Fujifilm X-T200 fotoğraf makinemi, eski bilgisayarımda webcam olarak kullanırken USB 3.0 portundan 4K 30 FPS görüntü alabiliyordum. Yeni bilgisayarımda ise USB 3.0 portundan, aynı kabloyla en fazla 720p görüntü alabiliyorum. Sorun şu ki aynı porta, 1080p 30 FPS olan webcami bağladığımda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. İki farklı kablo denedim ve kablolar 3.0'ı destekliyor. Farklı portları denedim. Anakart sürücüleri güncel. Fotoğraf makinesi ayarlarıyla alakalı bir problem yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
Fotoğraf Makinesi: Fujifilm X-T200
R5 5600
B450M-A PRO MAX II
-
Görüntü Tespiti: Bilgisayarınızın video kayıt ayarlarını kontrol edin. Fujifilm X-T200 bağlandığında görüntü ayarlarının 720p olarak seçilip seçilmediğini kontrol edin. Bazı uygulamalar, cihazı bağladığınızda otomatik olarak düşük çözünürlüğe geçebilir.
-
Uygulama Kontrolleri: X-T200'ü kullandığınız programın (örneğin Zoom, OBS, vb.) ayarlarını kontrol edin. Uygulamanın video çözünürlük ayarlarını kontrol edin ve 4K çözünürlüğün seçili olduğundan emin olun.
-
USB Port Kontrolü: Bilgisayarınızdaki farklı USB 3.0 portlarını deneyin. Her port aynı performansı sağlamayabilir. Ayrıca, bilgisayarın arka panellerindeki USB portlarını tercih edin; çünkü bunlar genellikle daha stabil bağlantı sağlar.
-
Güç Yönetimi Ayarları: Bilgisayarınızın güç yönetimi ayarlarını kontrol edin. USB aygıtlarının gücünü etkileyen güç tasarrufu özelliklerini devre dışı bırakmayı deneyin. Bunu yaparken:
- Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Plan ayarlarını değiştirin > Gelişmiş güç ayarları > USB aygıtları için ayarları kontrol edin.
-
Driver Kontrolü: Bilgisayarınızın USB denetleyici sürücülerini güncelleyiniz. Genellikle ana kart üreticisinin web sitesinden en son sürücüleri bulabilirsiniz.
-
Yazılım Uyuşmazlığı: Eski bilgisayarınızdaki yazılım sürümlerinin yeni bilgisayardaki sürümlerle uyumsuz olabileceğini düşünün. Fujifilm X-T200'ün webcam modunu destekleyen önerilen yazılımları kullanmaya dikkat edin.
-
Yazılım Güncellemeleri: Fujifilm X-T200 için mevcut olan en son firmware güncellemelerini kontrol edin ve uygulayın.
-
Test Uygulaması: Alternatif bir uygulama (örneğin, kullanmakta olduğunuzdan farklı bir video kaydetme veya görüşme uygulaması) kullanarak görüntü çözünürlüğünü orada test edin. Bu, sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu anlamaya yardımcı olabilir.
Tüm bu adımları takip ettiğinizde hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik bilgiye ihtiyaç duyabiliriz. Cevaplarınızı bekliyorum.