61.560 Mbps verebilmekte ancak binaya maksimum 47 Mbps olarak düşüyor. Nedeni ne bunun?

Saha dolabı mesafemiz 251 metre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Tip-7 Kabine bağlıyız ve FTTC hizmeti alıyoruz (VDSL2 olarak). Kabindeki portum bize 61.560 Mbps verebilmekte ancak binaya maksimum 47 Mbps olarak düşüyor. Nedeni ne bunun?

Saha dolabı mesafemiz 251 metre.

VDSL bakır tel üzerinden iletilir ve mesafeye bağlı kayıp oluşur.
Bakır ve elektriğin doğasında var bu :)

@13367, teşekkürler. Ben de öyle düşünüyordum ancak kesin bir emin amaçlı konu açmak istedim malumunuz VDSL hakkında çok fazla yanlış bilgi dolaşıyor...

@13367, teşekkürler. Ben de öyle düşünüyordum ancak kesin bir emin amaçlı konu açmak istedim malumunuz VDSL hakkında çok fazla yanlış bilgi dolaşıyor...

Bu konu hakkında yapabileceğin şey yüksek bant değilde stabil bağlantı için ankastre ile ile daire arasındaki VDSL kablosunu CAT6 ile değiştir.

Türk Telekom dinazorların yaşadığı çağda PTT tarafından dairelere çekilen saç kılı kalınlığında bakır telefon kablosuyla VDSL hizmeti veriyor genellikle :hehehe:

Son düzenleme:
Bu konu hakkında yapabileceğin şey yüksek bant değilde stabil bağlantı için apartman>dairen arasındaki VDSL kablosunu CAT6 ile değiştir.

Türk Telekom dinazorların yaşadığı çağda PTT tarafından dairelere çekilen saç kılı kalınlığında bakır telefon kablosuyla VDSL hizmeti veriyor genellikle :hehehe:
Çok teşekkürler önerin için. Direkten geliyor işte bize oradan da dolaba gidiyor. Dediğiniz gibi stabil bağlantı daha önemli...

@13367, bu arada il olarak eğer konumun doğruysa aynı şehirdeyiz, bir an önce tam anlamıyla Fiber gelse keşke ama bulunduğum yer için ama 10 yıldır "gelecek" sözleri veriyorlar bize ama gelen FTTC işte :) FTTH birkaç yıl daha gelmez herhalde, Aliağa'nın Mimar Sinan Mahallesindeyim :)

Kuzey tarafta olmanın eksileri...

Çöp direkten gelen bakır kablodan kaynaklıymış. Modeme şu aralar 68/25 geliyor.

Son düzenleme: