Netbone kullanıyordum, daha sonrasında başka bir yere taşındım. Şu anda eve pek uğramıyorum, yoğun çalıştığım için, herhangi internet bağlatmadım.sen ne kullanıyorsun, altyapın ne ve hızın nedir ?
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?kocmuat
Uzman
Netbone kullanıyordum, daha sonrasında başka bir yere taşındım. Şu anda eve pek uğramıyorum, yoğun çalıştığım için, herhangi internet bağlatmadım.
Memnundun değil mi, sıkıntı yaşamadın?
Son düzenleyen: Moderatör:
Memnundum. Hiç bir sıkıntı olmadı.
kocmuat
Uzman
Hocam bu gponu huawei yerine nokia getirirler mi? Öyle bir durumda ne yapmam lazım?
ONT cihazını OLT markasına göre veriyorlar genelde. Fakat Farklı marka ONT ile farklı marka OLT'de çalışabiliyor, önceden olmuyordu.Hocam bu gponu huawei yerine nokia getirirler mi? Öyle bir durumda ne yapmam lazım?
Nokia OLT'de 100mbit için bufferbloat sorunu var (latency-yük altında gecikme) fakat her sahada yok. 100mbit üstü paket alacaksan, sana gelen ONT cihazının önemi yok.
kocmuat
Uzman
Tamam nasıl huawei ont isterim ? Turknet yardımcı olmuyor, TT veriyor diyorONT cihazını OLT markasına göre veriyorlar genelde. Fakat Farklı marka ONT ile farklı marka OLT'de çalışabiliyor, önceden olmuyordu.
Nokia OLT'de 100mbit için bufferbloat sorunu var (latency-yük altında gecikme) fakat her sahada yok. 100mbit üstü paket alacaksan, sana gelen ONT cihazının önemi yok.
Evet T.T verir. Huawei ONT'yi isteyemezsin, onlar getirir. ONT'de sıkıntı olursa değiştirilebilir ancak. Ayrıca Nokia OLT'ye bağlısın diyelim, Huawei ONT takılsa da değişen bir şey olmayacak. Huawei ONT'yi gözünde büyütme. Teknik olarak Nokia daha kaliteli. Çünkü Class A+ lazer kullanır.Tamam nasıl huawei ont isterim ? Turknet yardımcı olmuyor, TT veriyor diyor![]()
Zaten önceden OLT marka/ONT marka aynı olmak zorundaydı, şimdi her ONT takılabilir durumda. SSG'de bağlantı kurulabiliyor.
Ayrıca dediğim gibi 100mbps paket almayacaksan, sıkıntı olmaz. Son kullanıcı olduğun için, bunu kafaya takma.
kocmuat
Uzman
100 mgbit paket kullanıyorum hocamEvet T.T verir. Huawei ONT'yi isteyemezsin, onlar getirir. ONT'de sıkıntı olursa değiştirilebilir ancak. Ayrıca Nokia OLT'ye bağlısın diyelim, Huawei ONT takılsa da değişen bir şey olmayacak. Huawei ONT'yi gözünde büyütme. Teknik olarak Nokia daha kaliteli. Çünkü Class A+ lazer kullanır.
Zaten önceden OLT marka/ONT marka aynı olmak zorundaydı, şimdi her ONT takılabilir durumda. SSG'de bağlantı kurulabiliyor.
Ayrıca dediğim gibi 100mbps paket almayacaksan, sıkıntı olmaz. Son kullanıcı olduğun için, bunu kafaya takma.
FTTH işlemleri bittiğinde, başka bir iss'e geçip en az 200mbps paket al. Bence T.T'den al her zaman dediğim gibi. Pop'lardaki XRS ve SR cihazları direkt T.T üzerinden, BGP rotasını da güzel ayarlıyorlar. En düşük pingi T.T verir.
Onun dışında, marmara için, daha önce konuştıklarımıza geçebilirsin, başka bir ildeysen, oturduğun il'e, POP olan işletmecilere geçebilirsin.
Son düzenleme:
kocmuat
Uzman
Alaamam 5 ay, bana Huawei isteme yolunu öner lütfen, alamamFTTH işlemleri bittiğinde, başka bir iss'e geçip en az 200mbps paket al. Bence T.T'den al her zaman dediğim gibi. Pop'lardaki XRS ve SR cihazları direkt T.T üzerinden, BGP rotasını da güzel ayarlıyorlar. En düşük pingi T.T verir.
Onun dışında, marmara için, daha önce konuştıklarımıza geçebilirsin, başka bir ildeysen, oturduğun il'e, POP olan işletmecilere geçebilirsin.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
Garantisi bitmiş HP Victus 16 hall sensörü iyi niyet kapsamında onarım yapılır mı?
- Dolapdereli Sabri
-
Bakım Çeşitli kişisel bakım ürünlerinde 750 TL'ye 150 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-
Elektronik Havit PJ235 Pro akıllı projeksiyon 2.999 TL!
- Fırsat Ekibi
-
-