Bu öneri hâlihazırda uygulamadadır.
Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
Tartışmaların daha sağlıklı ilerlemesi için; Gereksiz yere kavga çıkaran, hakaret eden ya da holiganlık yapan üyeler, mevcut cezalara ek olarak belirli bir süre boyunca ilgili kategoriye yazı yazamama cezası da almalı.

Daha fazla öne çıktığı için futbol yazdım, diğer kategoriler de olabilir.

Artı 23 Eksi
Yazı + ifade atılmasın mümkünse. Maç sonucunu yediremeyen arkadaşlar gelip ifade atıp kaçıyor o da can sıkıyor.
Kendi fikirlerine "Beğenmedim" atınca, bizim yazdığımız X bir mesaja ve sonradan yazdıklarımız mesaja "Beğenmedim" atıyorlar. Bunu raporlayinca ceza alıyorlar. Lakin sanırım belli bir limit var, bazen almıyorlar.

Kendi fikirlerine "Beğenmedim" atınca, bizim yazdığımız X bir mesaja ve sonradan yazdıklarımız mesaja "Beğenmedim" atıyorlar. Bunu raporlayinca ceza alıyorlar. Lakin sanırım belli bir limit var, bazen almıyorlar.
Öyle bir olay varsa bir dahakine raporlarım. Ama yine de bir düzenleme lazım.

Sadece futbolda değil, her konunun tartışmaya açık olması lazım. İnsanlar tartışarak bir yere varabilir. Forumda tartışma kültürüne uymayan birileri varsa, onları zaten burada barındırmayın.
Forumda tartışmaya bile izin verilmiyor. Her türlü ayrılıkçı fikir direkt sansürleniyor ve cezalandırılıyor. Malum parti yönetiminden farkı yok. Herkes saygı çerçevesinde fikrini belirtebilir. Hakaret dışındakilere katılmıyorum.
Bruh moment öyle bir andır ki, eleştirdiğin yöneticiler daha çok eleştiride bulunama diye sana susturma cezası verir.

Sadece futbolda değil, her konunun tartışmaya açık olması lazım. İnsanlar tartışarak bir yere varabilir. Forumda tartışma kültürüne uymayan birileri varsa, onları zaten burada barındırmayın.
Moderasyon ekibi olarak hicbir zaman onceligimiz uyari vermek degil. Her zaman uyelere sozlu olarak bildirim yollariz, baktik olmuyor o zaman uyari atariz. Ayrica uyeleri de o bu konuda tartisiyor, bu konuda tartismiyor veya bu uye hep tartisiyor, bu uye holigan, bu uye musluman, bu uye ateist gibi de ayirmiyoruz. Forum kurallari cercevesinde mesaj yazan ve tartisan uyeler uyari almaz. Mesajiniz siliniyorsa veya duzenleniyorsa ve sonucunda uyari aliyorsaniz, forum kurallarina uymamissiniz demektir.

Foruma uye olurken bu kurallari okuyup onayladiginiz varsayilarak uyeliginiz onaylaniyor.
Bruh moment öyle bir andır ki, eleştirdiğin yöneticiler daha çok eleştiride bulunama diye sana susturma cezası verir.
Sizi susturmak gibi bir niyetimiz olsa 1 saatlik degil 10 yillik uyari alirdiniz ve bir daha konusamazdiniz. Herkes gorevini yapmakla yukumlu. Tartisma kulturunu bu denli savunup tartisma kulturune uymaman ironik.

Son düzenleme:
Kural ihlali bir mesaj olmadığı sürece sorun olmaması gerek. Gereksiz holiganlık yapanlar, daha doğrusu kaostan beslenen insan tipi her kategoride olur ancak bizim insanımız, raporlamak yerine genelde tartışmayı devam ettirdiği için bu sefer de konunun dışına çıkılıyor ve her iki taraf da ceza alıyor. Konunun dışına çıkıldığını fark ettiğiniz an, raporlarsanız sadece karşı taraf ceza alır yani konunun dışına çıkan kişi ceza alır. Düzenleme yapmış olayım, bu sefer de sadece karşı taraf ceza alıyormuş gibi algı olmasın.

Aynısını sen yapıyorsun. Ne kadar tesadüf bir şey. Konuda insanları tetikleyecek mesaj yazıp sonra beğenmedim atıyorsun ve bunu sana karşı taraf yapınca uyarı niteliğinde görüyorsun 👏👏.

İlk başta insanları tetikleyen mesajlarınızdan başlamak lazım. Sen ve Serdar maşallah tetikleme konusunda 1 numarasınız. Karşınızdaki kişi öfkesine yenik düşüp, cevap yazınca hemen uyarı almasını istiyorsunuz(Doğru olan). Aslında size de atılması lazım. Kavganın tetikleyicisi siz oluyorsunuz. Senin yine azdır fakat Serdar'ın bu konuda kesinlikle belli mesajları var.

Bu öneriyi mevcut olarak güncelliyorum. Zaten konuların bütünlüğünü bozan herkes kategori fark etmeksizin uyarı alıyor. Uyarılarda daha çok yazım hataları tarafında tolerans gösteriliyor, diğer durumlara taviz verilmiyor.

Aynısını sen yapıyorsun. Ne kadar tesadüf bir şey. Konuda insanları tetikleyecek mesaj yazıp sonra beğenmedim atıyorsun ve bunu sana karşı taraf yapınca uyarı niteliğinde görüyorsun 👏👏.

İlk başta insanları tetikleyen mesajlarınızdan başlamak lazım. Sen ve Serdar maşallah tetikleme konusunda 1 numarasınız. Karşınızdaki kişi öfkesine yenik düşüp, cevap yazınca hemen uyarı almasını istiyorsunuz(doğru olan). Aslında size de atılması lazım. Kavganın tetikleyicisi siz oluyorsunuz. Senin yine azdır fakat Serdar'ın bu konuda kesinlikle belli mesajları var.

O kadar doğru bir info ki anlatamam :)