Futbol oynarken kolay sakatlanmanın önüne geçmek için ne yapılmalı?

Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Ne zaman futbol oynasam darbe alıp kemiğim inciniyor. 1 ayda 2 kere kemiğim hasar aldı. 42 kiloyum 155 boyundayım o yüzden mi? Ne yapmalıyım? Bir kolumun üstüne düştüm. Bir de baş parmağımla şut çektim.

Geçmiş olsun ilk önce. Boyun kısa ve kilon çok düşük. Ortalama bir insan olsa yine seni sakatlayabilir. Kilo alma diyetine girebilirsin. Ama çok abartma bir diyetisyene git o verir zaten sana bir program.

Kaç yaşındasın ona göre yorum yapacağım. Sağlıklı beslenmeye çalış ve mümkünse spor yap. Ayrıca denildiği gibi 1-2 saatlik eğlence için sakatlanmaya ve acı çekmeye değmez.

Atletik antrenman yapabilirsin.
Futbolcular da öyledir, spor yapmadıklarında hamlaştıklarında sürekli sakatlanırlar.
14 Yaşındaysan okuldan sonra spora gidebilirsin, açma germe hareketlerini kontrollü bir şekilde yapabilirsin.
Bir de kilo alman lazım hedefin 46-50 arası olsun.
Vücudunu o tempoya o darbelere alıştır yani demek istediğim.

15'e gireceğim 13 Ekim'de.

Hocam o yaşlarda ergenlik tavan yaptığı için ne olursa olsun modundasınız bende aynı şekildeyim ancak gerçekten değmez. Şimdilerde belki geçer gider ancak bir gün çok daha kötü bir olay yaşarsınız bu sefer pişman olursunuz. Kendini riske atmadan oyna oynayacaksan. Hiçbir şey sağlıktan daha önemli değil. Bende bir zamanlar senin gibi düşünüyordum sonra akciğerimden ameliyat geçirince olayın aslında ne kadar ciddi olduğunu anladım.

Konuda gerekli öneriler verilmiş zaten eğer bu riski göze alıyorsan dediklerimizi yapabilirsin. Kendine iyi bak.

Beton üzerinde futbol maçı yapıyorsanız yapmayın daha iyi, kemiğin kırılır, deri kopar. Yani aklına gelmeyecek her şey olur beton üzerinde. Tavsiyem, dirseklere koruyucu takman iyi olabilir, kaval kısma koruyucu giyin. Sakatlanmaları en aza indirmiş olursun. Bir de zayıfsın, her itiş de yere pataklanırsınız. Kilo alın ve bacakları geliştirin.

Diyetisyene gideceğim hocam zaten artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…