Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet...

Kanka basite indiremiyorsan, yardımcı başkası da olabilir, gerçekten...
Bak şimdi, FTTH de işler şöyle olur;

Sana/hepimize fiber şöyle geliyor; OLT dediğim (Santral tarafında fibere sinyal veren cihaz)'da portlar var 16-20 adet arasında. Her bir porttan çoklama oluyor. Yani Burdan gelen fiberler OFSD (Optik fiber saha dolabı) veya yeraltı ek kutusu (Mufa)'lara gelir. Burdaki portlarda da aynı şekilde portlara bağlanır ve OFDK dediğimiz dış bina dağıtım kutusundan binalara, IFDK dediğimiz bina içi dağıtım kutusundan dairelere gelir.

Yani: OLT'lerde 1 kıl 144'e bölündü diyelim, OFSD veya MUFA'lara 144 kıl gelir, bu 144 kıl her bir porta bağlanır daha sonrasında binalara dağıtılır, OFDK'ya ise Daire başına PLC ile bölünür. Diyelim ki 16 daire var; 1:16 şeklinde bölünerek dağıtılır. Yani ana omurgadan gelen 1 kıl, 16 daireyi besler.

Bak şimdi, FTTH de işler şöyle olur;

Sana/hepimize fiber şöyle geliyor; olt dediğim (santral tarafında fibere sinyal veren cihaz)'da portlar var 16-20 adet arasında. Her bir porttan çoklama oluyor. Yani buradan gelen fiberler ofsd (optik fiber saha dolabı) veya yeraltı ek kutusu (mufa)'lara gelir. Buradaki portlarda da aynı şekilde portlara bağlanır ve ofdk dediğimiz dış bina dağıtım kutusundan binalara, ıfdk dediğimiz bina içi dağıtım kutusundan dairelere gelir.

Yani: Olt'lerde 1 kıl 144'e bölündü diyelim, ofsd veya mufa'lara 144 kıl gelir, bu 144 kıl her bir porta bağlanır daha sonrasında binalara dağıtılır, Ofdk'ya ise daire başına plc ile bölünür. Diyelim ki 16 daire var; 1:16 şeklinde bölünerek dağıtılır. Yani ana omurgadan gelen 1 kıl, 16 daireyi besler.

Şu an saha dolabında 64'lük bir port var 29 tanesi dolu o da bizim site. Bizim mahalleye özel fiber santral dikildi ve içi şu an bomboş yani açlışı biz yaptık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel, anladın şimdi değil mi :D artık sana FTTH nasıl geliyor öğrendin :D

Yep ama ISS seçiminde hala kararsızım :( 1000 Mbps almak istiyorum ama TurkNet (memnunum) vermiyor. Netspeed de Max 200 veriyor, Comnet ping değerleri düşük, Millenicom'un da yurt dışı çıkışı Superonline (kötü) olduğu söyleniyor. Tercihsiz kaldım 1000 mgbitden feraget etmeye değer mi yani?

Yep ama ISS seçiminde hala kararsızım :( 1000 Mbps almak istiyorum ama TurkNet (memnunum) vermiyor. Netspeed de Max 200 veriyor, Comnet ping değerleri düşük, Millenicom'un da yurt dışı çıkışı Superonline (kötü) olduğu söyleniyor. Tercihsiz kaldım 1000 mgbitden feraget etmeye değer mi yani?
1000mbit için, gigaspeed veya netbone dediğim gibi, onun dışında Türk telekom.
200mbps için, netspeed, fixnet + olarak yine gigaspeed ve netbone.
Senin superonline ile işin yok, sana gelen T.T FTTH, fakat ben mileni önermem.
Bence ya netbone ya da gigaspeed. (1000mbps için)

1000MBIT için, gigaspeed veya netbone dediğim gibi, onun dışında Türk Telekom.
200Mbps için, Netspeed, FixNet artı olarak yine gigaspeed ve netbone.
Senin Superonline ile işin yok, sana gelen t. T FTTH, fakat ben mileni önermem.
Bence ya netbone ya da gigaspeed. (1000MBPS için)

Okey araştıracağım, bu ikisini hiç duymadım o yüzden güvenemiyorum ve pahalılar. Netspeed/Comnet/Milenicom bunlara da güvenmiyorum. Türkiye'deki tüm firmalar müşteriyi değersiz olarak görüyorlar. Bir de bu netbone ve gigaspeed de ben modemi değiştirebilir miyim? TurkNet'in en çok sevdiğim yanı bu.

okey araştıracağım, bu ikisini hiç duymadım o yüzden güvenemiyorum. Netspeed/Comnet/Milenicom bunlara da güvenmiyorum. Türkiyedeki tüm firmalar müşteriyi değersiz olarak görüyorlar. Bir de bu Netbone ve gigaspeed de ben modemi değiştirebilir miyim? Türknetin en çok sevdiğim yanı bu.
Daha önce de dediğim gibi. Evet. Santraldaki SSG cihazı (Oturumunun açıldığı ve kayıt olduğu, IP dağıtan cihaz) Router'lere müdahele etmiyor. İstediğin routeri kurabilirsin. SSG'ye düşer.
Artık her şeyi öğrendin :D yarım saatte bilgili insan yaptım seni :D

Daha önce de dediğim gibi. Evet. Santraldaki SSG cihazı (Oturumunun açıldığı ve kayıt olduğu, IP dağıtan cihaz) Router'lere müdahele etmiyor. İstediğin routeri kurabilirsin. SSG'ye düşer.
Artık her şeyi öğrendin :D yarım saatte bilgili insan yaptım seni :D
Şu anlık böyle tablo çıktı:

1723931924248.webp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.