SHERLOCKED

Başarılı
Selam. Herhangi bir grubu hedef almadan konuşacağım. Tabii ki bugünkü Fenerbahçe maçı bu konuyu açmamda etkili oldu ama bunu her takımın taraftarı yapıyor. Bir Avrupa takımına karşı oynarken Türkiye'deki rakibi olan Türk takımının kaybetmesini isteyenler var. Süper Lig maçıdır tamam bir taraf tutarsın ama sırf senin rakibindi diye düşmanın mı olmak zorunda? O takım kaybetti diye seninki daha iyi olmuyor. Senin dilemen gereken kendi takımının daha iyi rekabet etmesi, rakiplerinin yere düşmesi değil. Futboldan aldıkları zevk sadece kazanmak/kaybetmek üstüne kurulu. Oyunu değil sonucu önemsiyorlar sadece. Farkında değiller ki rakipleri olmasa futboldan hiçbir zevk almazlardı. Hep aynı takımın ezici üstünlükle kazandığı bir lig izlemek ister miydiniz? Uzun lafın kısası Mustafa Kemal Atatürk'ün "ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim." sözünü tam olarak kavrayabildiklerini düşünmüyorum. Tüm taraftarlar için konuşmuyorum tabii ki de ama böyleleri de var yani.

Selam. Herhangi bir grubu hedef almadan konuşacağım. Tabii ki bugünkü Fenerbahçe maçı bu konuyu açmamda etkili oldu ama bunu her takımın taraftarı yapıyor. Bir Avrupa takımına karşı oynarken Türkiye'deki rakibi olan Türk takımının kaybetmesini isteyenler var. Süper Lig maçıdır tamam bir taraf tutarsın ama sırf senin rakibindi diye düşmanın mı olmak zorunda? O takım kaybetti diye seninki daha iyi olmuyor. Senin dilemen gereken kendi takımının daha iyi rekabet etmesi, rakiplerinin yere düşmesi değil. Futboldan aldıkları zevk sadece kazanmak/kaybetmek üstüne kurulu. Oyunu değil sonucu önemsiyorlar sadece. Farkında değiller ki rakipleri olmasa futboldan hiçbir zevk almazlardı. Hep aynı takımın ezici üstünlükle kazandığı bir lig izlemek ister miydiniz? Uzun lafın kısası Mustafa Kemal Atatürk'ün "ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim." sözünü tam olarak kavrayabildiklerini düşünmüyorum. Tüm taraftarlar için konuşmuyorum tabii ki de ama böyleleri de var yani.
Futbol bu maalesef.

Sonuna kadar katılıyorum. Mesajlar silindiği için çoğu kişi haberdar değil. Buraya çok uzun şeyler yazmak istiyorum ama sorun çıksın istemiyorum. Avrupa Ligi'nde gidip, 'İnşallah Fenerbahçe yenilir de moralim düzelir,' demek rezillikten başka bir şey değil. Çoğu kişi cevap olarak, 'E ama siz de bunu bize yaptınız,' diyor. Asıl sorunu hâlâ anlayabilmiş değiller.
Mesafeyi yakın tutma nedenim bu insanlar; eski taraftarlardan eser yok maalesef. Düzeleceğini de sanmıyorum.

Maalesef rakip olmakla düşman olmak çok karıştırılıyor.

Taraftarlar olarak gereksiz polemiklere giriyoruz. Senelik 5-10 milyon eurolar alan adamların derdine biz düşüyoruz. O yüzden çok takmamak lazım, kalp kırmamak lazım. Avrupa'da birbirimizi destekleyip içeride tatlı rekabet her şeyin en iyisi olur.
Oyuncu olarak demiyorum hocam. Adama sorsan takımının kadrosunu söyleyemez belki ama rakibi kaybetti diye havalara uçuyor.

Maalesef rakip olmakla düşman olmak çok karıştırılıyor.

Oyuncu olarak demiyorum hocam. Adama sorsan takımının kadrosunu söyleyemez belki ama rakibi kaybetti diye havalara uçuyor.
Haklısın hocam. Misal ben Galatasaraylıyım bugün fener 2-0 öne geçince acaba olur mu dedim. Bu kadar eksikle geldi turu alırsa hem kendileri hem de ülke puanı için çok iyi olacaktı nasip olmadı. Bu toksik ortamdan kurtulmak dileğiyle diyelim.

Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Dün Juventus ile "yaptığımız" maçta o 120 dakika bitene kadar heyecandan, stresten mahvoldum. "Yaptığımız" diyorum çünkü ben Türk'üm. Avrupa arenasında bir Türk takımının karşısındaki takımı desteklemeyi ya da sırf rakip diye ülkemizi temsil eden takıma düşmanlık göstermeyi ben asla anlayamıyorum ve bu durumu herhangi bir şeyle tanımlayamıyorum. Evet oynanan futbol iyi değildi ama günün sonunda turu atlayan biz olduk ve gurur duyduk. Aynı şeyi bugün Fenerbahçe'mden de beklerdik, hatta bir ara umutlandık ama olmadı. Demem o ki bu düşmanca zihniyeti hiç anlamıyorum, yazık. Yarın ki kura çekiminde Tottenham'ın gelmesini ümit ediyor ve bir sonraki Galatasaray avrupa maçını heyecanla bekliyorum.

Büyük derbilerden sonra taraftarları bıçaklayanlar ve otogar basanlar geldi aklıma, futbol maçına değil Pubg oynar gibi ölüm-kalım maçına gidiyor bizim millet. 🤣

25 yaşında biri olarak 8-9 yıldır hayatımdan futbolu çıkardım ve sizlere de tavsiye ederim. Halı saha maçları hariç. :D
Ama size tavsiyem futbolda yabancı takımlar ve kulüpleri destekleyin, milli bir mesele olmadığı sürece. En azından yabancı maçlarda daha çok zevk alabiliyorsunuz.